- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Choco Banaan Dadel Smoothie

Smoothies, heerlijk! Vandaag heb ik een hele fijne voor je namelijk een Choco Banaan Dadel Smoothie. Oh, en er zit ook nog pindakaas (jawel) en melk in maar dan werd het wel zoóóó’n lange naam dat ik die twee ingrediënten maar even achterwege heb gelaten. Een heerlijke smoothie die je lang een verzadigd gevoel geeft.

Hoewel ik smoothies heerlijk vind is deze niet bepaald voor even “tussendoor” te noemen. Hij staat qua calorieën gelijk aan een gemiddeld ontbijt maar is tegelijkertijd ook rijk aan proteïne. Dit zorgt er wel voor dat ‘ie je een lekker, lang verzadigd gevoel geeft en je waarschijnlijk tot de lunch geen trek krijgt in tussendoortjes. Zelf maak ‘m graag als ik een lange, drukke dag voor de boeg heb; het is dan het perfecte ontbijtje om de dag mee te starten.

Qua smaak is deze smoothie eigenlijk veel te lekker als ontbijtje 😉 De banaan geeft een romige, frisse, milkshake-achtige textuur. De cacaopoeder geeft je, je chocolade kick die er samen met de pindakaas en dadels een heerlijk geheel van maakt. Romig, zoetig maar zeker niet té zoetig en bomvol smaak dát is deze choco, banaan, dadel smoothie.

Het recept voor een Choco Banaan Dadel Smoothie

Bereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd 5 minuten

Hoeveelheid: 1 smoothie

Choco Banaan Dadel Smoothie

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 1 bevroren banaan (in stukjes)*
  • 2 dadels (pitloos)
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Instructies

  1. Week de dadels een paar minuten in heet water zodat ze wat zachter worden en straks goed door de smoothie gemengd worden in de blender.
  2. Zodra de dadels zacht zijn doe je eerst de stukjes bevroren banaan in de blender met de melk. Pulseer deze een aantal keer tot de banaan grotendeels vermengd is met de melk. Voeg dan de pindakaas, dadels en cacaopoeder toe en "blender" dit net zo lang tot je een egale gladde smoothie hebt.

Notities

* Snij de banaan voor je deze in de vriezer doet in kleine stukjes. Hierdoor maak je er later makkelijker een smoothie van en heeft je blender niet zo veel werk.

https://www.eefkooktzo.nl/choco-banaan-dadel-smoothie/