Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta. Een heerlijke quiche die ook nog eens makkelijk is om te maken. Hoewel filodeeg bekend staat als lastig deeg is het in deze quiche helemaal niet moeilijk om te gebruiken en je krijgt er een heerlijke knapperige korst van.

Normaliter heb ik altijd ruzie met filodeeg en daarom vind je op mijn blog ook niet veel hapjes gemaakt met filodeeg. In een quiche is filodeeg eigenlijk best wel te doen. Je hoeft namelijk niet alle velletjes los te peuteren en dan maar te hopen dat ze niet scheuren. Als het velletje scheurt is geen man overboord, in de quiche zie je er namelijk niets meer van terug. Kijk, dat is fijn zo’n vergevende quiche, toch 😉 .

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

In deze quiche vind je spinazie, ricotta en spekjes op een bedje van filodeeg. Een heerlijke, klassieke combinatie van smaken en samen met het knapperige van de filodeeg maakt dit een perfecte maaltijd. Lekker met een frisse salade erbij bijvoorbeeld of de volgende dag koud voor de lunch, ook erg lekker. Ik gebruikte zelf een langwerpige vorm voor de quiche maar je kunt ook een ronde vorm gebruiken. Binnen een uurtje staat deze heerlijke quiche al bij jou op tafel.

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Heerlijke quiche met knapperig filodeeg en een vulling van spinazie, ricotta en spekjes
4.25 van 8 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram spinazie (vers)
  • 125 gram ricotta
  • 75 gram spekjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 5 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 2 eieren (middel)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie, witte peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de quichevorm in met olijfolie en vet ook de vellen filodeeg in met olijfolie. Verdeel daarna de vellen filodeeg over de bodem van de quiche.
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat ze daarna uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Snipper het uitje en de teentjes knoflook en doe een beetje olijfolie in de koekenpan en fruit ze vervolgens aan tot ze glazig zijn. Voeg dan handje voor handje de spinazie toe tot deze volledig geslonken is en breng op smaak met witte peper. Laat de spinazie daarna uitlekken in een vergiet zodat het teveel aan vocht eruit gaat en je quiche straks niet te vochtig wordt door de spinazie. 
  • Terwijl je de spinazie aan het bakken bent mix je de eieren, ricotta en Parmezaanse kaas in een kom goed door elkaar.
  • Verdeel de spekjes en de spinazie over de bodem van de quiche en schenk hierover het ei en ricotta mengsel. Zet de quiche nu in de oven en zet de temperatuur lager op 175 graden. Bak de quiche goudbruin af in ongeveer 25 á 30 minuten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 557kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 30g | Vetten: 33g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

23 thoughts on “Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept