- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Lemon curd macarons

Lemon curd macarons. Een geweldige combinatie van zacht zoet, fris, knapperig en waanzinnig lekker. Zien ze er niet heerlijk zomers uit deze lemon curd macarons? Ze zijn net kleine zonnetjes, zo geel zijn ze haha 😉 .

Ik was ietsje uitgeschoten met de gele kleurstof toen ik deze lemon curd macarons ging maken. Er lag een felgekleurde citroen naast en dat was mijn indicatie. Ach, zo lekker knalgeel vind ik ze eigenlijk ook best leuk. Het is direct duidelijk over welke smaak macarons we het hebben toch 😉 .

Macarons met lemon curd

Al eerder heb ik je het basisrecept voor macarons [1] gegeven met hierin een aantal tips waar je echt even op moet letten als je macarons gaat maken. Ze zijn wat lastiger om te maken dan een cake of zandkoekjes maar oefening baart kunst en dat gaat zeker op voor macarons. Deze lemon curd macarons zijn een lekkere, frisse, zacht zoete afwisseling op dit basis recept. In dit recept gebruik ik namelijk lemon curd als vulling voor de macarons. Het recept voor lemon curd [2] kun je overigens ook op mijn blog vinden en je hebt maar een paar lepeltjes lemon curd nodig voor dit recept. Je hebt dus wat over en dat is alleen maar fijn. Lemon curd is namelijk lekker om zo van te snoepen maar ook heerlijk in de yoghurt bijvoorbeeld of je maakt er deze toetjes met lemon curd [3] mee.

Lemon curd macarons


Het recept voor lemon curd macarons:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten (+ extra tijd om de macarons te laten opstijven)
Hoeveelheid: ca. 16-20 macarons (afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt)

Wat heb je nodig voor lemon curd macarons (ingrediënten):

Hoe maak je lemon curd macarons :

  1. Neem een schone kom en klop het eiwit net niet helemaal stijf. Voeg het zout en de fijne suiker toe en klop de eiwitten dan helemaal stijf.
  2. Neem de poedersuiker en de amandelmeel en zeef dit. Schep het daarna voorzichtig door het eiwit en voeg tegelijkertijd de gele kleurstof toe. Wanneer het beslag licht gaat glazen is deze klaar.
  3. Teken kleine rondjes op bakpapier af zodat je straks allemaal macarons van dezelfde grootte kunt maken. Gebruik eventueel een dop of klein borrelglaasje om de rondjes af te tekenen.
  4. Leg het bakpapier op een ovenplaat en vul een spuitzak met het beslag. Spuit de macarons op het bakpapier tot het beslag op is. Doe dit eventueel in twee delen indien nodig.
  5. Leg een handdoek neer en sla hier een paar keer met de bakplaat op. Op deze manier gaan eventuele luchtbelletjes uit de macarons.
  6. Laat nu de macarons ongeveer 20 tot 30 minuten opstijven. Je moet met je vinger over de macaron kunnen gaan zonder dat het beslag aan je vingers plakt.
  7. Verwarm de oven voor op 140 graden en bak daarna de macarons in ca. 20 minuten af. Laat ze daarna volledig afkoelen.
  8. Zodra ze volledig zijn afgekoeld zoek je de macarons die het beste bij elkaar passen en verdeel je op Ă©Ă©n kant een beetje lemon curd. Plak de andere kant er voorzichtig op en herhaal tot alle macarons aan elkaar zitten met een laagje lemon curd. Eet smakelijk!

De macarons kun je ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.


Lemon curd macarons

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten [4] voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief [5] zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram [6], Facebook [7] of Twitter [8] met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!