- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Hete tosti met gehakt (vlamtosti)

Hete tosti met gehakt ook wel vlam tosti of pittige tosti, net hoe je het wilt noemen. Het is een tosti met kaas en pittig gehakt. Simpel, lekker en makkelijk om te maken.

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en hierbij krijg je willekeurig een andere blog toegewezen waarvan je een recept maakt en hieraan een eigen draai geeft.

Tosti met gehakt

Dit keer mocht ik aan de slag met het blog van Martine genaamd Duizenden1dag. Een heerlijke blog met allerlei recepten. Van bekende tot onbekende recepten, echt een feestje om wat van dit blog te mogen kiezen. Toen ik even digitaal bladerde door dit blog kwam ik het recept voor een vlammende tosti met gehakt tegen. Dat leek me lekker! Ik heb wel eens een vlamtosti gegeten, die kon je vroeger toen ik nog op school zat krijgen bij de eettentje om te hoek. Lekker pittig gehakt met een plakje kaas tussen 2 witte boterhammen.

Het soort brood

Het recept van Martine is op basis van twee ciabatta’s. Zelf besloot ik te gaan voor een panini maar je kunt eigenlijk elk soort brood gebruiken wat je lekker lijkt. Naast ciabatta of panini zijn natuurlijk 2 (witte) boterhammen ook erg lekker maar denk ook eens aan Turks brood of pitabroodjes bijvoorbeeld. Verder heb ik wat kleine aanpassingen op het recept gemaakt zoals de kruiden die ik heb gebruikt, ik heb wat verse gember toegevoegd en wat fijngesneden tomaat. Resultaat: een heerlijke tosti die hier zeker nog eens vaker op het menu komt. Dank Martine voor dit lekkere recept!


Het recept voor hete tosti met gehakt (vlamtosti):

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 5 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 tosti’s

Wat heb je nodig voor een hete tosti met gehakt (ingrediënten):

Hoe maak je een hete tosti met gehakt :

  1. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn. Verhit een beetje (olijf)olie in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook even kort aan. Voeg dan de geraspte gember toe en bak deze kort mee. Daarna het gehakt toevoegen, de sambal en kruiden met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
  2. Snijd ondertussen de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes. Snijd de schil in kleine blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. Zodra het gehakt gaar is zet je het vuur uit.
  3. Snijd het brood (indien nodig) door de midden. Snijd het plakje kaas in tweeën en leg de helft op het brood, daarop doe je het gehakt en daarop de andere helft van de kaas. Bak de tosti vervolgens in een tosti ijzer of een contact grill voor een minuut of 4-5. Serveer eventueel met een beetje ketchup. Eet smakelijk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!