Noodles met Mongolian Beef en Broccoli

Noodles met Mongolian Beef en Broccoli

Mongolian Beef is een bekend gerecht in Chinese restaurants in Amerika. In Nederland is het eigenlijk helemaal niet bekend en dat is zonde, want het is een heerlijk vleesgerecht. Vandaag combineer ik het met noodles en lekkere verse groene groenten. Deze Noodles met Mongolian Beef en Broccoli zet je binnen 30-minuten op tafel, dit gerecht moet je gewoon echt een keer proberen.

Mongolian Beef wordt doorgaans gemaakt van rundvlees zoals biefstuk, welke gebakken wordt in hete olie in een wok. Zoals je op de foto kunt zien is de Mongolian beef behoorlijk donker van kleur. Dit is niet vanwege een lange baktijd maar juist vanwege de sojasaus. Ik heb extra dark sojasaus gebruikt voor dit recept (vind ik lekker 🙂 ) maar je kunt elke sojasaus gebruiken die jij lekker vindt. De combinatie van de zoute sojasaus en de zoete basterdsuiker maken het sausje heerlijk. Het vlees bak je nog even kort mee aan het einde in het sausje. Met een klein beetje pit door de chili flakes en de witte peper maak je het geheel af.

Noodles met groenten

Zo af en toe vind ik het heerlijk om een kommetje noodles te eten. Vroeger at ik graag die kant-en-klare noodles, ken je die? Noodles met zo’n zakje kruiden en in allerlei smaken zoals kip, garnaal, rundvlees. In vrijwel elke supermarkt vind je ze en vrijwel elke gemiddelde toko heeft er een complete wand aan gewijd. Dat was echt een favoriet in mijn pubertijd. Tegenwoordig maak ik nog steeds graag noodles, maar dan compleet met lekkere groenten, vlees én een zelfgemaakt sausje. Wel zo lekker en een stuk gezonder. Dit recept voor noodles met Mongolian beef en broccoli is een echte aanrader. Binnen een half uurtje zet je het op tafel en smullen maar!

Noodles met Mongolian Beef en Broccoli

Noodles met Mongolian Beef en Broccoli

Noodles met Mongolian Beef en Broccoli

Noodles met Mongolian Beef en Broccoli. Een heerlijk recept welke je in een handomdraai op tafel zet! Binnen 30 minuten de lekkerste noodles.
4.41 van 5 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram biefstuk
  • 3 eetlepels sojasaus
  • ½ eetlepel sesamolie (+ 1 theelepel )
  • 300 gram broccoli (in roosjes)
  • 125 gram noodles
  • 100 ml water (+ 4 eetlepels)
  • 1 bosui (in ringen)
  • 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel gember (vers geraspt)
  • ½ theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel witte peper
  • zout
  • optioneel: sesamzaadjes (ter garnering)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes en marineer met 1 eetlepel sojasaus en een ½ eetlepel sesamolie. Zet apart zodat het kan intrekken.
  • Meng in een kommetje de saus door 2 eetlepels sojasaus, 100 ml water, 1 flinke theelepel sesamolie, ½ theelepel witte peper en ½ theelepel chilivlokken en zet apart.
  • Doe 3 eetlepels maizena op een bordje en wentel hier de biefstukreepjes doorheen zodat beide kanten een laagje maizena hebben. Herhaal dit met alle biefstukreepjes.
  • Kook de broccoli en de noodles in aparte pannen beide beetgaar en giet ze daarna af.
  • Verhit ondertussen 3 flinke eetlepels zonnebloemolie in een wokpan of diepe koekenpan. Verhit op hoog vuur en als de olie heet is leg je stuk voor stuk de biefstukreepjes in de pan. Bak 1 minuut aan één kant zodat het reepje krokant wordt, omdraaien en even kort die kant aanbakken. Laat na het bakken uitlekken op keukenpapier.
  • Verwijder het vet uit de wokpan en doe nu weer een ruime eetlepel zonnebloemolie in de pan. Fruit de knoflook en gember even kort aan. Voeg dan de saus toe. Laat op hoog vuur iets inkoken. Doe de bruine basterdsuiker erbij.
  • Meng ondertussen 1 eetlepel maizena met 4 eetlepels koud water in een bakje. Doe dit bij de saus zodra de basterdsuiker opgelost is. Kook kort in tot de saus een beetje ingedikt is (zeker niet te lang want dan wordt de saus te dik). Doe het vlees er weer bij en schep kort om.
  • Doe een beetje noodles in een kom of op een bord, broccoli erbij en de Mongolian beef. Strooi er wat bosui overheen en eventueel wat sesamzaadjes ter garnering.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 531kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwitten: 46g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Noodles met Mongolian Beef en BroccoliDit recept is geïnspireerd op het recept voor ‘Crispy and Sticky Mongolian Beef’ van GastroSenses

4 thoughts on “Noodles met Mongolian Beef en Broccoli

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept