fbpx

Lunch: Broodje beenham met honing mosterd saus

Lunch: Broodje beenham met honing mosterd sausSoms heb je dat, althans ik wel, zomaar ontzettend trek in iets. Dit keer was het een broodje beenham met honing mosterd saus en natuurlijk zelfgemaakte honing mosterd saus. Zo’n saus die zo ontzettend lekker is dat je elk resterend plukje brood er nog even lekker doorheen haalt, juist ja, dat doe jij vast ook ;). Waarom plaats je zo’n simpel broodje op je blog kun je misschien denken, maar het is juist zó simpel, zó lekker en zó goed dat ik ‘m gewoon moest delen al is het alleen al voor de waanzinnig lekkere zelfgemaakte honing mosterd saus!

Het deed me erg denken aan ‘vroeger’ en ik weet het dit klinkt alsof ik een triljoen jaar oud ben maar ‘in a matter of speaking’ zullen we maar zeggen. Als we gingen stappen dan sloten we de avond wel eens af bij een broodjeszaak. Je-weet-wel een kantine-achtige zaak waar je waarschijnlijk niet komt tijdens een dagje winkelen maar waar ze wel de meest lekkere vers belegde pistoletjes hebben. Favoriet waren broodje van het huis (in dit geval; pistolet, filet americain, mayo, kappertjes, uitje), pistoletje warm vlees ennnn…. een pistoletje beenham met honing mosterd saus. Ideaal om je avondje stappen mee af te sluiten. Nee, niet gezond maar wel lekker maar soms is gewoon echt lekker goed genoeg.

Tijd om je te gaan vertellen hoe je de hoofdrol van dit broodje maakt -dat is natuurlijk die lekkere zelfgemaakte saus- en ook de rest 🙂 .

 

Ingrediënten voor 8 broodjes (en véél saus):
Bereidingstijd: 15 minuten

  • 8 (afgebakken) pistolets (wit of bruin, wat je zelf lekker vind)
  • 400 gram beenham in dunne plakjes (vleeswaren)
  • 225 ml kookroom
  • 3 el honing
  • 2 el djion mosterd
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • zonnebloemolie & boter
  • peper & zout

 

Hoe je het maakt:

Snij de pistolets door de lengte open (en beleg met boter als je dat lekker vindt).

In een pan met wat zonnebloemolie op middelhoog vuur even de knoflook aan fruiten. Doe de kookroom, mosterd en de honing erbij en verwarm dit op laag tot middelhoog vuur. Goed door elkaar mengen en op smaak brengen met een beetje peper en zout. Laat de saus even rustig op laag vuur in koken tot de gewenste dikte.

In een ruime grill- of koekenpan met een klein beetje boter bak je de beenham uit (per 2 tot 3 plakjes tegelijk).

Beleg nu de pistolets met beenham en doe hier wat honing mosterd saus overheen. Serveer met een bakje saus.

Eet smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

7 reacties op “Lunch: Broodje beenham met honing mosterd saus”

  1. Pingback: Eef Kookt Zo - Hallo 2016! | Eef Kookt Zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top