Volg mij:
Soep

Aspergesoep met spekjes van kalkoen

Aspergesoep met spekjes

Aspergesoep met spekjes van kalkoen. Ze zijn er weer! Het witte goud, witte asperges. Zodra ze vers van het land komen zie je mij naar de winkel snellen om ze te halen. Zo lekker vind ik ze! Het liefst eet ik ze klassiek maar sinds kort ben ik ook echt fan van aspergesoep. Waarom dat is? Dat ga ik je vertellen.

Heel lang dacht ik dat het zonde zou zijn om soep te maken van asperges en dus at ik ze eigenlijk alleen maar op de “klassieke manier”, asperges met hollandaisesaus, ham en ei. Ik vond het alleen altijd wel zonde dat je best een groot deel van de asperges weg doet zoals de schillen en het kontje van de asperges. Die zijn namelijk niet zo lekker om zo te eten maar daar kun je dan toch juist prima een soep van trekken?

Aspergesoep

Zo geschiedde, maar een soep van alleen de schillen en de kontjes van asperges maakt geen aspergesoep. Daarvoor heb je ook hele asperges nodig. Met een pond witte asperges, ei en de heerlijke kalkoenspekreepjes van Dindesse maak je in een handomdraai een zalige soep. Inmiddels kan ik nu echt niet meer kiezen of ik de volgende keer ga voor aspergesoep met spekjes van kalkoen of gekookte asperges. Dit is zo ontzettend lekker, goed gevuld en je proeft echt die fantastisch lekkere asperges goed terug in dit soepje. Dat is niet zonde maar een perfecte manier om in het seizoen te genieten van die lekkere asperges! Doe jezelf een plezier en maak deze lente dit heerlijke soepje.

Ingredienten voor aspergesoep met spekjes

Aspergesoep met kalkoenspekreepjes van Dindesse

Een volle romige soep met een heerlijke asperges smaak, stukjes boterzachte asperges, een gekookt eitje in stukjes en sappige spekreepjes van kalkoen. Een heerlijke combinatie. In plaats van gewone spekjes heb ik deze keer weer gekozen voor de heerlijke gerookte kalkoenspekreepjes van Dindesse voor deze aspergesoep. Deze kalkoenspekjes hebben een lekkere bite en bevatten een stuk minder vet dan gewone spekreepjes. Ik weet dat er veel lezers zijn die geen varkensvlees eten vanwege verschillende redenen zoals geloofsovertuiging, dieet, smaak of allergie. Dus ze zijn ideaal om te gebruiken in deze heerlijke soep. De kalkoenspekreepjes van Dindesse kun je vinden bij Jumbo supermarkten en geven deze soep extra veel smaak.

Romige aspergesoep met spekjes en ei


Het recept voor aspergesoep met spekjes van kalkoen:

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 45 minuten | Totale tijd: 75 minuten
Hoeveelheid: ca. 6 kommen soep

Wat heb je nodig voor aspergesoep met spekjes van kalkoen (ingrediënten):

  • 500 gram witte asperges
  • 140 gram Dindesse kalkoen spekreepjes ( 2 x 70 gram)
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram roomboter (ongezouten)
  • 50 gram bloem
  • 2 bouillonblokjes (kip of groenten)
  • 2 sjalotjes
  • eieren
  • peper en zout

Hoe maak je aspergesoep met spekjes van kalkoen:

  1. Neem een ruime pan met 1½ liter water en de bouillonblokjes en breng dit aan de kook.
  2. Spoel ondertussen de asperges even af onder de kraan, schil ze en verwijder de harde onderkant.
  3. Zodra het water kookt doe je de schillen, harde onderkant én de asperges in de pan.
  4. Laat de hele asperges voor ongeveer 10 minuten mee koken tot ze gaar zijn en haal ze daarna uit de soep
  5. Laat de soep met asperge schillen en onderkantjes nog een half uurtje – uurtje rustig pruttelen.
  6. Snijd vervolgens de hele asperges in stukjes en houd de topjes apart.
  7. Snipper de sjalotjes.
  8. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de sjalotjes even aan tot deze glazig zijn.
  9. Voeg dan de bloem toe en bak deze even kort mee.
  10. Schep dan beetje bij beetje de bouillon (zonder schillen en de onderkantjes) erbij en mix met een garde tot een gebonden soep.
  11. Voeg dan de stukjes asperge toe aan de soep (niet de kopjes!) en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
  12. Zeef de soep door een fijne vergiet, voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout.
  13. Kook vlak voor serveren per persoon 1 ei en bak de spekreepjes op.
  14. Verdeel de soep over een aantal kommen, verdeel hierover de asperge koppen, spekreepjes en per kom soep een eitje in partjes of stukjes gesneden.
    Garneer naar smaak met eventueel een beetje peterselie. Eet smakelijk!

Romige aspergesoep met spekjes

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Dindesse. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

  • Beantwoorden jeanne

    Ga ik zeker maken. Lijkt mij heerlijk. Alleen mis ik bij de lijst van ingrediënten de bij de bereidingswijze genoemde kookroom!

    1 mei 2018 at 15:06
    • Beantwoorden Eef

      Oeps Jeanne dat klopt! Ik heb het direct aaangepast. Dank voor je oplettendheid 🙂

      6 mei 2018 at 08:28

    Laat een reactie achter