Sorbetijs met frambozen

Frambozen sortbetijs

Terwijl ik ondertussen van een bakje frambozen sorbetijs aan het genieten ben schrijf ik dit recept… Ik ben hier echt lyrisch over, zo ontzettend lekker! Die prachtige kleur alleen al en dan die smaak… goddelijk gewoon. Ik heb er geen andere woorden voor.

Dit recept voor frambozen sorbetijs heb ik gemaakt naar een basisrecept voor sorbetijs van Delicious. Echt, credits wie credits toekomt want dit is zo lekker! Natuurlijk heb ik het ietsje aangepast maar ik weet zeker, dit ga ik vaker maken. Want deze bak met frambozen sorbetijs blijft namelijk nooit lang in de vriezer staan…

Sorbetijs met frambozen

Dit sorbetijs heb ik gemaakt van frambozen, 500 gram frambozen om precies te zijn. Je kunt verse gebruiken maar ook prima diepvries frambozen. Verse kunnen namelijk nogal flink aan de prijs zijn, zeker als je een halve kilo nodig hebt… Voor de smaak maakt het niets uit en voor de kleur ook zeker niet!

Romig sorbetijs

Frambozen sorbetijs is zoet maar zeker niet té zoet, precies zoals sorbetijs hoort te zijn. Een licht zuurtje en ook nog eens heel romig. Romig? Ja, romig. Dit komt onder andere door het blaadje gelatine. Die zorgt er namelijk ook voor (samen met een mooie verhouding suiker, fruit en water) voor dat er geen harde/ grote ijskristallen in het ijs zitten. Voor het maken van dit ijs heb je wel een ijsmachine nodig want dat maakt simpelweg het lekkerste ijs. Dit basis recept ga ik vaker gebruiken dus mocht je binnenkort nog eens een ander smaakje tegenkomen dan weet je het 😉 .

Frambozen sortbetijs

Sorbetijs met frambozen

Sorbetijs met frambozen

Het makkelijke recept voor waanzinnig lekker sorbetijs met frambozen! Dit frambozen sorbetijs zet je in een handomdraai om tafel.
4.35 van 26 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 200 ml water
  • 200 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 theelepel citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Wanneer je frambozen uit de diepvries gebruikt haal ze dan ongeveer een half uur van te voren even uit de vriezer zodat ze iets kunnen ontdooien.
  • Week het blaadje gelatine in koud water.
  • Doe het water en de suiker in een steelpan met dikke bodem.
  • Zet dit op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is.
  • Knijp het blaadje gelatine uit en meng dit door het suiker en water mengsel.
  • Doe de frambozen in een blender en giet hier beetje bij beetje het suikerwater bij.
  • Ondertussen meng je dit in de blender tot een glad mengsel.
  • Tot slot doe je de citroensap erdoor.
  • Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er in 30-50 minuten ijs van (tijd kan verschillend zijn per ijsmachine).
  • Doe het ijs in een bak en laat het (indien nodig) nog even opstijven in de vriezer. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 259kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Sorbetijs met frambozen

44 thoughts on “Frambozen sortbetijs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept