Nacho ovenschotel met gehakt

Vandaag heb ik toch een feestmaaltje voor je: nacho ovenschotel met gehakt. Lekker voor bij de borrel, maar je kunt dit dus ook als avondeten eten. Yes, chips voor het avondeten! Als je dol bent op van die lekkere nacho chips dan moet je snel verder lezen.

Geen #fitgirl maaltijd, maar wel een hele lekkere! Lekker om te dippen in zelfgemaakte guacamole of zure room. En natuurlijk met een flinke laag echte cheddar kaas eroverheen.

Nacho ovenschotel met gehakt

Variëren kun je perfect met deze nacho ovenschotel met gehakt. In plaats van gehakt kun je ook kiezen voor spekjes. Voor een vega variant gebruik je vegetarisch gehakt of je laat het gehakt geheel achterwege. Restjes groenten in de koelkast die op moeten? Verwerk ze lekker in deze ovenschotel. Denk aan blokjes paprika of plakjes (gegrilde) courgette bijvoorbeeld. Dat maakt deze ovenschotel alleen maar lekkerder.

Ovenschotel met nachos uit de oven

Je kunt deze ovenschotel als avondeten op het menu zetten, maar hij is ook heerlijk om te maken voor een avondje borrelen met vrienden of familie. Hij is namelijk écht makkelijk om te maken en zo klaar. Het enige wat tijd kost (en dan hebben we het over een minuut of 10) is het gehakt rullen en de ovenschotel samenstellen. Een laagje nachos, een laagje gehakt, wat partjes tomaat, geraspte kaas erdoor en laagje voor laagje bouw je deze heerlijke nacho ovenschotel op. Zodat je straks bij elke hap een goed gevulde nacho hebt met die heerlijke gesmolten kaas en het kruidige gehakt. Lekker!

Nacho ovenschotel

Een makkelijke Mexicaanse ovenschotel met nachos en gehakt. Lekker als borrelhapje of als feestmaaltijd.
4.20 van 67 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram cheddar kaas ((geraspt))
  • 1 zak nachos ((185 gram))
  • 1 blikje mais ((uitgelekt))
  • 1 zakje taco kruidenmix
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 jalapeno peper
  • 1 handje cherrytomaten (in partjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • olie, peper en zout
Lekker voor erbij: zure room en guacamole om in te dippen.

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snipper de uitjes en snij de knoflook fijn. Hou het rode uitje apart (die gebruiken we later).
    • Verhit een beetje olie in de koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even aan. 
    • Voeg het gehakt toe, rul bruin en kruid ondertussen met de taco kruidenmix.
    • Voeg op het laatst het blikje mais toe en bak dit even kort mee.
    • Neem een ruime ovenschaal en verdeel wat van de nachos op de bodem.
    • Hierover verdeel je een deel van het gehakt, een beetje rode ui, wat geraspte cheddar kaas en daarover doe je weer wat nachos. Herhaal dit tot alles op is en zorg dat je eindigt met een beetje geraspte cheddar.
    • Snij de jalapeno peper in dunne plakjes en verdeel deze samen met de partjes tomaat over de ovenschotel.
    • Zet de ovenschotel enkele minuten onder de grill zodat de kaas goed kan smelten en eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 549kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 21g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 10g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    33 thoughts on “Nacho ovenschotel met gehakt

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept