Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker. Een hele mond vol en dat voor een eigenlijk heel erg simpel gerecht maar wel eentje die echt waan-zin-nig lekker is. Zet dit recept op je to-cook lijstje want je zult hier geen moment spijt van hebben.
Eigenlijk ben ik altijd wel op zoek naar nieuwe slowcooker recepten en laatst zat ik eens te kijken op Pinterest tot ik het recept “Pork carnitas – Mexican slow cooker pulled pork” tegenkwam van het blog RecipeTinEats.com. Een voor mij nog onbekende blog van een dame genaamd Nagi maar ik wist direct: dit recept wil ik eens uitproberen.
Slowcooker of slow cooker?
Aangezien ik zelf het weekend echt ideaal vind om slowcooker recepten uit te proberen was afgelopen weekend het moment daar: Mexicaanse pulled pork stond op het menu. Uiteraard heb ik wat kleine dingen aangepast aan het recept zoals de hoeveelheid en welke kruiden. Wat ik overigens wel opvallend vond maar dat geheel terzijde, wij in Nederland schrijven slowcooker. Een Engelstalig woord terwijl Engelstalige blogs dit juist weer los van elkaar schrijven, slow cooker. Geheel onbelangrijk voor het recept verder maar als iemand mij het hoe & waarom kan uitleggen dan graag 😉 .
Mexciaanse pulled pork
Goed, terug naar waar we het over hadden. Mexicaanse pulled pork. Waarom dit recept Mexicaans is? De wraps natuurlijk en de kruiden die we gebruiken voor de pulled pork. Tijdens het maken van dit recept leerde ik direct iets nieuws namelijk het bakken van de pulled pork nadat je hem in de slowcooker gegaard hebt. Doordat je de pulled pork bakt en het kookvocht erbij doet wordt de pulled pork iets krokant en ontzettend smaakvol. Het vocht van het kookvocht verdampt maar de smaak blijft achter in de pulled pork, hmm. Dat is lekker!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 kilo procureur (varkensnek)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel komijn
- ½ theelepel gemalen chili flakes
- olijfolie
- 16 - 20 mini wraps
- 250 gram zure room
- groenten (zoals omschreven bij punt 5) naar smaak
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maak een kruidenrub door de volgende ingrediënten te mengen: oregano, komijn,chili flakes, ½ eetlepel olijfolie en ruim peper en zout naar smaak. Smeer hiermee de procureur in. Leg deze vervolgens in de slowcooker.
- Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Verdeel dit over de procureur samen met de sinaasappelsap. Zet de slowcooker 6 uur op high of 8 tot 10 uur op low.
- Wanneer de pulled pork gaar is haal je deze uit de slowcooker en trek je het vlees uit elkaar. Houd het vocht apart.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de pulled pork op zodat deze iets krokant wordt. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe tot deze volledig verdampt is en alle smaken van het kookvocht in de pulled pork zitten.
- Voor het maken van de wraps: verwarm de wraps zoals beschreven op de verpakking en smeer ze in met zure room. Verdeel er wat pulled pork over en garneer met wat je lekker vindt zoals avocado, tomaat, cherrytomaat, verse komijn, een beetje limoen of citroensap, sla, jalapeno, dun gesneden ui en ga zo maar door. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Hmmm dit lijkt me lekker zeg! Ik moet toch maar eens zo’n slowcooker / slow cooker aanschaffen!
Eef says:
Ja ik kan ‘m je aanraden 🙂
Sandra says:
Hmmm dit lijkt me lekker zeg! Ik moet toch maar eens zo’n slowcooker / slow cooker aanschaffen!
Maayke says:
Heerlijk! En ik kan het je uitleggen, slowcooker en slow cooker. Dat ligt aan de taalregels. In het Nederlands schrijven we samengestelde woorden in principe aan elkaar. Dus slowcooker. In het Engels blijven de woorden bijna altijd apart, dus slow cooker.
Eef says:
Wat leuk om te lezen Maayke, dank voor je info. Weer wat geleerd vandaag 🙂
Maayke says:
Heerlijk! En ik kan het je uitleggen, slowcooker en slow cooker. Dat ligt aan de taalregels. In het Nederlands schrijven we samengestelde woorden in principe aan elkaar. Dus slowcooker. In het Engels blijven de woorden bijna altijd apart, dus slow cooker.
Eef says:
Wat leuk om te lezen Maayke, dank voor je info. Weer wat geleerd vandaag 🙂
Lisette Labout says:
Hoi Eef., heb een vraag. Zou ik ipv een slowcooker ook een braadpan in mijn heteluchtoven kunnen zetten op 100gr?
Eef says:
Lijkt me wel, maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen want het is niet hetzelfde als een slowcooker natuurlijk maar ik zou het gewoon proberen
Lisette Labout says:
Dankje, ik ga het inderdaad dan gewoon is proberen!
Sylvia says:
Oooo wat een heerlijk recept!!! We hebben er lekker van gegeten. Zelfs de kinderen (8 en 11) vonden het lekker. Dat zorgt meteen voor een prima sfeer aan tafel. Dankjewel voor het recept.
Eef says:
Wat onwijs leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 🙂
Lisette Labout says:
We hebben gister je kippen ragout gemaakt! Super gelukt.
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Kay-Leigh says:
Goedemorgen! Wij hebben vorige maand een slowcooker gekocht, dus nu volop recepten proberen. Dit weekend de ene dag jouw rendang en de andere dag deze wraps. Bij de rendang staat duidelijk dat het vlees eerst in de boemboe aanbakken moet worden. Bij dit varkensvlees hoeft dat dus niet, dat leg je rauw in de slowcooker?
Eef says:
Ja dat leg je inderdaad rauw in de cooker 🙂
Miranda says:
Hoi Eef
Heb gisteren mijn slowcooker gekregen.
Dus ik ben mij nog aan het oriënteren wat recepten betreft.
Het lijkt mij geweldig om gerechten uit de cooker te proeven.
En vooral om het verschil te proeven met het gewoon braden/sudderen.
heb er echt zin in.
Groetjes Miranda Nijkamp
Eef says:
Ah leuk! Lekker proberen en oefenen, je kunt er alle kanten mee op. Ik ben er na jaren ook nog steeds erg blij mee 🙂
David says:
Hi Eef,
Ik ben nog niet heel ervaren met de slow cooker, maar vraag me af of slechts 4 eetlepels sinaasappelsap genoeg vocht is?
Groetjes, David
Eef says:
Ja want het meeste vocht komt straks van de procureur af 🙂
Arjan Rector says:
Dinsdag komt mijn slowcooker. Zou ook kunnen dat mijn Slow Cooker komt. Zie wel. Heb Rendang nog nooit goed gekregen. Wordt dus een van de eerste probeersels. Hoewel…. pulled pork of Ribs…. keuzes, keuzes
Eef says:
Klassieke pulled pork, althans dat was mijn eerste recept en ook nog steeds een van mijn favorieten 🙂
Arjan Rector says:
Eerste probeersel is de Mexicaanse pulled pork geworden. Wat een heerlijk recept. Uiteraard met de beschreven BBQ saus. Ook fantastisch. Deze blijven op het menu staan!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Dick Rector says:
Hey zoon! Wat leuk dat ik je hier tegen kom. Ik ga zeker zo’n ding aanschaffen na jouw enthousiaste verhaal. Ben al recepten aan het verzamelen en de pulled pork wordt nummer 1. Rendang haal ik om de hoek in een van de vele warungs hier op Bali.
Dieuwke says:
Ik ben alleen,kun je ook kleine hoeveelheden in de slowcooker bereiden?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Dieuwke, ik heb zelf nog niet een kleinere hoeveelheid bereidt in de slowcooker dus daar kan ik je helaas geen concreet antwoord op geven! Het lijkt me wel mogelijk maar dat zul je zelf even moeten testen. Kook ze!
Sasja Straatman says:
Niet per se Mexicaans in mijn ogen ( mijn papillen 😊), maar zeker heerlijk!
Gegeten op een wrap met coleslaw, zure room en jalapeñosaus👍
Voordeel van een crockpot: Wat ruikt je huis de hele dag lekker!!
Bedankt, Eef!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂