- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Courgette pasta a la di mama

Vandaag eens een keer geen receptje van mij maar van de voor mij liefste vrouw van de wereld; mijn moeder! Een tijdje geleden stuurde ze me een berichtje want ze had een spiraalsnijder gekocht. Je weet wel zo’n ding waar je hele lange julienne-stroken kunt snijden van wortels, komkommer maar ook van courgette. Ze had het idee om courgette spaghetti te maken en samen brainstormde we over een lekker recept. Het gerechtje was uiteindelijk zó lekker geworden dat ik ‘m graag met jullie deel (uiteraard met toestemming 😉 ) en we noemen ‘m Courgette pasta a la di mama. Een toepasselijke naam voor een heerlijk, gezond, en licht gerechtje ideaal nu ‘t voorjaar weer voor de deur staat én om wat extra vitamientjes binnen te krijgen.

Mijn moeder kan echt goed koken én ook nog eens verrassend. Vaak lees of hoor ik van veel mensen dat ze ‘vroeger’ voornamelijk AGV (Aardappel, Groente en Vlees) aten. Natuurlijk aten wij ook AGV,  de lekkerste groentesoep of een Hollandse stamppotje maar met enige regelmaat verraste ze ons met gerechten als Surinaamse pastei, gezonde muffins, plaattaart met asperges, coq au vin, de meest lekkere salades en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik kan helaas niet zeggen dat ik als klein meisje al bij haar in de keuken stond, mijn liefde voor het ‘echte’ koken is pas later gekomen maar bakken deden we natuurlijk wel. Zo stonden we vroeger saampjes in de keuken om de meest lekkere taarten of koekjes te bakken, dat vond ik als klein meisje (en nu nog 😉 ) zo ontzettend leuk! Nu kunnen we het uren hebben over eten, recepten en (kook) ideeën. Ze is mijn voorbeeld en dat is ze ook op het gebied van koken. Ze deinst niet terug voor iets moeilijks of iets nieuws en blijft zichzelf steeds vernieuwen. Topvrouw die moeder van mij en met trots presenteer ik vandaag een van haar heerlijke recepten!

Dit is trouwens een ideaal recept als je wat minder pasta/ koolhydraten of juist meer groenten wil eten, na een paar happen heb je bijna niet eens meer door dat je geen ‘echte’ pasta aan het eten bent. Lekker, makkelijk & gezond deze courgette pasta!

 

Wat heb je nodig voor 2 personen Courgette pasta a la di mama:
Bereidingstijd: 25 minuten

 

Hoe je Courgette pasta a la di mama maakt:

1.  Rasp de courgettes met een spiraalsnijder

2. Snipper de ui en was de champignons, halveer deze. Snij de knoflook heel fijn of pers de knoflook.

3.  Doe de 2 el olijfolie in een pan en rul de tartaar tot deze gaar is.

4. Zet ondertussen een pan met 2 liter water en de bouillonblokjes op het vuur en breng dit aan de kook.

5. Voeg de ui, knoflook, champignons en de blikjes tomatenblokjes toe aan de tartaar en laat enkele minuten koken. Breng op smaak met peper, zout & de Paprika Edelsüß.

6. Tijdens het koken van de saus doe je de courgette spaghetti in de kokende bouillon en kook deze voor ongeveer 3-4 minuten. Hierna laten uitlekken.

7. Leg de courgettespaghetti op een bord, doe hierover de saus en garneer met de kaassnippers.

 

Eet smakelijk!