Lemon Curd ijs. Als we het hebben over lekker ijs, dan past deze zeker binnen die omschrijving. Dit ijs is romig, zoet, heeft een heel klein fris zuurtje door de Lemon Curd en is op voor je het weet! Vandaag deel ik het recept met je voor Lemon Curd ijs, zodat je hem thuis zelf ook kunt maken en er heerlijk van kunt genieten.
Ik vertelde je het al eerder… sinds ik zwanger ben heb ik echt een zwak voor ijs. Chocolade ijs, frambozen sorbetijs, citroenijs… eigenlijk al het ijs! En dan óf lekker fris en een beetje zuur, of juist skoftig lekker met caramel en chocolade bijvoorbeeld! In dit ijs heb ik het beste van beide gedaan. Het is “skoftig” lekker, iets fris, een heel klein zuurtje, romig en verslavend. Skoftig betekent in het West-Fries trouwens schitterend en eigenlijk vind ik skoftig gewoon een schitterend (skitterend op z’n West-Fries) woord (ook wel geschreven als skoftug). Enfin of je nu wel of geen West-Fries bent, je begrijpt vast wat ik bedoel: dit ijs is lekker!
Lemon Curd ijs
Je kunt de lemon curd zelf maken, het recept voor lemon curd vind je namelijk ook gewoon op mijn blog. Ontzettend makkelijk om te maken en dat maakt het ijs extra, extra lekker. Natuurlijk begrijp ik het ook als je zegt, dat is net even teveel moeite en je gewoon lekker alleen het ijs zelf maakt: aan jou de keuze! Maar, maak hem zeker, dit ijs is heerlijk!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 ml volle melk
- 300 gram lemon curd
- 250 ml slagroom
- 75 gram suiker
- 50 gram roomkaas
- 3 theelepels maizena
- 1 theelepel vanille extract
- zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Meng 1 eetlepel melk met de maizena.
- Doe de overige melk, slagroom, vanille-extract en suiker in een steelpan met dikke bodem.
- Breng dit aan de kook en kook ca. 5 minuten. Voeg daarna het maizena papje toe en kook nog 1 minuutje door.
- Ondertussen meng je in een ruime kom 150 gram lemon curd met de roomkaas en een snuf zout.
- Meng het melk mengsel door de lemon curd en roomkaas.
- Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen en draai er daarna in je ijsmachine ijs van.
- Doe het ijs in een diepvries bak en schep de rest van de lemon curd erdoor. Doe dit lekker losjes zodat je de lemon curd goed blijft zien. Het oog wil immers ook wat 😉 . Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Wat een grappige craving! Toch een stuk lekkerder dan augurken hihi. Ennehhh dit lijkt mij ook skoftig lekker zeg, hmmmm
Eef says:
Hahaha ja gelukkig wel 😉 Hoewel augurken… hmm
Anna Westra says:
Hoe wordt het resultaat als je geen ijsmachine hebt?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
In principe hetzelfde, alleen is het arbeidsintensiever.
Sandra says:
Wat een grappige craving! Toch een stuk lekkerder dan augurken hihi. Ennehhh dit lijkt mij ook skoftig lekker zeg, hmmmm
Eef says:
Hahaha ja gelukkig wel 😉 Hoewel augurken… hmm
Leontien says:
Absoluut het het lekkerste ijs ooit! Goddelijk!
Iets minder voor de heupen want ik kan niet stoppen ervan te snoepen…
Eef says:
Hahaha dat hoor ik graag 😉
Ellen says:
Super lekker recept!! Het 2e recept dat ik probeerde met mijn nieuwe ijsmachine. Echt goed gelukt! Alleen die lemon curd al… heerlijk 🙂
Eef says:
Lekker he 😉
Patricia says:
Welke roomkaas gebruik jij, Eef?
Eef says:
Neutrale roomkaas zoals bijvoorbeeld philadelphia
Aviva says:
Hallo
Kan dit recept in ijsmachine.?
Dankjewel
Eef says:
Ja dit recept is voor een ijsmachine.
Deborah says:
Het ijsmengsel was heerlijk! Wist niet dat lemoncurd zo lekker was. Maar… mijn ijsmachine zag (heb hem terug gestuurd) niet dat hij er ijs van moest maken. Ik krijg het idee dat je alleen met een dure machine -vanaf 200 euro – goed ijs kan maken. Of niet? Ik hoor het graag!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat vervelend om te horen dat je ijsmachine niet lekker werkt. Het is wel vaak zo dat duurdere/ zelfbevriezende ijsmachines vaak een beter resultaat geven. Die van Eef was destijds ook prijzig, maar ze heeft hem al jaren en hij doet het nog steeds super. Dus als je vaak ijs maakt, zou ik je zeker adviseren eens te kijken naar zo’n apparaat.
Jacqueline says:
Hoi eef je zegt. De andere helft luchtig door het ijsmengsel scheppen zodat het oog ook wat wil maar hoe doe je dat dan met gebruik van de ijsmachine
Eef says:
Je schept het ijs over in een bak neem ik aan, althans dat doe ik altijd wel 😉 Ondertussen schep je dan even de rest van de lemon curd door de bovenste laag om er een mooie laag van te maken met extra lemon curd
Wilma says:
Hoe lang moet het in de ijsmachine.
Ik heb een kitchen aid bevroren mixer kom.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat verschilt per ijsmachine, maar meestal 20-30 minuten. Succes! 🙂
Tonny Kemeling says:
Kan ik ook bloem gebruiken ipv maizena? Maizena heb ik nooit in huis, gebruik altijd bloem.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Ik zou in dit recept wel echt aanraden maizena te gebruiken! Kook ze!
Tonny Kemeling says:
Ik ben dit recept inmiddels voor de 3e keer aan het maken, in 1,5 mnd tijd. Echt ontzettend lekker! Ook goede reacties van onze gasten.
Marianne says:
Bij de ingrediënten lijst staat 300 gr lemon curd, maar in t recept 150 gr.
Wat lees ik verkeerd? 😉
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Marianne, verderop in het recept voeg je de rest toe. Zie hier stap 4 t/m 7:
4. Ondertussen meng je in een ruime kom 150 gram lemon curd met de roomkaas en een snuf zout.
5. Meng het melk mengsel door de lemon curd en roomkaas.
6. Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen en draai er daarna in je ijsmachine ijs van.
7. Doe het ijs in een diepvries bak en schep de rest van de lemon curd erdoor. Doe dit lekker losjes zodat je de lemon curd goed blijft zien.
Kook ze!
Marianne says:
Dank je, 🙈 niet goed gelezen dus.
Tiny says:
Vandaag voor het eerst zelf ijs gemaakt met de ijsmachine
Het is me goed gelukt ,bedankt voor het recept.
Echt ontzettend lekker ,alhoewel het voor mij iets minder zoet mag.
Als ik I p v 75 gram ,50 gram suiker gebruik,klopt het recept dan nog?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn om te horen! Je kan zeker wat minder suiker toevoegen naar smaak, het recept zou dan hetzelfde moeten blijven.