Griekse kipspiesjes BBQ

Griekse kipspiesjes BBQ

Ik heb weer een heerlijk recept voor op de BBQ voor je: ‘Griekse kipspiesjes van de BBQ‘. Malse, heerlijk gekruide kip aan een stokje afgewisseld met stukjes ui en paprika. Mild van smaak en dus geschikt voor het hele gezin.

Deze zomermaanden juli en augustus komt er elke week minimaal 1 BBQ artikel online! Hopelijk wordt het een mooie zomer 😉 . Ik zeg bewust minimaal want ik heb toch veel lekkere recepten in de planning. Mocht je alvast meer BBQ inspiratie zoeken bekijk dan ook mijn andere BBQ recepten.

Griekse gemarineerde kipspiesjes van de BBQ

Kipspiesjes doen het altijd goed op de BBQ. Zeker als je de kip even lekker laat marineren van te voren. Deze marinade is op basis van Griekse yoghurt, citroen, knoflook en honing. Samen met een beetje paprikapoeder, komijn, peper en zout: een fantastisch lekkere marinade. Het zure van de yoghurt zorgt voor een frisse smaak en tegelijkertijd voor super malse kipfilet. Aangezien kip nog wel eens wat droog kan worden op de BBQ zorgt deze marinade er juist voor dat dat dus niet gebeurd. Succes verzekerd! Voor het lekkerste resultaat marineer je de kip voor aan de spiesjes een dag van te voren, rijg de dag erna de spiesjes en dan kunnen ze hup, op de BBQ. Lekker en écht makkelijk.

Serveer deze Griekse kipspiesjes bijvoorbeeld met tzatziki, pitabrood en een Griekse salade om in Griekse sferen te blijven.

Griekse gemarineerde kipspiesjes van de BBQ

Griekse kipspiesjes BBQ

Griekse kipspiesjes BBQ

Heerlijke gemarineerde kipspiesjes voor op de BBQ met een Griekse marinade. Makkelijk recept voor op de BBQ.
4.67 van 9 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram kipfilet
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • olijfolie, peper en zout
Lekker met: pitabrood, Griekse salade, zelfgemaakte tzatziki en/of olijven.

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de kipfilet in blokjes van gelijke grootte.
    • Doe de kip in een ruime afsluitbare kom.
    • Snij de knoflook fijn en meng dit samen met 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel honing, 2 theelepels oregano, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel komijn, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout naar smaak door de kip.
    • Laat de kip vervolgens minimaal 1 uur, maar het liefst een nacht marineren in de koelkast.
    • Snij voordat je de spiesjes gaat rijgen de paprika en rode ui in blokjes.
    • Nu gaan we de kipspiesjes rijgen: begin met een stukje kip, dan een blokje ui, daarna een blokje paprika en daarna weer een stukje kip. Herhaal dit tot je ongeveer 4 á 5 stukjes kip op een stokje hebt.
    • Grill de kipspiesjes om en om gaar op de BBQ. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 97kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 12g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    Griekse kipspiesjes BBQ

    Griekse gemarineerde kipspiesjes van de BBQ Pinterest Collage

    2 thoughts on “Griekse kipspiesjes BBQ

    • Lin Van den Berg says:

      4 sterren
      Heerlijke spiesjes, en heel makkelijk recept.! Alleen bleef de kip plakken aan het ingevette rooster..
      We hadden er de zelfgemaakte knofloossaus, stokbrood en een salade bij!

      • Wat ontzettend leuk om te lezen! De volgende keer iets langer wachten met omdraaien, dan is hij wat verder gebakken en laten ze (vaak) makkelijker los. Klinkt als een heerlijke combinatie zo met knoflooksaus, stokbrood en salade 🙂

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept