- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Beenham honing mosterd uit de oven

Beenham honing mosterd uit de oven. Een waanzinnig lekker gerecht bestaande uit maar 5 ingrediënten welke ook nog eens makkelijk is om te maken. Kijk, daar houden we van tijdens de drukke feestdagen! Bijkomend voordeel: vrijwel iedereen vindt een beenhammetje uit de oven heerlijk!

Honing, mosterd en beenham gaan perfect samen. Voeg er nog een beetje tijm aan toe en wat fijngesneden knoflook en je hebt echt een match made in heaven! Een heerlijke hoofdgerecht dat het erg goed zal doen tijdens de feestdagen.

Mosterd

Voor de mosterd in dit recept heb ik gebruik gemaakt van grove mosterd met zaadjes erin. Ik heb mosterd van het merk Marne gebruikt en die mosterd is grof en mild. Natuurlijk kun je elke andere mosterd gebruiken die je wilt maar deze mosterd past perfect in dit gerecht vandaar dat ik je even vertel welke mosterd ik precies heb gebruikt. Je kunt ook een Dijon mosterd gebruiken maar deze is qua smaak toch vaak net even scherper. Juist een grove, milde mosterd maakt een mooie balans met het zoete van de honing en het kruidige van de knoflook en tijm.

Voor erbij

Je kunt natuurlijk allerlei lekkere bijgerechten serveren bij deze beenham. Aardappeltjes, een lekkere salade maar denk ook eens aan deze lekkere bijgerechten:

✓ Krokante zoete aardappelfrietjes
Spruitjes met cranberry en gorgonzola
Haricots verts in spek gerold

Hoeveelheid

De beenham die ik voor het recept heb gebruikt is 500 gram welke voldoende is voor 2 tot 3 personen. Zeker als je de beenham voor de feestdagen maakt zou ik je bij 4 personen, 2 beenhammetjes aanraden of een grotere beenham. Liever iets te veel dan te weinig en als je wat over hebt is dat zeker niet erg. De volgende dag wat beenham op een broodje is namelijk waanzinnig lekker! Je kunt de hoeveelheid saus bij een grotere beenham verdubbelen naar wens en voor de oventijd houd je 10 minuten aan per 100 gram beenham.


Het recept voor beenham honing mosterd:

Voorbereidingstijd: 5  minuten | Bereidingstijd: 50 minuten | Totale bereidingstijd: ca. 60 minuten
Hoeveelheid: 1 beenham van 500 gram – ongeveer 2 á 3 personen

Wat heb je nodig voor een beenham honing mosterd (ingrediënten):

Hoe je een beenham honing mosterd maakt:

  1. Haal de beenham voor dat je hem gaat bereiden alvast uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak met een scherp mes rondom inkepingen in de beenham zodat je kleine vierkantjes krijgt.
  3. Snijd 2 teentjes knoflook fijn en doe deze in een kommetje met 3 eetlepels honing, 1½ eetlepel grove mosterd en ris de blaadjes van 2 takjes tijm. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit rondom over de beenham.
  4. Doe de beenham in een ovenschaal en zet deze in de oven. Zet de oven nu op 175 graden.
  5. Giet elke 15 minuten de honing mosterd saus over de beenham en na 45 minuten haal je de beenham uit de oven. Dek de beenham af met aluminiumfolie en laat ‘m nog 5 minuten na garen voor de hem gaat aansnijden.
  6. Snijd de beenham in dunne plakken en eet smakelijk!

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.