- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Groentesoep: snel en goed gevuld

Een soepje op z’n tijd, ik hou er wel van. Goed gevuld het liefst en als het soepje dan ook nog enigszins snel klaar is maak je mij helemaal blij. Aan deze voorwaarden voldoet dit recept voor groentesoep helemaal en hij is ook nog eens lekker, makkelijk én gezond.

Ik was een beetje aan het twijfelen over het woord “groentesoep” want is het nu groentesoep of juist groenteNsoep. Even opzoeken en volgens het Groene boekje moet dit groentesoep zijn, groentensoep zou dan weer oude spelling zijn. De Nederlandse taal… ik vind het heerlijk om te schrijven maar soms ben ik wel eens in de war met de schrijfwijze. Of ik maak een spelfout of tikfoutje dat overkomt me ook wel eens. Het is bijna onmogelijk om dat niet te doen zeker als je je eigen teksten moet nalezen zie je nou eenmaal snel iets over het hoofd. Het is immers een ook echt een feit maar mocht iemand zich geroepen voelen om teksten voor me na te lezen stuur dan gerust een mailtje 😉 .

Groentesoep dus

Groentesoep dus, ik dwaal weer eens volledig af. Deze groentesoep is lekker, makkelijk om te maken en met een uurtje is hij al klaar. Ik gebruik namelijk verse voorgesneden (fijne) soepgroenten in dit recept. Scheelt weer een hoop tijd en dat is soms best fijn. Deze groentesoep is natuurlijk extra lekker als je ‘m de dag ervoor klaar maakt maar ook de dag zelf is je kommetje soep vast zo op. Althans bij mij wel en dat is een goed teken. Serveer ‘m met wat stokbrood erbij en wat zelfgemaakte kruidenboter bijvoorbeeld of dit breekbrood met knoflook en peterselie, ook erg lekker.

Belangrijk: ik heb voor deze soep 1 blokje groentebouillon en 1 blokje kippenbouillon gebruikt. In totaal gebruik ik 2 liter water en het blokje kippenbouillon is voor 1 liter water en het blokje groentebouillon is voor 0,5 liter water. Het overige gedeelte van het water (0,5 liter) krijgt voldoende smaak door deze blokjes, de groenten en gehaktballetjes waardoor je de soep na het bereiden alleen nog op smaak hoef te brengen met een beetje peper en zout.


Het recept voor snelle groentesoep:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 45 minuten | Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 6 personen (ruim 6 kommen soep)

Wat heb je nodig voor groentesoep (ingrediënten):

Hoe maak je groentesoep :

  1. Snipper 2 sjalotjes. Doe een beetje olie in een ruime soeppan en fruit de sjalotjes even tot ze mooi glazig zijn.
  2. Voeg dan de gesneden soepgroente toe en zet het vuur laag. Bak de soepgroenten een minuutje of 5 á 10 mee tot deze iets zachter zijn geworden.
  3. Verkruimel hier de blokjes groentebouillon en kippenbouillon over en giet er twee liter water bij. Zet het vuur middelhoog.
  4. Maak ondertussen de gehaktballetjes door het gehakt te kruiden met peper en zout naar smaak samen met een kleine theelepel komijnpoeder. Meng de kruiden goed door het gehakt en draai hier kleine soepballetjes van.
  5. Doe de soepballetjes in de soep samen met de vermicelli en doe de deksel half op de pan. Laat dit vervolgens een minuutje of 30 even rustig pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  6. Breng tot slot de soep op smaak met wat peper en zout en eet smakelijk!

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!