- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Lime curd – recept

Lime curd is het iets zuurdere zusje van lemon curd.  Lekker fris-zuur, smaakvol en voor je het weet lepel je het zo op…

Mag ik bij deze onze buren, de Britten, bedanken voor dit geniale recept? Lemon curd en de spin-off lime curd zijn namelijk echt goddelijk lekker. Veel ingrediënten heb je er niet voor nodig, het is makkelijk om te maken en… heb je eigenlijk nog meer redenen nodig?

Waarvoor kun je lime curd gebruiken?

Misschien denk je, waarvoor zou ik lime curd gebruiken? Ten eerste is het erg lekker om er zo heel af en toe een lepeltje van te snoepen maar je kunt er echt alle kanten mee op. Het is lekker door de yoghurt ‘s morgens, als broodbeleg, als vulling voor macarons of op een pavlova en toetjes maak je er extra lekker mee. Vandaag vertel ik je precies hoe je deze heerlijke lime curd kunt maken en mocht je ook een keer lemon curd willen maken bekijk dan het recept voor lemon curd.


Het recept voor lime curd:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 potje lime curd

Wat heb je nodig voor lime curd (ingrediënten):

Hoe maak je lime curd :

  1. Was de limoenen en rasp vervolgens de schil.
  2. Neem een steelpannetje met een dikke bodem en doe hierin het rasp van de limoen en pers de limoenen uit boven de pan. Doe de boter en suiker erbij en zet het steelpannetje op laag vuur tot de suiker opgelost is en de boter is gesmolten.
  3. Kluts beide eitjes ondertussen in een ruime kom.
  4. Zodra de boter is gesmolten en de suiker opgelost is giet je dit beetje bij beetje door het eimengsel. Elke keer tussendoor goed roeren. Doe dit langzaam, je wilt immers niet dat het ei gaat stollen.
  5. Doe het mengsel daarna weer in de steelpan en kook het op laag vuur in tot een dikke saus vergelijkbaar met yoghurt of vla. Blijf erbij en roer constant want het kan snel aanbranden.
  6. Zodra de lime curd een mooie dikte heeft giet je het door een zeefje in een (afsluitbaar) potje. Het zeefje gebruik je zodat je een mooie gladde lime curd krijgt. Eet smakelijk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!