Volg mij:
Pasta & Italiaanse Gerechten

3 x 30-minuten of minder: Spaghetti

3 x 30-minuten of minder: Spaghetti

Yeah! Pasta! Ik ben er dol op maar omdat het nou niet echt een slankmaker is hou ik me in en eten we vaak maximaal zo’n één keer per pasta. Vandaag deel ik 3 van mijn favorieten pasta gerechten en dan in het bijzonder die met spaghetti die je alle drie ook nog eens binnen 30-minuten of minder op tafel kunt zetten: 3 x 30-minuten of minder: Spaghetti. Op Eef Kookt Zo vind je trouwens nog veel meer pasta gerechten en deze kun je vinden in dit overzicht Pasta Gerechten waar je ook een van de lekkerste recepten vindt voor Zelfgemaake Bolognesesaus, lekkerrr. Want hoewel we deze heerlijke klassieker niet binnen 30-minuten of minder op tafel kunnen zetten mag de Zelfgemaakte Bolognesesaus eigenlijk stiekem niet ontbreken in dit artikel.

Laten we beginnen met een van mijn all-time favorietes namelijk Spaghetti Carbonara.

Spaghetti CarbonaraSpaghetti Carbonara: romig door het ei, zoutig door het spek en het liefst met een berg Parmezaanse kaas erop; dat is precies zoals ik hem het lekkerst vind. Het is zo’n lekker fijn en snel gerechtje. Ultiem comfortfood en totaal niet moeilijk om te maken. Ik zal je eerlijk bekennen; ik had mijn twijfels toen ik van dit gerechtje voor het eerst hoorde. ‘Rauwe ei door je pasta?‘ en dat moet lekker zijn… Zeker weten dat, dat lekker is! Enne, dat rauwe ei stolt prima door de warme pasta, het laat juist dat heerlijke romige laagje achter waardoor je dit gerechtje graag nog een keer op tafel zet!

Courgette Pasta a la di MamaCourgette Pasta a la di Mama oftewel Courgetti; dé pasta die je dus eigenlijk wel elke dag kunt eten want eigenlijk is dit helemaal geen pasta. De lange dunne spaghetti slierten van de courgette maken dat je bijna denkt dat je pasta eet maar eigenlijk eet je een heerlijke berg groenten. Alle eer voor dit gerecht gaat trouwens naar di mama van mij toe want zij bedacht dit heerlijke slanke gerecht zelf en ik mocht het delen met jullie, hoe fijn is dat 😉

Romige Spaghetti met GarnalenAls laatste maar zeker niet minder lekker deze Romige Spaghetti met Garnalen. Officieel vallen garnalen niet onder vis maar onder schaal- en schelpdieren. Ik reken ze overigens wel tot mijn portie ‘vis’ deze schaal- en schelpdieren. Hoewel ik echt een liefhebber ben van vis (en dus ook van garnalen, mosseltjes en andere schelpdiertjes) zet ik ze naar mijn mening toch te weinig op tafel. Mijn streven is toch wel het liefst elke week of om de week 1 x vis op tafel te zetten voor het avondeten. Met deze Romige Spaghetti met garnalen maak je daar een klein feestje van. Easy Peasy does it en ook deze zet je in 30-minuten over minder op tafel.

Dit zijn tot dusver mijn 3 favorieten 30-minuten of minder: Spaghetti maar hou de site goed in de gaten want er komen natuurlijk nog veel meer lekkere pasta gerechten.

Benieuwd, wat is jouw favoriete pasta gerecht? 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

8 Reacties

 • Beantwoorden sunny mama

  Yummie yummie yummie! Ik ben ook zo dol op pasta’s. Maar ik geloof dat ik een beetje een koolhydraten junk ben 😉
  Die romige pasta met garnalen ziet er zo overheerlijk uit. Lekker zomers ideetje voor vandaag. Met een glaasje droge witte wijn erbij. Kan niet mislukken!

  22 juli 2015 at 08:09
  • Beantwoorden Eefkooktzo

   Haha lekker hé pasta, pasta, pasta als ik in Italie zou wonen…. o, o, o, dat zou niet goed zijn 😉

   27 juli 2015 at 11:11
 • Beantwoorden Kirsty

  Lekkere recepten! Vooral die met garnalen en de courghetti lijken mij erg lekker, carbonara zal ik niet eten, aangezien ik allergisch ben voor varkenvlees en het toch bij dat recept hoort. Ik maak eigenlijk niet zo heel vaak pasta, hoewel mijn vriend het wel erg lekker vindt haha. Risotto maak ik vaker.

  22 juli 2015 at 13:58
  • Beantwoorden Eefkooktzo

   Dank je wel. Klopt, bij Carbonara hoort inderdaad varkensvlees maar gelukkig genoeg andere lekker pasta gerechten waarbij je andere soorten vlees of vis kunt gebruiken of juist helemaal vegetarisch is ook erg lekker. Risotto vind ik ook heerlijk hoewel het alweer een behoorlijke tijd geleden is dat dit op tafel kwam, snel weer eens maken 🙂

   27 juli 2015 at 11:10
 • Beantwoorden Sandra

  Hmmmm die courgetti ziet er lekker uit zeg!

  22 juli 2015 at 19:31
 • Beantwoorden kelly

  Lekker. Ben ook gek op pasta, en dan ook inderdaad spaghetti of tagliatelle. Favorieten met roomsaus, spinazie gehakt en garnalen en spaghetti Bolognese.. heerlijk met vers gemaakte saus! Hmmmm

  23 juli 2015 at 10:32
  • Beantwoorden Eefkooktzo

   Heerlijk hé, ik ben zó dol op pasta in zijn geheel. Hoewel spaghetti een van de favorieten is en blijft kan ik zo blij worden van een goed gevuld pasta schap met allerlei verschillende pasta; daar krijg ik altijd veel inspiratie vandaan 😉

   27 juli 2015 at 11:12

  Laat een reactie achter