Bruschetta

Bruschetta met tomaat & basilicum

Bruschetta, een echte Italiaanse klassieker! Gegrild brood, ingesmeerd met knoflook, een paar druppels olijfolie en belegd met gemarineerde tomaten en basilicum. In Italië wordt dit vaak als hapje of voorgerecht geserveerd, heerlijk!

In Nederland maken we bruschetta vooral in de zomer, maar ook tijdens de niet zo zonnige dagen is dit een heerlijk hapje om klaar te maken voor jezelf of als je visite krijgt. Het is een eenvoudige tapas om te maken, je bent er niet veel tijd aan kwijt én het staat direct leuk op tafel.

Classico!

Deze keer heb ik gekozen voor een eenvoudige klassieke bereiding van de bruschetta. Namelijk met tomaat en basilicum. Je kunt natuurlijk veel meer verschillende combinaties maken. Zoals een bruschetta met wat dunne plakjes Parmezaanse kaas en wat zelfgemaakte balsamico siroop. Of wat dacht je van een bruschetta met aardbeien en geitenkaas? De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt er volop mee variëren.

De basis

Voor het ciabatta brood kun je bijvoorbeeld ciabatta van de Albert Heijn nemen, deze vind ik zelf erg lekker. Je kunt ze per 2 stuks van 75 gram per stuk kopen. Uit deze zogenaamde “Ciabattina’s” haal je ongeveer 6 plakjes van 2 centimeter dik. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor 1 grote ciabatta, dan verdubbel je het recept gewoon.

Bruschetta

Bruschetta met tomaat & basilicum

Bruschetta, een Italiaanse klassieker! Gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en een paar druppels olijfolie, tomaat & basilicum.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 romatomaten
  • 1 ciabatta (75 gram - afgebakken)
  • 2-3 teentjes knoflook
  • basilicum (vers)
  • olijfolie
  • versgemalen zwarte peper & zeezout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwijder de zaadlijsten van de romatomaten en snijd ze in kleine blokjes. Doe in een kom met een paar druppels olijfolie, uitgeperst half teentje knoflook en peper en zout. Meng en laat intrekken.
  • Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en rooster de broodjes aan beide kanten. Het makkelijkste is om dit in een broodrooster te doen, maar kan ook in de oven of in een grillpan.
  • Wrijf dan over alle sneetjes brood met een teen knoflook (per sneetje gebruik je nog geen ½ teentje knoflook) en druppel er wat olijfolie over.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de ciabatta broodjes en versier ze tot slot met één of twee blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 176kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 7g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Bruschetta met Tomaat & Basilicum

6 reacties op “Bruschetta met tomaat & basilicum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept