Gevuld Turks brood

Gevuld Turks brood met kip. Een lekkere, snelle en ideale maaltijd voor op de vrijdagavond of iedere andere avond wanneer je er zin in hebt! Mega makkelijk om te maken en een heerlijke combi van smaken.

Turks brood met kip

Dit recept voor gevuld Turks brood is ideaal als makkelijke maaltijd om de week mee af te sluiten. Alhoewel je er niet veel voor nodig hebt en het zo gemaakt is, is het onwijs smaakvol. De kip kruid je met shoarmakruiden en het allerlekkerste is om zelfgemaakte knoflooksaus erbij te maken!

Het lekkerste Turks brood

Natuurlijk kun je ieder soort brood gebruiken voor dit recept. Maar ik vind Turks brood, of pide zoals het in het Turks genoemd wordt, ideaal omdat het lekker luchtig en groot van formaat is. De korst is dun en zeker als je het even voorbakt heerlijk krokant. Wil je helemaal uitpakken? Maak dan met dit Turks brood recept je eigen brood.

Makkelijk Turks brood gevuld

Ik heb de vulling vrij simpel gehouden, naast de kip en de knoflooksaus gaat er nog een laagje geraspte kaas over de kip, die je even laat smelten in de oven. Want alles is lekkerder met een beetje kaas toch? 😉

Voor een frisse touch vind ik het lekker om er ook nog wat sla op te doen. Ik ging voor veldsla, maar je kunt uiteraard ook (gemengde) ijsbergsla of andere sla gebruiken.

Gevuld Turks brood kip

Je kunt dit recept heel simpel houden en dan heb je binnen een half uurtje en met weinig moeite een heerlijke maaltijd op tafel staan. Als je juist zin hebt om uit te pakken, kun je zoveel mogelijk onderdelen zelf maken. Zoals de knoflooksaus en het Turks brood, maar ook de kruiden kun je uiteraard zelf samenstellen!

Shoarmakruiden is een mix van paprikapoeder, koriander, kurkuma, komijn, kardemom, kruidnagel en cayennepeper. Je kunt zelf je eigen mengsel maken, of hou de verhoudingen aan zoals ik deed bij mijn recept voor shoarma maken.

Aan de slag

Uiteraard kun je variëren met dit gevuld Turks brood kip. Voeg bijvoorbeeld extra groenten toe, zoals komkommer, rode ui en tomaat bij de salade. Of bak wat groenten mee met de kip, zoals paprika. Ook kun je andere kruiden gebruiken voor een andere smaakbeleving, de keuze is reuze!

Gevuld Turks brood

Gevuld Turks brood kip. Een lekkere, snelle en ideale maaltijd voor op de vrijdagavond of iedere andere avond wanneer je er zin in hebt!
4.84 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kipfilet (in stukjes )
  • shoarmakruiden
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1-2 teentjes knoflook (afhankelijk van hoe sterk je knoflooksaus is)
  • 1 turks brood (of ronde pide – middelgroot)
  • knoflooksaus
  • geraspte kaas
  • veldsla (of andere sla)
  • olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng de shoarmakruiden met de kip en doe er een beetje olijfolie bij en de helft van de ui. Even lekker door elkaar mengen.
  • Doe een beetje olie in een ruime pan en fruit hier de rest van de ui en knoflook aan tot het lekker begint te ruiken. Doe de kip erbij en bak de kip op middelhoog vuur mooi goudbruin en gaar.
  • Verwarm (optioneel, voor extra knapperigheid) het Turkse brood of pide ongeveer 5 minuutjes in de oven.
  • Als de kip klaar is, snij je het brood open. Besmeer het onderste deel met knoflooksaus en verdeel hier de kip over. Strooi (naar smaak) wat geraspte kaas erover en doe het onderste deel even in de oven tot de kaas begin te smelten en bubbelen.
  • Smeer ondertussen ook het bovenste gedeelte van het brood in met knoflooksaus.
  • Haal het brood uit de oven, verdeel de sla erover en dek ‘m af met het bovenste deel. Snijd de pide in ruime stukken of punten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 569kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 48g | Vetten: 28g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

4 thoughts on “Gevuld Turks brood

  • 5 sterren
    Ik zag dit vandaag plots tevoorschijn komen en dacht meteen… oh dit moet ik eens uittesten. Wat een superheerlijk gerechtje was dit! Lekker makkelijk en snel klaar, ideaal voor een avond wanneer er hier veel sporttrainingen op de planning staan.
    De kids vonden het geweldig! Voor herhaling vatbaar!
    Dankjewel om receptje te delen!

    • Hi Marleen, ja ik laat het altijd even afkoelen voor je het opensnijdt. Tijdens het afkoelen gaart brood vaak nog verder door en te warm brood, vroeg open snijden kan zorgen voor een sompige binnenkant 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept