- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Citroen Gember Limonade

Citroen Gember Limonade. Twee van mijn favoriete smaakmakers gecombineerd in één limonade. Dat kan niet anders dan lekker zijn én dat is het ook. Nu het weer voorjaar is en het mooie weer er weer aankomt krijg ik direct zin in frisse drankjes. Nu had ik nog wat citroenen én wat gember liggen die op moesten en hoewel je gember bijvoorbeeld prima kunt invriezen (wel eerst even schillen) leek het me leuk er eens een limonade van te maken.

Vorig jaar plaatst ik al eens deze Citroen Limonade, heerlijk! Echt, deze limonade heb ik tot ver in de zomer gedronken en ook dit jaar zal ik ‘m zeker maken. Een echte favoriet maar deze favoriet heeft er inmiddels wel concurrentie bij in de vorm van deze citroen gember limonade. Waar de citroen limonade echt lekker zurig en verfrissend is, is deze citroen gember limonade juist wat zachter van smaak. Licht zurig, licht zoet en je proeft de gember er zachtjes in terug. Niet te overheersend maar heel subtiel. Als je juist een flinke gember smaak wilt kun je natuurlijk altijd meer gember toevoegen of de gember raspen in plaats van in stukjes snijden, dan zal deze sterker qua smaak terugkomen in de limonade. Hoewel ik een liefhebber van gember ben vind ik juist het subtiele gember smaakje samen met het fris zure van de citroen en het zoete van de suiker een geweldige combinatie. Echt een aanrader deze limonade én je kunt ‘m ook nog een flink lang bewaren.

Overigens  is het zo dat deze limonade natuurlijk niet zo sterk is als een geconcentreerde limonade waardoor je wellicht iets meer nodig hebt voor een glas dan normaal. Evengoed haal je makkelijk zo’n 8 tot 10 glazen uit dit recept en je kunt ‘m natuurlijk altijd verdubbelen mocht je meer limonade willen maken. Paar ijsblokjes erbij en genieten maar!


Het recept voor citroen gember limonade:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 8 tot 10 glazen limonade

Wat heb je nodig voor # (ingrediënten):

Hoe maak je citroen gember limonade :

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
  2. Kook het geheel net zo lang tot de suiker volledig is opgelost en kook het dan in. De limonade moet nu qua dikte gelijk zijn aan een dunne siroop. Als het is afgekoeld zal het namelijk nog iets indikken. Als de limonade zover is dan zet je het vuur uit en haal je het pannetje van het vuur. Laat dit nu even afkoelen.
  3. Giet daarna de limonade door een fijne vergiet in een kommetje of bakje. Zo verwijder je eenvoudig de stukjes gember en kun je daarna de limonade in een flesje of potje schenken zodat je deze (gekoeld) kunt bewaren. De limonade is gekoeld enkele weken houdbaar.

Voor dit recept hebben we een gelijk deel aan water en een gelijk deel aan suiker nodig. Vandaar dat de hoeveelheid suiker ook in milliliter is aangegeven in plaats van in gram.


Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.