Volg mij:
Lunch

Lunch: Broodje beenham met honing mosterd saus

Lunch: Broodje beenham met honing mosterd sausSoms heb je dat, althans ik wel, zomaar ontzettend trek in iets. Dit keer was het een broodje beenham met honing mosterd saus en natuurlijk zelfgemaakte honing mosterd saus. Zo’n saus die zo ontzettend lekker is dat je elk resterend plukje brood er nog even lekker doorheen haalt, juist ja, dat doe jij vast ook ;). Waarom plaats je zo’n simpel broodje op je blog kun je misschien denken, maar het is juist zó simpel, zó lekker en zó goed dat ik ‘m gewoon moest delen al is het alleen al voor de waanzinnig lekkere zelfgemaakte honing mosterd saus!

Het deed me erg denken aan ‘vroeger’ en ik weet het dit klinkt alsof ik een triljoen jaar oud ben maar ‘in a matter of speaking’ zullen we maar zeggen. Als we gingen stappen dan sloten we de avond wel eens af bij een broodjeszaak. Je-weet-wel een kantine-achtige zaak waar je waarschijnlijk niet komt tijdens een dagje winkelen maar waar ze wel de meest lekkere vers belegde pistoletjes hebben. Favoriet waren broodje van het huis (in dit geval; pistolet, filet americain, mayo, kappertjes, uitje), pistoletje warm vlees ennnn…. een pistoletje beenham met honing mosterd saus. Ideaal om je avondje stappen mee af te sluiten. Nee, niet gezond maar wel lekker maar soms is gewoon echt lekker goed genoeg.

Tijd om je te gaan vertellen hoe je de hoofdrol van dit broodje maakt -dat is natuurlijk die lekkere zelfgemaakte saus- en ook de rest 🙂 .

 

Ingrediënten voor 8 broodjes (en véél saus):
Bereidingstijd: 15 minuten

  • 8 (afgebakken) pistolets (wit of bruin, wat je zelf lekker vind)
  • 400 gram beenham in dunne plakjes (vleeswaren)
  • 225 ml kookroom
  • 3 el honing
  • 2 el djion mosterd
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • zonnebloemolie & boter
  • peper & zout

 

Hoe je het maakt:

Snij de pistolets door de lengte open (en beleg met boter als je dat lekker vindt).

In een pan met wat zonnebloemolie op middelhoog vuur even de knoflook aan fruiten. Doe de kookroom, mosterd en de honing erbij en verwarm dit op laag tot middelhoog vuur. Goed door elkaar mengen en op smaak brengen met een beetje peper en zout. Laat de saus even rustig op laag vuur in koken tot de gewenste dikte.

In een ruime grill- of koekenpan met een klein beetje boter bak je de beenham uit (per 2 tot 3 plakjes tegelijk).

Beleg nu de pistolets met beenham en doe hier wat honing mosterd saus overheen. Serveer met een bakje saus.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

  • Beantwoorden Elien

    Oh dit ziet er echt heerlijk uit! 😀 heb ik nu weer helemaal zin in gekregen, hmmm

    31 januari 2015 at 20:09
  • Beantwoorden Marlies

    Jaaaa die broodjes na het uitgaan! Goeie ouwe tijd 😉

    2 februari 2015 at 08:17
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ja he! Deed me helemaal weer terug denken aan ‘vroeger’ hihi 😉

      2 februari 2015 at 22:56
      • Beantwoorden hendrik

        doe mij maar een broodje eef.

        5 januari 2018 at 17:13
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Hallo 2016! | Eef Kookt Zo

    […] 3. Broodje beenham met honing mosterdsaus […]

    9 januari 2016 at 22:50
  • Laat een reactie achter