citroen tiramisu

Citroen tiramisu

Citroen tiramisu. Als er iets een op en top zomers dessert is, dan is het deze tiramisu met citroen wel. Romig, fris, zoet en zo ontzettend lekker! Een perfecte afsluiter voor een zomers diner of een avondje BBQ-en. Deze wil je proeven.

Ingredienten citroen tiramisu

Tiramisu met limoncello

Je kent vast de klassieke Italiaanse tiramisu wel, die is ook heerlijk, maar in de zomer vind ik het ook leuk om te gaan voor een zomerse variatie op deze heerlijke klassieker. Je weekt de lange vingers in een mengsel van limoncello, suiker, citroenrasp en -sap in plaats van amaretto en koffie en door de mascarpone zit ook nog lemon curd. Mocht je helemaal los willen gaan kun je natuurlijk ook van te voren zelf limoncello te maken.

Zomerse tiramisu

Een andere heerlijke zomerse tiramisu is trouwens mijn aardbeien tiramisu. Beide toetjes zijn perfect voor na een zomers diner of na het barbecuen natuurlijk. Zowel citroen als aardbei zijn heerlijke zomerse smaken. Mocht deze in de smaak vallen dan kan ik je die met aardbei ook zeker aanraden!

Tiramisu met limoncello

Tiramisu met lemon curd

Het stond al een tijdje op mijn lijst om ook eens een tiramisu variant met citroen te maken. Ik wilde zoveel mogelijk lekkere citroen smaken in de tiramisu brengen zonder dat het overweldigend of te wrang/zuur zou worden. De combinatie van de lemon curd door het roommengsel en de limoncello door de lange vingers is fan-tas-tisch en hierdoor is dit toetje perfect in balans.

tiramisu met lemon curd

Makkelijke citroen tiramisu

Wat ik ook zo ideaal vind aan deze citroen tiramisu, is dat het echt heel simpel is om te maken. Je kunt het ook prima een dag van tevoren al maken. Zelf vind ik het altijd lekker als de lange vingers wat zachter zijn geworden en het echt een geheel wordt. Je kunt dit recept ook zo uitgebreid of makkelijk maken als je zelf wilt, door wel of juist niet zelf ook de limoncello en lemon curd te maken of deze (en ga dan het liefst wel voor echt lekkere) te kopen. Maar hoe dan ook wordt het genieten!

citroen tiramisu recept
citroen tiramisu

Citroen tiramisu

Zin in een heerlijk zomers toetje? Maak eens citroen tiramisu met lange vingers gedoopt in limoncello en een lemon curd roommengsel.
4.43 van 14 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Opstijven koelkast: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 40 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de lange vingers
  • 150 ml water
  • 75 gram suiker
  • 50 ml limoncello
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 200 gram lange vingers
Voor het roommengsel
  • 400 gram mascarpone
  • 200 gram lemon curd
  • 2 theelepels citroenextract
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram suiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe het water, suiker, limoncello, citroenrasp en -sap in een steelpannetje en verwarm dit rustig tot de suiker opgelost is.
  • Zet apart en laat volledig afkoelen.
  • In een ruime kom klop je de mascarpone, lemon curd en citroen extract los.
  • In een andere kom klop je de slagroom met de suiker stijf.
  • Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone heen.
  • Neem nu de lange vingers en haal ze aan een kant door het afgekoelde limoncello mengsel heen. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal.
  • Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel (je kunt hier eventueel ook toefjes op doen zoals ik deed).
  • Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Garneer naar wens met wat geraspte citroen en eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 654kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 8g | Vetten: 45g | Verzadigd vet: 28g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
citroen tiramisu

24 thoughts on “Citroen tiramisu

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept