Asperges met hollandaisesaus, ham en ei

5 x asperge recepten (witte en groene)

5 x asperges recepten op een rij voor je. Allemaal lekker, allemaal écht makkelijk én allemaal voorzien van witte of groene asperges (en soms zelf beide!). Als je dol bent op asperges heb ik hier een artikel bomvol inspiratie voor je!

Ik ben er dol op, asperges, zodra de witte weer in het seizoen zijn kan ik niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Als eerste ga ik altijd voor de klassieker met ham en ei of met zalm en krieltjes. Daarna ga ik er meestal lekker mee experimenteren. Een soepje met twist, een plaattaart of wat dacht je van een lekkere quiche? Met asperges kun je alle kanten op!

Mijn favoriete asperge recepten op een rij!

5 x asperge recepten

Aspergesoep

1. Aspergesoep

Een klassieker met een lekkere twist: aspergesoep met spekjes! Een mega goede combinatie van een romige, zachte soep met het hartige, zoutige van de spekjes. Dat is me toch een partij lekker joh!
Bekijk het recept voor aspergesoep

Plaattaart met groene asperges

2. Plaattaart met groene asperges

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik dol ben op plaattaarten. Hoe kon het ook anders dat ik mijn liefde voor plaattaart combineer met mijn liefde voor asperges? Groene in dit geval, met ei en doperwten. Een feestje op een plaattaart!
Bekijk het recept voor een plaattaart met groene asperges

Asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei

3. Asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei

Met dit basisrecept voor asperges kun je eigenlijk nooit verkeerd gaan, het is dan ook niet voor niets ook echt een klassieker. Daarnaast vind je in dit recept ook het recept voor een heerlijke en écht makkelijke Hollandaisesaus want dat is zo lekker!
Bekijk het recept voor Asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei

aspergequiche

4. Aspergequiche

Een heerlijke aspergequiche met witte én groene asperges mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst! Een knapperige bodem van bladerdeeg, een romige vulling van crème fraîche en die heerlijke asperges erin. Aanrader!
Bekijk het recept voor aspergequiche

Witte asperges met zalm en krieltjes

5. Witte asperges met zalm en krieltjes

De hekkensluiter van dit artikel: witte asperges met zalm en krieltjes. Krieltjes uit de oven. Gerookte zalm en, vooruit, ook nog Hollandse garnalen. Een feestmaaltijd welke je in een handomdraai om tafel zet!
Bekijk het recept voor witte asperges met zalm en krieltjes

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top