Volg mij:
Vlees

Easy Peasy Friday: Homemade Hamburger

Eefkooktzo.nl - Easy Peasy Friday: Homemade hamburger

Er komen een paar nieuwe, vaste onderdelen op Eef Kookt Zo! Tapas & Bites -lekkere (hartige) hapjes – kennen jullie al en deze week is de eerste 30 minutes or less ook online gekomen. Lekkere, makkelijke en gezonde maaltijden die je in maximaal 30 minuten op tafel zet. Vandaag is het tijd voor het 3e nieuwe onderdeel en dat is Easy Peasy Friday! Na een drukke (werk)week  is er niets fijner dan op vrijdag iets makkelijks te eten. Dat hoeft niet meteen ongezond of afhaal te betekenen want de meest lekkere friday meals maak je natuurlijk helemaal zelf. Van homemade hamburger tot maaltijdsalade alles kun je hier terugvinden. Easy Peasy Friday is makkelijk, snel en met een knipoog naar Fast Food. We starten de Easy Peasy Friday met deze heerlijke homemade Hamburger.

Hamburgers…. hmmm een van mijn quilty pleasures! Ik eet ze graag en het liefst met kaas, ui en een lekkere saus. Zelfgemaakte hamburger vind ik het lekkerst. Je kunt ze namelijk precies zo maken als JIJ lekker vind. Het originele recept heb ik ooit in een Allerhande gevonden en van keer tot keer iets aangepast.Een echte klassieker, de hamburger van rundvlees met kaas, tomaat, sla en een geroosterd broodje.  Easy Peasy op z’n best!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
Bereidingstijd: 40 minuten

  • 500 gram rund of half om half gehakt
  • 4 bolletjes
  • 2 plakken voorgesneden jong belegen kaas
  • 4 of 8 plakken bacon of spek (net hoeveel je lekker vind)
  • 2 sneetjes geroosterd witbrood
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 tomaten in plakjes
  • 1 ei
  • 2 tl mosterd
  • tuinkers
  • ketchup
  • mayonaise
  • boter
  • peper, zout en paprika poeder

 

Hoe je het maakt:

Verkruimel de geroosterde broodjes met je handen of een keukenmachine.

Bak 2 van de uien in wat boter glazig. Als de uien klaar zijn even apart houden in een bakje of schaaltje.

Doe het gehakt in een ruime kom en voeg het brood, de helft van de gebakken uien, ei, mosterd en de peper, zout en paprika poeder naar smaak toe. Kneed alles goed door elkaar en maak er 4 hamburgers van. Zorg dat je de hamburgers in het midden iets ‘indeukt’ met je vingers (zo bakken ze mooier) en laat ze even (minimaal een kwartiertje) opstijven in de koelkast.

In een ruime koekenpan met wat boter bak je de hamburgers rustig tot ze gaar en mooi bruin zijn. Als ze bijna klaar zijn doe je een half plakje kaas erop en laat dit even smelten. Ondertussen snijd je de broodjes door en bestrijk je ze met een dun laagje boter. Grill de onderkant van de broodjes even in een grillpan (of koekenpan als je heen grillpan hebt). Bak de bacon of spek even uit in een pan zonder boter zodat deze een beetje knapperig wordt.

Leg het onderste deel van het gegrilde broodje op een bord en doe hier een dun laagje mayonaise op en beleg met de bacon. Hierop doe je de hamburger. Verdeel 1/4 van de rest van de gebakken uien eroverheen met wat plakjes tomaat en wat plukjes tuinkers. Nog wat mayonaise en ketchup erop en klaar is je Easy Peasy Friday: Homemade Hamburger!

Eet smakelijk!

Eefkooktzo.nl - Easy Peasy Friday Homemade Hamburger

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

1 Reactie

  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Zelf Barbecuesaus Maken | Eef Kookt Zo

    […] zodat die barbecue weer lekker aan kan en anders past ‘ie trouwens ook perfect bij een broodje hamburger of wat dacht je van Pulled […]

    16 januari 2016 at 23:30
  • Laat een reactie achter