Chocolademelk recept

Chocolademelk maken

Chocolademelk maken. Sommige gerechten of drankjes hebben een nostalgische waarde. Een voorbeeld daarvan, althans voor mij, is ouderwetse chocolademelk. Zo heel af en toe tijdens de koude wintermaanden maakte mijn moeder vroeger wel eens echte, pure chocolademelk voor mij. Niet met een of andere aanmaakpoeder, maar gewoon met pure échte cacaopoeder, een klein beetje suiker en natuurlijk warme melk. Héérlijk!

Vandaag deel ik mijn recept met je voor een heerlijke ouderwetse chocolademelk. Om lekker mee op te warmen in de winter. Je hebt voor dit chocolademelk basisrecept slechts 3 ingrediënten nodig: melk, cacaopoeder en naar smaak een beetje suiker. Je kunt, als je plantaardige melk gebruikt, dit recept dus ook eenvoudig vegan of lactosevrij maken mocht je dat willen.

Zelfgemaakte chocolademelk met cacaopoeder

Mijn favoriete zelfgemaakte chocolademelk maak ik met écht cacaopoeder. Dat is ongezoete cacaopoeder en die heeft een heerlijke pure chocoladesmaak. Eigenlijk heb ik het standaard in huis. Het is ideaal om mee te bakken en mocht je een keer trek hebben in een heerlijke kop chocolademelk dan heb je waarschijnlijk alles wel in huis. Serveer naar wens met een lekkere dot slagroom en doe eens chique, wat extra cacaopoeder eroverheen. Proost!

Mocht je nog op zoek zijn naar lekkere Sinterklaas lekkernijen om erbij te maken bekijk dan eens alle Sinterklaas recepten >>

Chocolademelk maken

Chocolademelk recept

Chocolademelk

Ouderwetse chocolademelk zelf maken
4.32 van 58 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 glas

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 ml melk (evt. plantaardige melk)
  • 1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 2-4 theelepels suiker
optioneel: slagroom

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de melk in een steelpannetje tot deze warm is en net niet kookt.
    • In een ruim glas doe je 1 flinke eetlepel cacaopoeder en 2 - 4 theelepels suiker naar smaak.
    • Doe hierbij een klein beetje melk en roer er een glad papje van.
    • Voeg daarna de rest van de warme melk bij het papje en roer alles goed door. Serveer naar smaak met slagroom.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 220kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 8g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 5g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    Chocolademelk recept

    Chocolademelk Pinterest Collage

    11 thoughts on “Chocolademelk maken

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept