Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

30-minuten of minder: Biefstuk uit de wok

Biefstuk uit de WokNieuw op Eef Kookt Zo zijn de 30 minuten of minder maaltijden. Makkelijke, gezonde maaltijden die je in een handomdraai op tafel zet. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag waarop je niet lang in de keuken wilt staan. Lekker, makkelijk, gezond & verrassende maaltijden precies waar Eef Kookt zo! voor staat. Doordeweeks heb je niet altijd even veel tijd om lang in de keuken te staan maar je wilt wel lekker en gezond eten. Een beetje verrassend mag het ook wel eens zijn en daarom dit nieuwe onderdeel op mijn blog! Vandaag starten we ‘m met een lekker Aziatisch gerechtje: Biefstuk uit de wok.

Zo makkelijk en zo ontzettend lekker is deze biefstuk uit de wok. Ideaal voor als makkelijk diner tijdens deze al behoorlijk drukke dagen èn hij is nog eens lekker licht! Binnen 20 minuten staat je gerecht al op tafel en je zult versteld staan van de heerlijke, echt Aziatische smaak. Geen moeilijk gedoe, gezond, licht en snel op tafel. Wat wil je nog meer?!

Ik hou van Aziatisch koken dat is je misschien al wel een beetje duidelijk als je mijn blog al langer volgt. Dit is weer zo’n eenvoudig maar o zo lekker recept dat ik deze wel moest delen! Je hebt best wel wat ingrediënten nodig maar de meeste kun je gewoon vinden in de supermarkt. Gelukkig hebben de meeste supermarkten inmiddels een uitgebreid Aziatisch assortiment hoewel ik ook nog steeds maar al te graag een bezoekje breng een mijn favoriete toko. Het enige wat ik zelf altijd erg lastig vind om te vinden in de supermarkt is de rijstwijn. Kun je deze zelf ook niet vinden in je supermarkt en geen tijd of zin om naar een toko te gaan dan kun je dit ook vervangen door droge sherry of gin. Aziaten voegen alcohol toe aan het vlees om ervoor te zorgen dat nare geurtjes van vlees of vis gemaskeerd worden. De rijstwijn zorgt wel voor een extra Aziatisch tintje aan het gerecht maar mag je gerust vervangen (laat het echter niet weg).

 

Wat heb je nodig voor 2 personen:
Bereidingstijd: 20 minuten

  • 250 gram biefstuk
  • 2 kopjes rijst
  • 4 bosui
  • 1 tl maizena
  • 3 tl soya saus (Kikoman)
  • 1 tl rijstwijn
    (bij gebruik aan rijstwijn kun je dit vervangen door droge sherry of gin)
  • 2 tl oester saus
  • 1 tl ketjap
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl suiker
  • 1 kleine ui in halve dunne maantjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • witte peper
  • zonnebloemolie

 

Hoe je het maakt:

Kook de rijst zoals je gewend bent of zoals aangegeven op de verpakking en giet deze af.

Snij ondertussen de biefstuk in dunne reepjes en snij de bosui in stukjes van ongeveer 1 cm lang.

 

Doe de biefstuk in een kom en meng dit met de maizena, 1 tl soyasaus en 1 tl rijstwijn. Laat dit voor ongeveer 10 minuten marineren.

Maak ondertussen de saus klaar door in een kom de 2tl oestersaus, 2 tl soyasaus, 1tl ketjap, 1 tl witte peper, 1 tl sesamolie en 2tl suiker te mengen.

 

Zet een wok op hoog vuur en doe hier een beetje zonnebloemolie in en wok de biefstuk heel even kort tot deze bijna gaar is (even dichtschroeien). Haal de biefstuk uit de wok en zet apart. Als de biefstuk veel vocht heeft afgegeven dan dit even afgieten en de wok  omspoelen.

De wok weer terug op het vuur en een beetje zonnebloemolie er weer in. Doe de ui en knoflook in de pan en fruit even aan. Doe de bosui erbij even omroeren en nu de biefstuk er weer bij. Goed omroeren en dan de saus er overheen. Wok de biefstuk tot deze goed gaar is en breng eventueel op smaak met wat zout of suiker.

Serveer met de rijst.

Biefstuk uit de wok

Eet smakelijk!

 

 

 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

7 Reacties

  • Beantwoorden Linda

    En, wanneer kunnen we komen eten?

    10 januari 2015 at 13:01
  • Beantwoorden Ineke

    ‘t zou zomaar een recept voor hier zijn, dit is zo The 4 Fish style!!! Lekkerrrrr….

    10 januari 2015 at 13:59
  • Beantwoorden 30-minuten of minder: Pittige Biefstuk uit de Wok | Eef Kookt Zo!

    […] een maand geleden plaatste ik het recept Biefstuk uit de Wok. Een onwijs lekker gerechtje waarop ik al leuke reacties heb gehad van degene die ‘m hebben […]

    16 februari 2015 at 06:47
  • Beantwoorden Irene

    Wat heb ik zitten smullen. Moest wel eerst de stad door voor de rijstwijn uiteindelijk gevonden bij de toko. Maar het was het meer dan waard.

    20 maart 2019 at 18:19
    • Beantwoorden Eef

      Wel he! Ik zal snel eens een nieuwe foto maken van dit recept, wij maken hem nog steeds regelmatig.

      27 maart 2019 at 13:14

    Laat een reactie achter