Aardbeien Cheesecake in een Glaasje

Aardbeien Cheesecake in een glaasje

Aardbeien cheesecake in een glaasjeDe liefde van de man gaat door de maag, althans zo gaat het gezegde. Valentijnsdag staat weer voor de deur en daarom vond ik het de hoogste tijd om eens een lekker toetje online te gooien mét aardbeien.

Geen ‘echte’ want in februari lekkere, verse aardbeien van het land vinden wordt nogal lastig. Ze zijn er wel hoor, niet van het land maar wel de verse aardbei an sich, maar die aardbeien vind ik persoonlijk lang niet zo lekker als de zoete, sappige aardbeien die je in de zomer kunt vinden. Dus deze aardbeien cheesecake in een glaasje maken we met vlaaivulling, tenzij je ‘m in de zomer maakt dan is het natuurlijk heerlijk om verse aardbeien te gebruiken.

Liefde gaat door de maag

Deze aardbeien cheesecake in een glaasje kun je natuurlijk ook prima voor een dame maken, hè heren. Ook de liefde van een dame gaat door de maag zullen we maar zeggen 😉 . Dit toetje is makkelijk om te maken en je hebt er weinig omkijken naar. Zo heb je je handen vrij om bijvoorbeeld met de rest van je valentijn verrassingsmenu aan de slag te gaan.

Goed, meer dan genoeg gekletst! Tijd om aan de slag te gaan met dit heerlijke toetje.

Aardbeien Cheesecake in een Glaasje

Aardbeien Cheesecake in een Glaasje

Aardbeien cheesecake in een glaasje

Verwen jezelf, je partner of je visite eens met een Aardbeien Cheesecake in een Glaasje als toetje of dessert. Eenvoudig te maken & lekker.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 25 minuten
Opstijven: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram biscuitjes
  • 7 eetlepels witte basterdsuiker
  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram MonChou
  • 40 gram roomboter
  • 8 eetlepels vlaaivulling (aardbeien)
  • 1 theelepel citroensap
  • vanille extract (een paar druppels)
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verkruimel de biscuitjes (gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine) en meng hierdoor 2 eetlepels witte basterdsuiker en een snufje zout.
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje of in de magnetron en meng dit door de verkruimelde biscuitjes en witte basterdsuiker. Verdeel dit mengsel over de bodem van 6 borrel/ whisky glaasjes en druk zachtjes aan.
  • Meng de Griekse yoghurt, MonChou, citroensap, een paar druppels vanille extract en 5 eetlepels witte basterdsuiker goed door elkaar in een keukenmachine. Je kunt dit ook met de hand doen maar let er wel op dat alles echt goed door elkaar gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven (het liefst een nachtje).
  • Voor je de glaasjes gaat serveren verdeel je de vlaaivulling over de glaasjes. Reken ongeveer 1,5 eetlepel vlaaivulling per glaasje. Eet smakelijk.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 258kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 9g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Aardbeien Cheesecake in een Glaasje

29 thoughts on “Aardbeien Cheesecake in een glaasje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept