Zelf Chocolade Pepernoten Maken

Zelf Chocolade Pepernoten Maken

Chocolade pepernoten. Tijdens de intocht van sinterklaas zat ik als klein meisje stipt op tijd voor de buis om de intocht te bekijken. Een glas warme chocomelk in de hand en een klein bakje pepernoten, zo fijn. Het heeft toch altijd wat speciaals die intocht.

Veel te lekker

Hoewel de pepernoten al lang in de winkel liggen terwijl we nog van het (na)zomerzonnetje aan het genieten waren mag je dan nu toch echt officieel genieten van alle lekkernijen. Daarom geef ik je vandaag het recept ‘Zelf Chocolade Pepernoten Maken‘ zodat je meteen aan de slag kunt met deze (veel te) lekkere pepernoten!

Zelfgemaakt

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van mijn recept voor zelfgemaakte pepernoten. Nu kun je natuurlijk ook gewoon kant en klare pepernoten gebruiken dan sla je simpelweg stap 1 t/m 4 van het recept over. Maar laten we eerlijk wezen, zelfgemaakt is toch altijd het lekkerst én een leuk klusje om te doen.

Aan jou de keuze

Nu kun je natuurlijk ook chocolade pepernoten vinden in de winkel, maar dan heb je een zakje met meestal alle smaken chocolade door elkaar. Laat daarom dit recept nou zo handig zijn want a) zelfgemaakt is natuurlijk het aller- allerlekkerst en b) je kunt gewoon zelf kiezen welke smaak chocolade jij wilt.

Tip!

Je hoeft namelijk niet exact de verdelingen van het recept aan te houden qua chocolade. Ga jij liever voor puur dan gebruik je alleen pure chocolade, maar dan in plaats van 1 x 175 gram gebruik je dan 3 x 175 gram. Je kunt er wat dat betreft helemaal los mee gaan, want wat dacht je van die lekkere Tony Chocolony met zeezout & karamel? Juist! Ook die zou je kunnen laten smelten om de pepernoten mee te bedekken…

Op zoek naar meer lekkers voor Sinterklaas? Bekijk dan alle sinterklaas recepten die op mijn blog zijn verschenen!

Zelf Chocolade Pepernoten Maken
Zelf Chocolade Pepernoten Maken

Zelf Chocolade Pepernoten Maken

Zelf Chocolade Pepernoten maken. Want zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst en je kunt zelf bepalen welke smaak chocolade je gebruikt!
3 van 2 stemmen
Voorbereiding: 40 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachten: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 1 uur
Hoeveelheid: 1 flinke bak

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram roomboter (koud)
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 15 gram speculaas-/ koekkruiden
  • 2-3 eetlepels melk
  • snuf zout
  • 175 gram pure chocolade
  • 175 gram melk chocolade
  • 175 gram witte chocolade

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Allereerst gaan we de pepernoten maken. Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe alle ingrediënten behalve de chocolade en de melk in een ruime kom. Kneed dit door elkaar en voeg tijdens het kneden 2 á 3 eetlepels melk toe zodat er een stevige deegbal ontstaat.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol kleine balletjes (ter grootte van een knikker) van het deeg en druk ze iets aan als je ze op het bakpapier legt.
  • Zet de pepernoten in de oven en bak ze in 15-20 minuten lichtbruin. Laat de pepernoten volledig afkoelen.
  • Leg een vel bakpapier klaar. Smelt 175 gr pure chocolade au bain marie en met een vork wentel je de afgekoelde pepernoot door de chocolade. Leg de met chocolade bedekte pepernoot op het bakpapier. Als de pure chocolade op is, herhaal je de stappen met de andere chocolade (wel even je pannetje afwassen tussendoor natuurlijk).
  • Laat de chocolade pepernoten (een nachtje) goed stollen en eet smakelijk. Fijne Sinterklaas!

handig om te weten:

De voedingswaarden zijn voor alle pepernoten.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 5383kcal | Koolhydraten: 604g | Eiwitten: 63g | Vetten: 318g | Verzadigd vet: 191g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Zelf Chocolade Pepernoten Maken

18 thoughts on “Zelf Chocolade Pepernoten Maken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept