- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Aardbeien cheesecake met yoghurt

Aardbeien cheesecake met yoghurt. Is het geen plaatje? Een knapperige bodem van biscuit, een romige laag Griekse yoghurt cheesecake en tot slot een heerlijke roze lage aardbeien cheesecake met yoghurt. Een plakje aardbei erop of een toefje slagroom en het feest is compleet!

Deze cheesecake is er echt eentje in de categorie “allemansvriend”. Ik bedoel, wat is er niet lekker aan? Een bodem van biscuit en verder heerlijke, luchtige en romige cheesecake. Niet te zoet maar zeker ook niet zuur door de yoghurt, integendeel. De yoghurt geeft een lekker frisje, de suiker een zoete tegenhanger en de aardbei een heerlijke smaak.

Vierkante aardbeien cheesecake met yoghurt

Ideaal om in porties te delen ook nog eens want met die handige vierkantjes kunt je natuurlijk alle kanten op! Overigens kun je ook een ronde vorm gebruiken mocht je willen maar soms is het wel eens leuk om een vierkanten te gebruiken voor de afwisseling, toch?

Inspiratie

Dit keer kwam de inspiratie voor dit recept regelrecht van Pinterest. Zo af en toe open ik de app en ga ik lekker scrollen, pinnen en inspiratie opdoen. Het kost wat tijd want eenmaal op Pinterest vergeet je de tijd ook een beetje… Maar goed, dat maak je dan weer goed met baksels zoals deze. Ik zag hem voorbij komen en wist direct, deze moet ik maken!

Deels omdat de aardbeien cheesecake met yoghurt er zo lekker uitziet maar deels ook omdat ik het recept zo boeiend vond. Het recept komt van het blog ‘recipe runner“. Een engelstalige blog van Danae. Het recept vond ik boeiend omdat je deze cheesecake bakt op basis van de Griekse yoghurt. Hierbij doe je een eitje, eiwit en een beetje bloem maar verder eigenlijk niets. Ik was dan ook heel benieuwd hoe dit zou uitpakken en of de aardbeien cheesecake met yoghurt wel stevig genoeg zou worden of juist als plumpudding in elkaar zou storten…

Luchtige aardbeien cheesecake met yoghurt

Dat laatste is gelukkig niet het geval zoals je kunt zien aan deze prachtige vierkantjes die ik van de cheesecake met yoghurt heb kunnen snijden. Integendeel! Deze cheesecake is stevig zonder té stevig te zijn of misschien beter gezegd heel compact te worden. Hij is namelijk nog steeds lekker luchtig en heeft hierdoor eigenlijk meer weg van een kwarktaart dan een cheesecake, maar dat even terzijde. Probeer hem eens, je zult aangenaam verrast zijn!


Het recept voor aardbeien cheesecake met yoghurt:

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 50 minuten | Totale tijd: 1 uur en 10 minuten (+ afkoelen/ opstijven)
Hoeveelheid: ca. 9 – 12 stukjes

Wat heb je nodig voor aardbeien cheesecake met yoghurt (ingrediënten):

Hoe maak je aardbeien cheesecake met yoghurt :

 1. Gebruik een bakvorm of ovenschaal met de afmeting: 20 x 20 cm en vet deze in of verdeel bakpapier over de bodem en de zijkanten.
 2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 3. Verkruimel de biscuit.
 4. Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde biscuit.
 5. Stort dit in de vorm en druk de bodem goed aan.
 6. Mix vervolgens de volgende ingrediënten met een elektrische mixer of keukenmachine in 2-3 minuten tot een luchtig geheel: de roomkaas, 175 gram Griekse yoghurt, bloem, 75 gram suiker, ei, eiwit, snuf zout en vanille extract.
 7. Verdeel dit over de biscuit bodem en bak dit in de oven voor 25-30 minuten.
  Na het bakken is het in het midden waarschijnlijk nog een beetje “wiebelig”. Dat is goed als de zijkanten maar mooi stevig zijn.
 8. Na het bakken laat je de onderkant een beetje afkoelen en gaan we de roze bovenkant maken.
 9. Pureer hiervoor de aardbeien samen met 3 eetlepels suiker en 225 gram Griekse yoghurt.
 10. Verdeel dit over de andere laag en bak dit vervolgens 15-20 minuten in de oven (op 175 graden).
 11. Laat de aardbeien cheesecake vervolgens volledig afkoelen en zet het daarna voor minimaal 3 uur (maar bij voorkeur een nacht) in de koelkast.
 12. Snijd de cheesecake daarna in vierkantjes en garneer naar wens met plakjes aardbei of een toefje slagroom. Eet smakelijk!

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.