- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Cheesecake met pindakaas en chocolade

Cheesecake met pindakaas en chocolade. Als je het over guilty pleasures hebt dan is dit er toch echt wel eentje hoor! Hier maak je vrienden mee ūüėČ . Vandaag vertel ik je precies hoe je deze heerlijke cheesecake met pindakaas en chocolade zelf kunt maken.

Afgelopen dinsdag was ik in hoofddorp bij het Inspiratiehuis 20|20. Ik was namelijk uitgenodigd voor een heuse cheesecake masterclass van Miljuschka en Bosch en daar zeg ik natuurlijk geen “nee” tegen. Het was echt super leuk! Van te voren mocht ik aangeven welke ingredi√ęnten ik graag zou¬†willen terugzien in mijn perfecte cheesecake en hiermee heeft Miljuschka zelf een persoonlijk recept voor mij gemaakt.

Zoals je wel kunt raden is het de cheesecake met pindakaas en chocolade geworden! Ziet ‘ie er niet heerlijk uit? Deze cheesecake heb ik tijdens de workshop gemaakt en voor deze cheesecake de oven in ging rook hij al waanzinnig lekker! In het inspiratiehuis is o.a. Bosch gevestigd en de cheesecake werd dan ook gebakken in de nieuwe Bosch Serie 8 ovens. Leuk detail: deze oven heeft een PerfectBake functie en hierdoor meet hij zelf precies wanneer je taart gaar is. Je hoeft dus zelf geen tijd meer in te stellen of de oven in de gaten te houden.¬†Vernuftige oven¬†en zeker gebruiksvriendelijk.
Beeld: Bibi Neuray

Winnen!

Deze cheesecake is niet¬†normaal lekker! Goed compact, romig, perfecte hoeveelheid pindakaas afgewisseld met stukjes chocolade en een bodem van gemalen nootjes, yum! Hij is wel machtig, dat wel, dus kleine stukjes snijden ūüėČ .

Ik heb zelf een klein dingetje gewijzigd aan de receptuur voor deze cheesecake namelijk te topping. Laten we het houden op een klein ongelukje met slagroom ūüėČ . Gelukkig had ik snel een ander idee voor de topping en zie hier het resultaat. Voor we beginnen met dit heerlijke recept geef ik je nog snel even d√© tips van Miljuschka¬†voor het maken van de perfecte¬†cheesecake.

Miljuschka’s tips voor de perfecte cheesecake:

‚úď Nooit de oven open doen als de cheesecake in de oven staat en een bakje water onder in de oven zetten¬†(stoom)
‚úď Altijd boven-onderwarmte gebruiken in de oven en geen hete lucht (hete lucht kan namelijk uitdrogen)
‚úď Gebruik roomkaas van de Lidl en voeg een extra eidooier toe¬†aan het beslag samen met wat maizena
‚úď Niet te lang mixen daar wordt het beslag¬†te luchtig van, je wilt immers een stevige compacte cheesecake

En nu snel aan de slag met deze w√°√°nzinnig lekkere cheesecake met pindakaas en chocolade!


Het recept een cheesecake met pindakaas en chocolade

Voorbereidingstijd: 20  | Bereidingstijd: 2 uur | Totale bereidingstijd: 2 uur en 20 minuten + afkoelen cheesecake
Hoeveelheid: 12 tot 14 stuks

Wat heb je nodig voor een cheesecake met pindakaas en chocolade¬†(ingredi√ęnten):

Voor de topping optie 1 (zie punt 6.):

Voor de topping optie 2 (zie punt 6.):

Extra: taartvorm met een diameter van 22 centimeter

Hoe je een cheesecake met pindakaas en chocolade maakt:

  1. We beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor rooster je de gemengde noten ongeveer 5 minuten in een koekenpan (zonder olie) en laat ze daarna afkoelen.
  2. Smelt 100 gram roomboter in een steelpannetje. Doe de (inmiddels afgekoelde) noten in een keukenmachine met 50 gram suiker en maal de noten fijn. Meng tot slot de gesmolten boter erdoor. Schep het mengsel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het vervolgens over de bodem en druk goed aan. Zet de springvorm in de vriezer tot de vulling klaar is.
  3. Verwarm de oven voor op 140 graden (boven- onderwarmte).
  4. Smelt de overige 35 gram roomboter weer in een steelpannetje. Meng de roomkaas, pindakaas, suiker en cr√®me fra√ģche in een keukenmachine snel en goed door elkaar. Voeg vervolgens √©√©n voor √©√©n de eieren en de eidooier toe en mix deze er ook snel doorheen. Hak de chocolade fijn. Neem een spatel en spatel hiermee de boter, bloem en de chocolade door de vulling.
  5. Haal de bodem uit de vriezer en schep de vulling erop. Zet de cheesecake met pindakaas en chocolade in de oven en bak hem in ca. 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake daarna 2 uur afkoelen in de oven en daarna een nacht opstijven in de koelkast.
  6. Voor je de cheesecake gaat serveren maak je de topping. Zoals eerder vermeld ben ik afgeweken van het recept voor de topping. Beide opties heb ik voor je uitgeschreven.
    Mijn (aangepaste) versie, optie 1: ¬†100 gram pure chocolade te smelten met een klein klontje roomboter. De gesmolten chocolade met een lepeltje druppelen over de cheesecake. Daarna (voor de chocolade is gestold) verdeel je een klein handje gehakt pinda’s overheen.
    Optie is 2 is naar het originele recept van Miljuschka en deze maak je als volgt: klop de slagroom stijf met 25 gram suiker. Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met de slagroom. Rasp chocoladesnippers van 175 gram pure chocolade en strooi dit erover.

Beeld: Bibi Neuray

Winactie: cheesecake masterclass van Miljuschka & Bosch

 

Deze winactie is inmiddels afgelopen. De prijswinnaar ¬†is Lianne en zij is persoonlijk ge√Įnformeerd.¬†Lianne, een hele fijne workshop toegewenst!