- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Bloemkoolsoep met gorgonzola

Bloemkool vind ik lekker en soep ook maar die combinatie? Ik wist het niet… dit kon of heel erg lekker zijn of totaal niet. Ik besloot het er eens op te wagen en aan de slag te gaan met een recept voor bloemkoolsoep met een lekkere twist.

Aangezien je nu het recept leest kun je het eigenlijk wel raden: experiment geslaagd! Bloemkoolsoep is namelijk verrassend lekker, makkelijk om te maken en ook nog eens gezond. Win, win, win. Je bent er maar een half uurtje mee bezig en zoals met alle soepen: de volgende dag smaakt hij nog lekkerder! Hoewel hij direct na het maken ook al waanzinnig lekker is.

Bloemkool en kaas

Bloemkool eet je vaak met aardappels, groenten en vlees en de meeste mensen serveren er ook nog een lekker kaas sausje overheen. Niets mis mee (behalve dat, dat kaassausje vaak een caloriebommetje is maar dat terzijde). In de soep leek mij de combinatie met bloemkool en kaas lekker maar ik wilde iets specialers en besloot te gaan voor gorgonzola. Net even pittiger en net even spannender dan “gewone” kaas. Met het pittige van de gorgonzola samen met de flinterdunne plakjes zoute bacon is dit bloemkoolsoepje net even specialer. Hij is perfect voor het diner met een lekker stokbroodje en wat kruidenboter erbij en als je wat over hebt heerlijk als lunch de volgende dag.

Bloemkoolsoep bewaren

Het recept is voldoende voor 6 personen maar als je net als ik met z’n tweeën thuis bent dan kun je deze soep prima invriezen. De gorgonzola en bacon doe je er pas bij op het moment van serveren en deze vries je dan ook niet in. In de koelkast is deze soep een dag of 2 tot 3 houdbaar.


Het recept voor bloemkoolsoep met gorgonzola:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig voor bloemkoolsoep met gorgonzola (ingrediënten):

Hoe maak je bloemkoolsoep met gorgonzola:

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een ruime soeppan en fruit het uitje en de knoflook kort aan. Doe de bloemkool erbij en verwarm deze maar zorg ervoor dat deze niet verkleurd.
  3. Voeg dan de bloem en de roomboter toe en schep dit door de bloemkool. Bak dit even kort mee en voeg dan de kippenbouillon en de melk toe.
  4. Doe de deksel op de pan en laat deze ongeveer 10 tot 15 minuten rustig koken tot de bloemkool zacht is.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot je een gladde soep hebt.
  6. Breng de bloemkoolsoep op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Bak de plakjes bacon even kort uit en scheur ze in kleine stukjes. Snijd de gorgonzola in kleine blokjes.
  8. Serveer de soep in een kom en garneer met de stukjes bacon, plakjes gorgonzola en naar smaak nog een paar druppels olijfolie. Eet smakelijk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!