- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki. Dit is zo’n verrukkelijke maaltijd! Eigenlijk heb ik net pas de laatste hap genomen van deze heerlijke wrap en zit nu al achter mijn laptop om dit recept uit te werken. Dit moet je gewoon echt eens maken, zo lekker!

Griekse wraps met kip en tzatziki, een hemelse combinatie. Goed gekruide kipfilet die gemarineerd is in Griekse yoghurt, knoflook en lekkere kruiden en daarna licht gegrild is in de grillpan waardoor de kip heerlijk mals is. Een zachte wrap belegd met een frisse tzatziki, lekkere knapperige sla en groenten met daarop die heerlijke kip. Krijg je al trek?

Zelfgemaakt of zelf gekocht?

Je kunt het jezelf zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wilt. Zelfgemaakte dingen zijn nou eenmaal vaak een stuk lekkerder dan kant en klaar gekocht dingen én je weet precies wat erin zit. Voor dit recept kun je bijvoorbeeld mijn recept gebruiken voor zelfgemaakte tzatziki (trouwens ook echt een aanrader om eens te maken) en het recept voor zachte, luchtige wraps. Aan jou de keuze of je voor volledig zelfgemaakt of deels zelfgemaakt gaat.

Marineren

De kip moet voor dit recept ongeveer 2 uur marineren. Langer mag maar houd maximaal een dag aan en verminder in het laatste geval de hoeveelheid knoflook omdat deze anders erg sterk kan worden. Als je ooit een knoflooksaus of kruidenboter hebt gemaakt en deze iets te lang hebt laten staan weet je precies wat ik nu bedoel… Goed, we gaan lekker aan de slag met dit heerlijke recept. Al schrijvende krijg ik er namelijk weer trek in!


Het recept voor Griekse wraps met kip en tzatziki:

Voorbereidingstijd: 5  minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten (+ 2 uur intrekken in de koelkast)
Hoeveelheid: 2 personen (4 wraps)

Wat heb je nodig voor Griekse wraps met kip en tzatziki (ingrediënten):

Hoe je Griekse wraps met kip en tzatziki maakt:

  1. Doe de blokjes kipfilet in een kom en voeg hier de volgende ingrediënten aan toe: 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel honing, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 theelepel azijn, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel komijn en zout en peper naar smaak. Meng dit goed door elkaar, dek de kom af en zet hem voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  2. Snijd de tomaten en komkommer in dunne plakjes en de rode ui in halve maantjes. Houd dit even apart.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een grillpan of verdeel een beetje olijfolie over een grillplaat en grill hier om en om de blokjes gemarineerde kip op gaar.
  4. Bereid de wraps zoals op de verpakking of maak zelf wraps.
  5. Verdeel een beetje tzatziki over de wrap, hierover doe je een beetje veldsla, een paar plakjes komkommer, ui en tomaat. Tot slot verdeel je de gare blokjes kipfilet over de wrap en vouw je deze dicht. Herhaal dit met alle wraps.  Eet smakelijk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!