Kokosmakronen

Kokosmakronen (met gecondenseerde melk)

Kokosmakronen, wie kent ze niet? Een ronde koek, vroeger vaak op een stukje eetpapier gebakken. Wist je dat het ontzettend makkelijk en superlekker is om deze zelf te maken? Je hebt er slechts 3 (!) ingrediënten voor nodig en nog geen half uur van je tijd.

Kokosmakronen koop je vaak op ouwel oftewel eetpapier. In Nederland wat lastig verkrijgbaar, maar ik vond mooie rondjes in Duitsland een jaar of wat geleden en sindsdien lagen ze in mijn keukenkastje rustig te wachten (die dingen zijn natuurlijk ontzettend lang houdbaar). Tot het moment dat ik deze kokosmakronen ging maken. Laat je trouwens niet gek maken: je kunt ze ook prima zonder eetpapiertje eronder maken. Mocht je het in huis hebben, gebruik je het. Zo niet, laat je het lekker achterwege. Zo simpel is dat!

Kokosmakronen (met gecondenseerde melk)

Voor dit recept heb je maar 3 (!) ingrediënten nodig. Niet meer, niet minder. Hoewel de chocolade optioneel is en ik je die van harte kan aanraden. Want zeg nou zelf, een dun laagje chocolade over de kokosmakronen is natuurlijk gewoonweg hemels!

Sowieso de combinatie kokos + chocolade is briljant, dus eigenlijk had ik dit natuurlijk niet als “optioneel” moeten aangeven. Maar ja, dan waren het meer dan 3 ingrediënten 😉 .

Kokosmakronen zelf maken met chocolade

Vegan kokosmakronen

Wist je dat deze kokosmakronen ook heel erg makkelijk vegan te maken zijn? Ik gebruikte voor het recept dat ik maakte namelijk gecondenseerde kokosmelk i.p.v. gecondenseerde melk. De werking is hetzelfde, de smaak een tikkeltje anders want: meer kokossmaak en verder is het recept volledig hetzelfde.

Het enige ‘nadeel’ van gecondenseerde kokosmelk vind ik altijd dat je het vaak niet in de supermarkt kunt vinden, dus daar moet je voor naar de toko. Als je er dan toch bent, neem dan gerust een blikje extra mee want ook dat blijft ontzettend lang goed en je kunt er ook heerlijk vegan fudge of andere lekkernijen mee maken.

Kokosmakronen recept

Snelle kokosmakronen

Aan jou dus de keuze hoe je deze heerlijke zoete zonde maakt. Met gewone gecondenseerde melk of gecondenseerde kokosmelk en met of zonder chocolade. Hoewel dat laatste natuurlijk eigenlijk gewoon een ‘moetje’ is, maar dat begreep je inmiddels wel volgens mij 😉 .

Kokosmakronen zelf maken

Kokosmakronen

Kokosmakronen (met gecondenseerde melk)

Makkelijk recept voor kokosmakronen
4.08 van 14 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram kokosrasp
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 1 theelepel citroenrasp
  • pure chocolade (optioneel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de kokosrasp, gecondenseerde melk en citroenrasp in een ruime kom en voeg naar smaak eventueel nog een snuf zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar tot het blijft plakken.
  • Nu kun je er met de hand balletjes van rollen of schep met een ijsschep mooie bolletjes van het mengsel.
  • Leg de bolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk iets aan.
  • Bak de kokosmakronen nu ca. 10-12 minuten in de oven tot ze heel licht verkleurd zijn.
  • Laat ze afkoelen en decoreer naar smaak met een beetje gesmolten pure chocolade.
  • Je kunt de kokosmakronen enkele dagen bewaren in een koekjestrommel. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 196kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 3g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Kokosmakronen

Kokosmakronen Pinterest Collage

10 thoughts on “Kokosmakronen (met gecondenseerde melk)

  • Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk! De kinderen zijn er ook weg van en zeiden dat ze best goed vullen 🙂

    Ik heb er een eigen twist aan gegeven door er een klein scheutje Pandan extract aan toe te voegen. Dus mijn kokosmakronen waren, naast dat ze extra lekker waren, ook nog eens lichtgroen! 😉

    Nooit geweten dat ze zo makkelijk te maken zijn. Bedankt voor dit recept!

  • De gecondenseerde melk staat vaak bij de houdbare melk!

    Ga het maken van restantje melk van de noten plaatkoek met kokos die ik regelmatig bak….

    Groet,
    Anke Escherich

  • Goed recept maar ik heb het echt fallikant verpest, de kokosmakroon vulling heeft zichzelf helemaal gespread over mn bakplaat als een soort grote koek.
    Misschien omdat ik per ongeluk heel het blikje gecondenseerde kokosmelk erin had gegooid in plaats van de 100 gram, maarja dat is het leven

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Rinia, dat kan zeker! Het is alleen minder makkelijk om te verkrijgen dan gecondenseerde melk. De meeste kokosmakroon recepten zijn met eiwit, dus helemaal geen gecondenseerde (kokos)melk. Dit recept is Eef’s versie, maar voel je vrij om gecondenseerde kokosmelk te gebruiken als je het kan vinden. Bonus; ze zijn dan wel lactosevrij!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept