Bruchetta

Bruschetta met tomaat & basilicum

Bruschetta, een echte Italiaanse klassieker! Gegrild brood, ingesmeerd met knoflook, een paar druppels olijfolie en belegd met gemarineerde tomaten en basilicum. In Italië wordt dit vaak als hapje of voorgerecht geserveerd, heerlijk!

In Nederland maken we bruschetta vooral in de zomer maar ook tijdens de niet zo zonnige dagen is dit een heerlijk hapje om klaar te maken voor jezelf of als je visite krijgt. Het is een eenvoudige tapas om te maken, je bent er niet veel tijd aan kwijt én het staat direct leuk op tafel.

Classico!

Deze keer heb ik gekozen voor een eenvoudige klassieke bereiding van de bruschetta namelijk met tomaat en basilicum. Je kunt natuurlijk veel meer verschillende combinaties maken zoals een bruschetta met wat dunne plakjes Parmezaanse kaas en wat zelfgemaakte balsamico siroop of wat dacht je van een bruschetta met aardbeien en geitenkaas? De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt er volop mee variëren.

De basis

Voor het ciabatta brood kun je bijvoorbeeld ciabatta van de Albert Heijn nemen, deze vind ik zelf erg lekker. Je kunt ze per 2 stuks van 75 gram per stuk kopen. Uit deze zogenaamde “Ciabattina’s” haal je ongeveer 6 plakjes van 2 centimeter dik. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor 1 grote ciabatta dan verdubbel je het recept gewoon.

Bruchetta


Het recept voor Bruschetta met tomaat & basilicum:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 6 x Bruschetta met tomaat & basilicum

Wat heb je nodig voor Bruschetta met tomaat & basilicum (ingrediënten):

  • 1 ciabatta van 75 gram (afgebakken)
  • 2 romatomaten
  • 2 tot 3 teentjes knoflook
  • een paar blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • versgemalen zwarte peper & zeezout

Hoe je Bruschetta met tomaat & basilicum maakt:

  1. Verwijder de zaadlijsten van de romatomaten en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en verdeel er wat versgemalen zwarte peper & zeezout over. Voeg nog een paar druppeltjes olijfolie en een uitgeperst half teentje knoflook toe. Meng dit door elkaar en laat dit even lekker intrekken terwijl je de ciabatta gaat roosteren.
  2. Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en rooster de broodjes aan beide kanten. Het makkelijkste is om dit in een broodrooster te doen maar dit kun je natuurlijk ook in de oven of in een grillpan doen.
  3. Als de ciabatta sneetjes geroosterd zijn wrijf je er een ontveld teentje knoflook over uit (per sneetje gebruik je nog geen ½ teentje knoflook) en druppel er wat olijfolie over. Herhaal dit met alle plakjes ciabatta.
  4. Verdeel het tomatenmengsel over de ciabatta broodjes en versier ze tot slot met één of twee blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Bruschetta met Tomaat & Basilicum

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

6 gedachtes op “Bruschetta met tomaat & basilicum”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top