Volg mij:
Vlees

Foodblogswap: Mexicaanse Flauta’s

Mexicaanse Flauta's

 

Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de Foodblog Swap. Voor als je de Foodblog Swap nog niet kent; bij de Foodblog Swap krijg je iedere maand een andere foodblog toegewezen waar jij die maand 1 gerecht van mag koken. Je moet of mag (net hoe je het ziet 😉 ) het recept wel iets aanpassen. Het is een leuke manier om andere foodblogs te leren kennen én nieuwe dingen uit te proberen. Ik kreeg de blog van Jody genaamd Ongewoon Lekker toegewezen. Echt een erg fijne foodblog met veel verschillende recepten maar (hoe leuk!) mét heel veel info over wijn . Na een dag of wat lekker rondgeneusd te hebben en té veel lekkere recepten voorbij zien komen besloot ik voor de Foodblogswap: Mexicaanse Flauta’s te gaan. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken maar dit gerechtje kende ik (nog) niet. Ik kan je alvast één ding verklappen; ze waren erg lekker!

Op de blog van Ongewoon Lekker staat dat de Flauta’s met bloemtortilla’s worden gemaakt en ze vaak gefrituurd worden. De naam flauta’s (fluit in het Spaans) komt overigens door de vorm van de opgerolde tortilla’s (in de vorm van een fluit). Op Ongewoon lekker vind je het recept met de bereiding in de oven (in plaats van frituren) en dat heb ik ook gedaan; gezonder en evengoed lekker krokant.

Zelf heb ik wat (kleine) aanpassingen gedaan qua kruiden & groenten en ik serveerde er zure room & zelfgemaakte Tomatensalsa bij als frisse tegenhanger voor het pittige gehaktmengsel. De bloemtortilla’s vond ik zelf qua smaak wel wat ‘droger’ dan maistortilla’s waar ik normaal voor kies. Op Ongewoon Lekker las ik dat hetzelfde recept maar dan met maistortilla’s Taquito’s genoemd wordt. Hoewel ik het recept zo al erg lekker vond en het vast nog een keer ga maken denk ik dat ik de volgende keer kies voor maistortilla’s;  die vind ik persoonlijk net iets lekkerder qua smaak en textuur.


Wat heb je nodig voor  8 Mexicaanse Flauta’s (genoeg voor 2-3 personen voor diner):

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

 • 8 bloemtortilla’s
 • 500 gram gehakt
 • 1 flinke ui gesnipperd
 • 1/4 gele paprika in blokjes
 • 1/4 groene paprika in blokjes
 • 150 gr geraspte kaas
 • 3 teentjes knoflook heel fijn gesneden
 • 1 tl sambal
 • cayennepeper
 • (gerookte) paprikapoeder
 • peper & zout
 • boter
 • om er bij te serveren: tomatensalsa & zure room

 

Hoe je Mexicaanse Flauta’s maakt:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden

2. Doe een beetje boter in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook even aan. Doe het gehakt er vervolgens bij. Kruid ondertussen het gehakt met peper, zout, flink wat (gerookte) paprikapoeder, een beetje cayennepeper (naar smaak; niet te veel want: heet!), sambal en de chilisaus. Voeg ook de groene en gele paprika blokjes toe en bak het gehakt gaar & bruin. Zet de pan op laag vuur.

3. In een ruime koekenpan (zonder boter) verwarm je de tortilla’s even om en om tot ze zacht en makkelijk buigbaar zijn.

4. Bekleed een ovenrooster met bakpapier.

5. Vul de tortilla met een paar eetlepels van het gehakt mengsel en bestrooi met een beetje kaas. Vouw de tortilla strak dicht en leg deze met de naad naar beneden op het bakpapier.

6. Zet ze in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot ze mooi gaar en een beetje ‘hard’ (=knapperig) zijn.

7. Serveer met tomatensalsa & zure room.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

10 Reacties

 • Beantwoorden Ellen

  Hier had ik nog niet van gehoord. Ziet er heerlijk uit!

  24 maart 2015 at 08:03
 • Beantwoorden Claudia

  Man man wat klinkt dat lekker zeg! Ik ben ook dol op de Mexicaanse keuken.

  24 maart 2015 at 20:53
  • Beantwoorden Eefkooktzo

   Fijne keuken is het hé. Makkelijk, snel, vers én volop variatie, heerlijk 🙂

   25 maart 2015 at 22:55
 • Beantwoorden Kirsty

  Dit lijkt me heerlijk zeg! Ik ben gek op Mexicaans eten, dus dit wil zeker nog eens gaan maken 😀

  25 maart 2015 at 15:46
  • Beantwoorden Eefkooktzo

   Leuk! Laat je me weten als je ze hebt gemaakt? Vind ik leuk 😀

   25 maart 2015 at 22:55
 • Beantwoorden Kim

  Ohh dit ziet er heeeel goed uit!

  25 maart 2015 at 20:13
 • Beantwoorden Anne-Marie Otter

  Leuk, je eerste foodblogswap! Leuk concept hè, ga je volgende maand weer mee doen?

  26 maart 2015 at 17:53
  • Beantwoorden Eefkooktzo

   Jaaaaa zeker! Vond het zo’n leuk concept. Heb me net meteen opgegeven, jij ook?

   29 maart 2015 at 15:34
 • Beantwoorden My Week in Photos #34 - Beautiliciousworld

  […] deed ik een poging tot Mexicaanse flauta’s, die ik had gezien op de blog van Eef. Ik had alleen de vulling iets gewijzigd en volgens mij iets te veel vulling erin gedaan, want ze […]

  10 april 2015 at 07:00
 • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Tapas & Bites: Tomatensalsa | Eef Kookt Zo

  […] Reply Foodblogswap: Mexicaanse Flauta's | Eef Kookt Zo! […]

  17 april 2016 at 16:38
 • Laat een reactie achter