Volg mij:
Kip & Gevogelte, Vlees

Foodblogswap: Kip Jambalaya

Kip Jambalaya

Het is weer zo ver! Het einde van de maand is in zicht en ik deed weer mee met de foodblogswap. De maand maakte ik de Kip Jambalaya van Jolanda genaamd: Manzjare. Een leuke blog met lekker veel verschillende recepten. Het was dan ook weer een lastige keuze deze maand. Ik was lekker aan het snuffelen op Manzjare tot ik het gerecht ‘Kip Jambalaya’ tegenkwam. Een gerecht wat in Nederland zijn grootste bekendheid aan de wereldgerechten van Knorr te danken heeft. Echter is het ook een gerecht waar je geen kartonnen doosje voor nodig hebt om ‘m overheerlijk te maken. Gewoon goede ingrediënten, een vleugje liefde en een klein beetje tijd is alles wat je nodig hebt.

Zoals altijd heb ik het recept mijn eigen draai gegeven. Zo heb ik de bleekselderij weggelaten, chorizo worst toegevoegd, kippendijen toegevoegd in plaats van kipfilet omdat kipdijfilet malser is van textuur en koos ik ervoor de cajun kruidenmix welke in het originele recept gebruikt wordt te vervangen voor cayennepeper en paprikapoeder. Het is echt een heerlijk gerecht wat de volgende dag prima mee naar kantoor kan als werk lunch of in de vriezer bewaard kan worden.

Voor de rijst gebruik ik Tilda Basmati rijst. Een geurige, mooie basmati rijst met prachtige korrels. Deze rijst heb ik leren kennen tijdens de Rijstsafari van Kroon op het Werk & Tilda. Ik moet zeggen dat ik erg gecharmeerd bent van deze rijst vanwege de heerlijke geur en smaak. Tilda heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en dat is al te merken zodra je de rijst ziet én proeft. Perfecte korrel, goede textuur, geurige basmati rijst en een heerlijke zachte smaak. Zoals ik al eerder zei, goede producten, een vleugje liefde en een klein beetje tijd maken dit gerecht overheerlijk!

Wat heb je nodig voor Kip Jambalaya:

Voorbereiding: 10 minuten | Kooktijd: 25-30 minuten | Totale tijd: 35-40 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

  • 500 ml water
  • 400 gr kippendijen
  • 300 gr rijst (Tilda basmati)
  • 200 gr chorizo worst
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 stevige tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • klein bosje verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak Kip Jambalaya:

1. Verwijder de zaadjes van zowel de paprika als de tomaat en snij deze in blokjes. Snipper het uitje fijn.

2. Verwarm 2 el olijfolie in de pan en bak de ui, paprika en tomaat op laag vuur zacht en gaar.

3. Terwijl dat op het vuur staat snij je de kippendijen in kleine blokjes en hak je de knoflook fijn. Snij de chorizo worst vervolgens in plakjes van een ½ centimeter en snij het plakje vervolgens in vieren. Zodra de groenten in de pan zacht zijn voeg je de kippendijen, chorizo en knoflook toe aan de pan. Kruid het geheel met 1 tl cayennepeper en 2 tl paprikapoeder. Bak de kip op bijna gaar op middelhoog vuur.

4. Als de kip bijna gaar is voeg je de gepelde tomaten (zelf haal ik altijd even het kroontje van de tomaten eraf), 1 bouillonblokje en 500 ml water toe. Roer alles af en toe rustig door en laat ongeveer 5 minuutjes even lekker pruttelen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

5. Voeg de rijst toe en laat het geheel nu met de deksel erop gaar koken. Af en toe even omroeren en de gaartijd van de rijst in de gaten houden. Als het geheel te droog wordt voeg je een beetje extra water toe.

6. Als de gaar is kun je het geheel naar wens nog kruiden met wat peper en/of zout naar smaak.

7. Garneer met wat vers gesneden peterselie en …

Kip Jambalaya

Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

11 Reacties

  • Beantwoorden sunny mama

    Oeioeioei… dit lijkt mij een heerlijk pittig kip gerechtje! Lekker zuiders ook met die kruiden en de chorizo. Lekker om eens mee af te wisselen in deze stamppotjestijd.

    28 oktober 2015 at 07:49
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Altijd goed om af te wisselen als je het mij vraagt hoewel een stamppotje ook heerlijk is 😉

      28 oktober 2015 at 22:33
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Lekker Eef! Heb dit nog nooit gegeten maar dat zal vast niet lang meer duren!

    28 oktober 2015 at 07:54
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Echt een aanrader wat mij betreft! Dit gerechtje komt zeker vaker op tafel 🙂

      28 oktober 2015 at 22:34
  • Beantwoorden debby

    Oh deze ga ik zeker volgende week maken. Klinkt goed!

    28 oktober 2015 at 08:01
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Dank je wel! Laat je me het weten als je de Kip Jambalaya hebt geprobeerd?

      28 oktober 2015 at 22:31
  • Beantwoorden Carolien - On a Healthy Adventure

    Als het gerecht wat pittiger gekruid is, kan je me al snel overtuigen 😉 lekker!

    28 oktober 2015 at 09:39
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Leuke reactie! Af en toe is dat zó lekker een goed (licht) pittig gekruid gerechtje 🙂

      28 oktober 2015 at 22:31
  • Beantwoorden Sandra

    Hmmm een heerlijk gerecht voor een gure herfstdag lijkt me!

    28 oktober 2015 at 10:05
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Zeker! Hoewel de naam misschien ‘exotisch’ klinkt is het een perfect comfort food gerechtje voor een gure herfstdag.

      28 oktober 2015 at 22:29
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Nacho Ovenschotel (Foodblogswap) | Eef Kookt Zo

    […] ik de Shrimp Purloo maken. Een rijstgerecht wat me erg deed denken aan de bereidingswijze van de Kip Jambalaya die ik eerder maakte voor de foodblogswap.  Tijdens de bereiding maakte ik echter een foutje, ik […]

    29 januari 2016 at 06:31
  • Laat een reactie achter