Omelet met champignons en kaas - Eef Kookt Zo

Omelet met champignons en kaas

Het recept voor omelet met champignons en kaas. Een simpel maar waanzinnig lekker gerechtje dat je binnen een kwartiertje op tafel zet. Bomvol champignons en kaas, het ideale hartige gerecht voor tijdens het ontbijt of de lunch.

Ik heb het je vast al eens verteld, ik ben dol op champignons. Helaas deelt mijn lief deze liefde niet. En omdat ik nou eenmaal zo’n lieve vriendin ben die dan ook graag rekening houd met zijn wensen tijdens het koken, eten we niet al te vaak champignons. Alleen heb ik er zo heel af en toe ontzettend trek in en dan maak ik deze heerlijke omelet voor de lunch. Makkelijk, snel klaar en echt waanzinnig lekker!

Een omelet bomvol champignons

In dit recept gebruik ik ongeveer 100 gram champignons of paddestoelen. Kies vooral welke champignons of paddestoelen jij lekker vindt. In deze omelet zit bijvoorbeeld een mix van kastanjechampignons en shiitakes. Je kunt natuurlijk ook kijken wat je in huis hebt. Deze omelet is perfect voor het opmaken van restjes champignons, maar ook van andere groenten. Een paar reepjes paprika, wat bosui, fijngesneden courgette of wat tomaatjes doen het ook erg goed in combinatie met de champignons in deze omelet.

Gebruik dan uiteraard wat minder champignons, want 100 gram champignons is best veel. Ik vind het nou eenmaal heerlijk als mijn omeletje bomvol champignons zit, maar je kunt ook gerust iets minder doen. Dit recept luistert niet zo nauw.

Omelet met champignons en kaas - Eef Kookt Zo

Omelet met champignons en kaas - Eef Kookt Zo

Omelet met champignons en kaas

Het recept voor een omelet bomvol champignons en kaas. Binnen een kwartier zet je deze heerlijke, gezonde omelet al op tafel. Smullen!
3.80 van 10 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 100 gram champignons of paddestoelen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper, zout, olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit het uitje en de knoflook aan tot ze glazig beginnen te worden.
  • Borstel ondertussen de champignons of paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • Voeg de champignons toe aan de pan en bak mee tot ze mooi bruin zijn. Je kunt eventueel een beetje extra olie toevoegen.
  • Kluts ondertussen 2 eitjes in een kommetje met peper en zout naar smaak.
  • Giet de geklutste eitjes bij de champignons en bak de omelet om en om goudbruin.
  • Als de omelet bijna klaar is strooi je de Parmezaanse kaas erover en vouw je hem dubbel. Garneer de omelet eventueel met wat tuinkers of peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 261kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 17g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Omelet met champignons en kaas - Eef Kookt Zo

10 thoughts on “Omelet met champignons en kaas

  • Hmm dit maak ik ook regelmatig, inderdaad ideaal voor het opmaken van restjes! Groenten, ham, bacon… zo lekker 🙂 Jouw versie ziet er ook weer heel smakelijk uit zeg!

  • 5 sterren
    Heerlijk eenvoudig recept. De eieren heb ik geklutst met een beetje room. De knoflook en parmezaanse kaas zijn echt heerlijk in dit recept.

  • 5 sterren
    Simpel, snel klaar en erg smaakvol. Eieren heb ik luchtig geklopt met de keukenmachine. Parmezaanse kaas had ik niet maar een flinke plak (jong)belegen even mee laten warmen tot het smelt en dan dubbel vouwen ging ook prima. Erg smaakvol recept Eefkooktzo! Dankjewel.
    Tip: Als je kookt op gas: Ik zou de standaard pit gebruiken. Anders gaat het te hard (ligt ook aan je pan) en wordt de knoflook misschien bitter.

  • Marc Van Ackerbroeck says:

    Ik ben geen sterrenchef, maar zo’n gerechtje is een makkie.
    Het is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar ik hou van pittig (denk aan Thais) dus heb ik er zelfs cayennepeper en sambal aan toegevoegd.
    Is zeker voor herhaling vatbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept