- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Easy Peasy Friday: Pita Kipburger met Tzatziki

Het is weer vrijdag en vandaag zelfs ‘Goede vrijdag’! Laten we er een hele goede vrijdag van maken met deze Easy Peasy Friday maaltijd! Een Easy Peasy Friday gerecht is een makkelijk, snel maar verrukkelijk lekker gerecht met een gezonde knipoog naar fastfood die perfect is om je drukke week mee af te sluiten. Op vrijdag mag het allemaal wat makkelijker en voor vandaag hebben we Easy Peas Friday: Pita Kipburger met Tzatziki!

Kruidige kipburgers in een pita broodje met sla, komkommer en de zelfgemaakte tzatziki. Lekker en helemaal ‘Easy Peasy Friday’ – Proof.

In eerste instantie had ik het idee om de kipburger te kruiden met köfte kruiden. Toen ik mijn (inmiddels overvolle) kruidenkastje opende kwam ik er achter dat ik nou net geen köfte kruiden meer in huis had. Het idee om weer eens zelf de köfte kruidenmix te maken ging even door mijn hoofd tot mijn oog viel op ‘Baharat’ een zogenaamde specerijenmelange uit het Midden Oosten van Jonnie Boer. Een schot in de roos! Heerlijk gekruide kipburgers waren het resultaat. Je kunt voor dit recept ook prima (zelfgemaakte of zelf gekochte) köfte kruiden gebruiken maar als het even kan raad ik je zeker aan om eens Baharat eens te proberen. Erg lekker!

Om je Easy Peasy Friday recept op vrijdag extra snel klaar te maken een kleine tip: je kunt de kipburger (en de tzatziki – meer info zie recept) een avond van te voren klaar maken (kunnen de kruiden meteen ook lekker intrekken). Bewaar de burgers afgedekt in de koelkast en haal ze ongeveer een kwartiertje voor je gaat koken uit de koelkast.

Wat heb je nodig voor 10 Easy Peasy Friday: Pita Kipburger met Tzatziki (4-5 personen):

Bereidingstijd: 40 minuten

Hoe je Easy Peasy Friday: Pita Kipburger met Tzatziki maakt:

1. Doe de kip gehakt in een ruime kom en voeg de Baharat of Köfte kruiden toe.

2. Rasp 1 rode ui fijn en doe deze bij het kip/ kalkoengehakt. Meng alles goed door elkaar. Pak nu telkens een beetje gehakt, maak er een balletje en druk plat tot je een mooie hamburger hebt. Reken het een beetje uit zodat je niet te veel maar ook niet te weinig gehakt gebruikt. Je kunt met dit recept 10 ‘normale’ hamburgers maken. Je hebt trouwens geen ei, paneermeel of brood nodig omdat kip gehakt van zichzelf al goed plakt.

3. Smeer de burgers (met een kwastje) in met wat olijfolie en strooi er aan beide kanten wat peper en zout over.

4. Doe ruim olijfolie in een ruime koekenpan en bak alle burgers mooi licht goudbruin terwijl je ze om en om keert. Tijdens het bakken maak je ook de pitabroodjes klaar door ze in de voorverwarmde oven te doen (zie verpakking voor tijd en temperatuur) of de broodrooster, net zo makkelijk.

5. In elke pita broodje doe je wat sla, een kipburger, een paar plakjes komkommer en een dot tzatziki. Als je wat pittigheid lekker vind kun je er ook nog een paar dunne ringetjes rode peper bij doen.

6. Serveer eventueel nog met een lekkere salade.

Eet smakelijk!