- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Kip Parmezaan met pasta

Oh my! Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie welke je ook nog eens binnen 30-minuten of minder op tafel kunt zetten: Kip Parmezaan. Verrukkelijk, echt geloof me. Dit gerechtje wil je zeker een keer gemaakt hebben en je zet het ook nog eens binnen een half uurtje op tafel. Dat is dubbelop fijn, toch?!

Kip Parmezaan is eigenlijk niets meer en niets minder dan kip met een laagje broodkruim en Parmezaanse kaas. Volgens mij heb ik het al eens eerder geschreven maar ik maak nu eenmaal graag de broodkruim zelf. Even een paar broodjes in de rooster, hop in de keukenmachien, mixen en klaar. Afgesloten in een potje of bakje kun je het lange tijd bewaren en het is een slimme manier om oud brood goed te gebruiken. We gooien natuurlijk het liefst zo min mogelijk weg dus bij deze een handige tip om oud brood op te maken ;).

Parmzaanse kaas is iets waar ik bijna niet genoeg van kan krijgen. Het is een zoutige harde kaas die perfect past bij de Italiaanse keuken maar ook heerlijk is op een broodje ter garnering of om kaaskoekjes mee te maken. In dit recept gebruik ik de Parmezaanse kaas om een jasje te geven aan de kip. Het geeft meteen een zoutje en wat smaak aan het vlees, heerlijk. Zelf koop ik meestal een blok Parmezaanse kaas, een zakje is bij ons zo op en ik moet je eerlijk zeggen dat ik Parmezaanse kaas het lekkerst vind als het versgeraspt is. Heb je meteen wat in de koelkast staan om op een later moment nog eens te gebruiken of om wat extra over je pasta te strooien, lekker!


Het recept voor Kip Parmezaan met Pasta:

Voorbereidingstijd: 15 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor kip parmezaan met pasta (ingrediënten):

Hoe je kip parmezaan met pasta maakt:

  1. Snijd de kipfilet horizontaal door en verwijder eventueel de zeentjes. Je hebt nu 4 dunne stukken kip.
  2. Neem nu 3 bakjes of diepe schaaltjes. In het ene bakje kluts je het eitje, in het andere doe je de bloem en in het laatste bakje meng je de Parmezaanse Kaas, broodkruim, ½ theelepel gedroogde basilicum en een beetje peper en zout naar smaak. Terwijl je de kip gaat bakken en de saus klaarmaakt kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet je deze af zodra deze beetgaar (al dente) is.
  3. Zet de passata in een steelpannetje op laag vuur en breng op smaak met ½ theelepel tijm, 1 theelepel oregano, 2 theelepels gedroogde basilicum en naar smaak wat peper & zout.
  4. Doe de kip eerst in het bakje met bloem, daarna door het ei en als laatste door het mengsel van broodkruim & Parmezaanse kaas (zorg voor een lekkere dikke laag). Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hier om en in een paar minuten de kip goudbruin en gaar.
  5. Verdeel de pasta over het bord en leg hierop 1 kipfilet. Over de kipfilet verdeel je een paar eetlepels van de passata naar smaak en hierop verdeel je wat mozzarella. Naar smaak kun je het gerechtje garneren met wat verse basilicum of wat extra geraspte Parmezaanse kaas.