Volg mij:
Ontbijt

Cinnamon Rolls (Kaneel Broodjes)

Cinnamon Rolls (Kaneel Broodjes)

Zondagse ontbijtjes… Op zondag hebben we meestal meer tijd voor een wat uitgebreider ontbijtje. Zo ook deze zondag en ik besloot Cinnamon Rolls te maken. Lekker zoet en met veel kaneel (ik vind kaneel echt zooooo lekker). Dikke frisse, zoetige frosting. Een flinke calorie bom (dus zeker niet voor elke zondag ;)) maar zo af en toe moet je jezelf toch een beetje verwennen en dat doe je goed met deze Cinnamon Rolls!

Ze zijn echt niet moeilijk om te maken en als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan in de ochtend kun je natuurlijk het een en ander voorbereiden. Je kunt de kaneelboter makkelijk de avond ervoor maken (wel op kamertemperatuur bewaren). De frosting zou ik alleen niet vooraf maken. Ik heb -om een lekker dikke frosting te krijgen- namelijk roomkaas gebruikt (niet iets wat je op kamertemperatuur wilt gaan bewaren :)).

Voor de kaneel boter heb ik ook wat maizena gebruikt. Dit zorgt voorkomt namelijk het ‘uitlopen’ van de kaneelboter tijdens het bakken.

Eigenlijk heb je nog geen 30 minuutjes nodig om alles te maken. De rolletjes bakken in ongeveer 15 minuutjes en tijdens het bakken maar je de frosting klaar. Het uitrollen van de deeg en het maken van de kaneelboter kun je makkelijk in een kwartiertje doen zeker als je croissant deeg gebruikt!

Cinnamon Rolls (Kaneel Broodjes)

Wat je nodig hebt voor ongeveer 8 x Cinnamon Rolls (Kaneel Broodjes):

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

  • Croissant deeg

Voor de kaneelboter:

  • 1 & 1/4 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 2 ½ tl kaneel
  • 2 el maizena
  • 100 gram ongezouten roomboter

Voor de frosting:

  •  60 gram roomkaas
  • 50 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • ½ tl vanille extract
  • ½ tl citroensap
  • 150 gram poedersuiker

Hoe je de Cinnamon Rolls maakt:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de kaneel boter klaar door alle ingrediënten door elkaar te mixen tot je een gladde kaneel boter hebt gemaakt.

Maak het blikje croissant deeg open en pak hieruit 1 vierkant stuk (je hebt nu de gaatjes in het midden). Rol het deeg iets uit met een deegroller zodat de gaatjes niet meer zichtbaar zijn. Bestrijk hierop de kaneel boter.

Cinnamon Rolls (Kaneel Broodjes)

Als je alles hebt bedekt met de kaneel boter rol je het in de lengte op. Nu pak je weer een vierkant stuk van het croissant deeg en doe je hetzelfde alleen rol je deze rol om de rol die je zojuist gemaakt hebt (zorg dat je de naadjes tegen elkaar aan hebt). Zo ga je verder tot het croissant deeg op is en je een mooie rol hebt. Snij de rommelige uiteinden van de rol af en met een natte scherpe mes maak je er plakjes van ongeveer 2 centimeter van. Je maakt er ongeveer 8 met dit recept.

Leg de plakjes ongeveer 2 centimeter uit elkaar op een bakplaat bedekt met bakpapier. Doe ze in de oven voor ongeveer 15 minuten. Maak onder tussen de frosting door alle ingrediënten door elkaar te mengen (de boter wel even smelten in de magnetron of oven)
Als de Cinnamon Rolls goudbruin van kleur zijn dan zijn ze klaar. Dat is eigenlijk zo rond het moment dat je huis gruwelijk lekker begint te ruiken naar deze Cinnamon Rolls!

Smeer de frosting over de Cinnamon Rolls.

Cinnamon Rolls (Kaneel Broodjes)

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

7 Reacties

  • Beantwoorden My happy kitchen

    Omg, dat lijkt me heerlijk! Dit ga ik maken als kerstontbijt.

    21 december 2014 at 08:03
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Jaaaaa zeker doen ;)! Dit is echt zo lekker & niet moeilijk om te maken. Laat je me weten als je het gemaakt hebt?

      21 december 2014 at 13:29
  • Beantwoorden Wentelteefjes | Eef Kookt Zo!

    […] luie zondag heb je ook de tijd om een lekker uitgebreid ontbijtje te maken. Fruitsalade, omelet, cinnamon rolls, havermout, pannenkoekjes allemaal goede ideeën. Toen ik klein was, was mijn favoriet -die ik […]

    11 januari 2015 at 10:05
  • Beantwoorden Foodblogswap: Pepernotencake | Eef Kookt Zo

    […] Bento‘ die overigens een tijd geleden mij had voor de foodblogswap en haar twist aan mijn Cinnamon Rolls gaf. Hoewel het me erg leuk leek om één van de vele vegetarische gerechten te maken die ik op dit […]

    27 november 2015 at 06:32
  • Beantwoorden Anne

    Waaauw, dit is zo enorm lekker!
    Vandaag gemaakt!

    Ze bleven wel wat natter bij mij, niet zo knapperig.
    Maar dat kwam doordat ik de boter had laten smelten (voor de kaneelboter), niet zo handig denk ik.
    Hoe krijg jij de boter zacht en smeerbaar?

    En wat bedoel je me -1 & 1/4 lichtbruine basterdsuiker- ?
    Ik heb maar gewoon wat gedaan haha.

    Reuze bedankt voor dit heerlijke recept!

    19 maart 2016 at 23:13
    • Beantwoorden Eef

      Kijk! Dat klinkt goed 🙂 Zelf laat ik de roomboter even een nachtje buiten de koelkast (op kamer temp.) dan is ‘ie perfect smeerbaar en zul je merken dat je cinnamon rolls ook wat knapperiger & minder nat zullen zijn. Dat 1 & 1/4 moet eetlepel zijn, ik ga het direct aanpassen.

      24 maart 2016 at 21:09
      • Beantwoorden Anne

        Super dankjewel, dit weekend maak ik ze weer!
        Ze zijn echt verslavend!

        25 maart 2016 at 12:55

    Laat een reactie achter