- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm

Het recept van vandaag is zó makkelijk, maar ook zó lekker dat je hem echt eens moet proberen. Krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm. Een heerlijke combinatie van smaken en heerlijk gegaarde aardappeltjes. Wat wil je nog meer?!

Ik heb even nodig gehad om de juiste tijd als het gaat om bereiding te vinden. Maar het resultaat mag er zijn. Heerlijke krieltjes met een lekkere bite en een zachte, iets kruimige binnenkant. De smaken zijn perfect in balans. Zo wordt een avond aardappel, groenten en vlees opeens wel heel lekker.

Krieltjes uit de oven

Je hebt er even tijd voor nodig. De krieltjes moeten namelijk even garen. Even 8 minuten koken (dit kun je ook de dag van tevoren doen), op smaak brengen en hup, de oven in. Verder heb je er geen omkijken meer naar. Je kunt hooguit halverwege nog even de krieltjes omscheppen mocht je willen, maar dat hoeft niet per se. Ik doe dat zelf ook echt niet elke keer. Yes, dit gerechtje is zo lekker en heeft inmiddels al meerdere keren bij ons op tafel gestaan. Ik kan je dit gerecht echt van harte aanbevelen.


Het recept voor krieltjes met citroen, knoflook en tijm uit de oven:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 30-45 minuten | Totale tijd: 45-60 minuten
Hoeveelheid: (ruim) voldoende voor 2 personen als bijgerecht

Wat heb je nodig voor krieltjes uit de oven (ingrediënten):

Hoe maak je krieltjes uit de oven:

  1. Boen de krieltjes even kort schoon onder de kraan.
  2. Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Kook de krieltjes hier ca. 8 minuten in, giet af en kook ze nog even droog.
  5. Verdeel daarna de krieltjes over een ovenschaal, ovenplaat of braadslee.
  6. Verdeel de olijfolie over de krieltjes en naar smaak peper en zout.
    Schep om zodat alle krieltjes voorzien van een laagje olijfolie.
  7. Haal het schilletje van de knoflook en snijd de teen in 2-3 stukken. Verdeel over de bakplaat.
  8. Rasp de helft van de citroen boven de krieltjes en snijd in 4 parten die je ook verdeeld over de bakplaat samen met de tijm.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en bak de krieltjes in 30-45 minuten gaar. Eet smakelijk!

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.