Volg mij:
Vlees

30-minuten of minder: Pittige Biefstuk uit de Wok

30-minuten of minder: Pittige Biefstuk uit de Wok

Ongeveer een maand geleden plaatste ik het recept Biefstuk uit de Wok. Een onwijs lekker gerechtje waarop ik al leuke reacties heb gehad van degene die ‘m hebben geprobeerd. Zó  lekker en daarom kom ik nu met de pittige variant. Net zo lekker, iets pittiger en ook nog eens binnen 30 minuten klaar! Vond je de eerste al lekker dan moet je deze zeker eens proberen; 30-minuten of minder: Pittige Biefstuk uit de Wok. Lekker wat verse groenten als paprika reepjes, wortel en bosui erdoorheen. Serveer met rijst en je complete maaltijd staat weer zo op tafel.

Ik hou wel van een beetje pittig eten maar het moet ook weer niet je mond in brand zetten, als je begrijpt wat ik bedoel. Een pittig gerecht moet in balans zijn -althans dat vind ik-. Witte rijst erbij om het geheel te neutraliseren en de ‘pittigheid’ mag niet té zijn want dan proef je de smaken niet meer. Dit gerechtje is precies pittig genoeg om pittig te zijn, een beetje zout en zoetig maar ook niet te pittig dat het overheerst. Lekker, makkelijk, gezond & verrassend, binnen 30-minuten op tafel. Ideaal en helemaal Eef Kookt Zo! Yum 😀

 

Ingrediënten voor 2 personen:
Bereidingstijd: 30 minuten

  • 250 gram biefstuk
  • ¼ oranje paprika in dunne reepjes30-minuten of minder: Pittige Biefstuk uit de Wok
  • ¼ groene paprika in dunne reepjes
  • ½ winterpeen geraspt en in dunne reepjes
  • handje bosui in dunne ringen
  • ½ tl maizena
  • ½ tl rijstazijn
  • 4 tl sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl chili garlic saus (Go-Tan)
  • ½ tl chili olie (Lee Kum Kee)
  • 2 tl suiker
  • zonnebloemolie

 

Hoe je het maakt:

1. Snij de biefstuk in dunne reepjes en marineer deze met 1 tl maizena, 1/2 tl rijstazijn en 2 tl sojasaus voor ongeveer 15 minuten

2. Ondertussen maak je de saus klaar en kook je rijst zoals je gewend bent. Voor de saus: doe een 1 el oestersaus, 1 tl chili garlic saus, 2 tl sojasaus, 2 tl suiker, 2 el water, ½ tl chili olie en 1 tl sesam olie in een ruime kom en roer het goed door elkaar.

3. Doe wat zonnebloemolie in een wok en doe hier de biefstuk is. Als de biefstuk bruin begint te worden haal je deze uit de wok en zet je deze apart.

4. Doe weer wat zonnebloemolie in de wok en doe hier de knoflook in. Even fruiten en doe dan de paprika en de wortel  erbij. Paar minuten goed wokken tot de groente gaar is en dan de biefstuk er weer bij met de bosui. De saus erbij en even lekker wokken (niet mokken maar… 😉 ) Serveer met witte rijst.

Eet smakelijk of mànmàn chi

Bron: http://rasamalaysia.com/szechuan-beef-recipe/

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

  • Beantwoorden Ellen

    Eigenlijk vind ik biefstuk heerlijk maar ik maak het bijna nooit klaar! Dit moet ik toch eens op mijn lijstje zetten. 🙂

    16 februari 2015 at 10:45
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Zelf maak ik ook vrijwel nooit biefstuk in z’n geheel klaar (hoewel ik t wel lekker vind 😉 ) Eet ik liever in een restaurant denk ik of moet me er nog eens goed in verdiepen haha. Uit de wok is ‘ie in ieder geval heerlijk 😀

      16 februari 2015 at 21:12
  • Beantwoorden Karen

    Ziet er heerlijk uit!

    16 februari 2015 at 16:05
  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Niet mokken, lekker wokken 🙂 Ook heel lekker met noodles lijkt me!

    16 februari 2015 at 16:36
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Hahah elke keer als ik het woord ‘wokken’ tik denk ik daaraan 😛 Zeker ook lekker met noodles! Binnenkort zal ik daar nog ‘s een receptje meemaken 🙂

      16 februari 2015 at 21:12

    Laat een reactie achter