Volg mij:
Bij de borrel

3 x mini pizza

Mini Pizza

Een tijdje geleden ontving ik een leuk pakketje van Koopmans met pizzadeeg. Koopmans heeft namelijk sinds kort Italiaanse Pizzadeeg toegevoegd aan haar diepvries assortiment. Handige plakjes (net zoals het bladerdeeg) en het leek me leuk hiermee aan de slag te gaan. Ik maakte er 3 keer een lekkere mini pizza mee die perfect zijn voor een easy peasy friday maar ook heerlijk als tapas of bite voor bij de borrel.

Easy Peasy Friday
Easy Peasy Friday is een categorie of rubriek op mijn blog die eens in de zoveel tijd op vrijdag verschijnt met een lekker écht vrijdags gerecht. Zelfgemaakt maar wel met een knipoog naar fastfood. Overigens niet perse ongezond maar wel lekker, makkelijk en snel klaar. Wat past er beter bij een easy peasy friday dan pizza? Natuurlijk kun je zelf het pizzadeeg maken, ook lekker,  maar tegelijkertijd ook een tijdrovend klusje. Daarom doen we het vandaag even wat makkelijker met Koopmans pizzadeeg uit de vriezer, het is immers vrijdag nietwaar 😉

Koopmans Italiaanse Pizzadeeg
Koopmans kennen we allemaal wel, toch? Sinds kort hebben ze ook Italiaans pizzadeeg in het assortiment. In een pakje vind je 8 plakjes. Hiermee kun je 1 grote plaatpizza maken of 8 kleinere pizza’s. Zelf maakte ik er 3 keer een mini pizza mee en sneed 1 plakje in vieren voor een hapklare pizza. Het pizzadeeg bewaar je in de vriezer en laat je voor gebruik ongeveer 5 á 10 minuten ontdooien. Daarna kan het versieren beginnen!

Mini Pizza
Mini Pizza: lekker, makkelijk om te maken en iedereen kan zijn eigen versiering kiezen. Ze zijn leuk voor bij de borrel maar ook voor het avondeten kunnen ze prima. Vandaag geef ik je 3 tips voor een lekker beleg maar je kunt natuurlijk alle kanten op. Denk aan een pizza quattro formaggi (4 kazen), een borromea (met ham) of juist een Hawaii (met ham en ananas). Laat je inspiratie de vrije loop en bedenk zelf ook allerlei lekkere combi’s!

Mini Pizza


Het recept voor 3 x mini pizza:

Voorbereidingstijd: 15 minuten | Bereidingstijd: 10 tot 15 minuten | Totale bereidingstijd: max. 30 minuten
Hoeveelheid: 3 x mini pizza

Basissaus:
Op de verpakking van Koopmans Italiaanse Pizzadeeg vind je ook een basissaus. Prima saus volgens mij maar ik moest het natuurlijk net weer even anders doen 😉 Mijn basissaus maak je als volgt: doe 250 gram passata (tomatensaus) in een steelpannetje en voeg hier een ½ theelepel oregano, een ½ theelepel tijm, een snuf knoflookpoeder en naar smaak peper en zout aan toe. Even rustig een paar minuten verwarmen op middelhoog vuur. Dan kunnen de smaken goed intrekken. Deze basissaus geeft je genoeg om alle 8 plakjes te voorzien van een laagje saus.

Zorg voordat je de basissaus gaat maken dat je de oven voorverwarmd op 215 graden en dat je de plakjes pizzadeeg laat ontdooien. Hoeveel plakjes je laat ontdooien is aan jou. Ik geef je per mini pizza de ingrediënten en uit 1 plakje haal je 4 minipizza’s. Snijd de plakjes pizzadeeg overigens als deze bijna geheel ontdooid pas zijn in vieren.

Leg de ontdooide plakjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en haal het folie eraf. Alle mini pizza’s kun je in ongeveer 10 tot 15 minuten afbakken.

3 x mini pizza

Mini pizza met cherrytomaten (vegetarisch)
Voor de mini pizza met cherrytomaten verdeel je 1½ theelepel basissaus over een plakje minipizzadeeg  (dus het plakje van Koopmans in vieren en daar een plakje van). Verdeel hierover 1 cherrytomaat die je in plakjes hebt gesneden en een halve eetlepel geraspte kaas. Ook leuk is om verschillende kleuren cherrytomaat te gebruiken en op 1 minipizza meerdere kleuren cherrytomaat in plakjes te leggen.

Mini pizza Margherita (vegetarisch)
Krijg je meerdere mensen te borrelen en weet je niet precies wat ze allemaal lekker vinden is dit een veilige optie. Verdeel weer 1½ theelepel basissaus over de minipizza en een halve theelepel geraspte kaas. Als de mini pizza is afgebakken kun je er voor de sier (en natuurlijk ook de smaak 😉 ) nog een of twee blaadjes basilicum overheen doen.

Mini Pizza Salami
Ook een gouwe ouwe maar hij blijft lekker: een mini pizza met salami. Verdeel 1½ theelepel basissaus over de minipizza en snijd een plakje salami in kleine stukjes. Verdeel de kleine stukjes salami over de minipizza en strooi er nog een halve eetlepel geraspte kaas overheen.


Mini Pizza

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

1 Reactie

  • Beantwoorden Sandra

    Het blijft mijn lievelingseten… Deze mini’s zien er heerlijk uit!

    10 juni 2016 at 07:33
  • Laat een reactie achter