M&M koekjes

M&M koekjes

M&M koekjes. Ze zien er niet alleen erg lekker uit, dat zijn ze ook! Met slechts een handjevol ingrediënten maak je deze heerlijke koekjes die lekker ‘chewy’ aan de binnenkant zijn en iets knapperig van buiten.

Dat is precies hoe ik mijn koekjes lekker vind: zacht ‘chewy’ aan de binnenkant en mooi goudbruin en knapperig aan de buitenkant.

De perfecte koekjes

Om dit te bereiken bak ik de koekjes vrij kort in de oven namelijk 10 tot 12 minuten. Houd er wel rekening mee dat elke oven anders is. Een goede indicatie of de koekjes goed zijn is wanneer ze mooi licht goudbruin van buiten zijn en in de oven eigenlijk nog net niet gaar (ze zijn namelijk nog een beetje zacht als je ze uit de oven haalt). Tijdens het afkoelen worden de koekjes namelijk harder en dan heb je die perfecte combinatie van een ‘chewy’ binnenkant en een knapperige buitenkant. O, en iets warm zijn ze natuurlijk het lekkerst maar dat wist je vast wel 😉 .

M&M koekjes

De M&M’s druk ik er pas na het bakken in. Je maakt dus eigenlijk eerst een soort van chocolate chip cookies waarna je er vervolgens M&M’s indrukt. Je kunt de M&M’s ook door het beslag mengen maar worden ze niet altijd even goed verdeeld in het deeg en zie je de M&M’s niet direct terug in het koekje na het bakken. Door de M&M koekjes op deze manier te maken zien de koekjes er net even mooier uit en proef je in elke hap M&M’s. Het aantal gram M&M’s in het recept is daarom ook een indicatie hoeveel M&M’s je nodig hebt voor dit recept. Gebruik namelijk gewoon net hoeveel M&M’s jij lekker vindt, ik bedoel een of twee of drie meer… is alleen maar lekkerder 😉 .

M&M koekjes

M&M koekjes

M&M koekjes

Het recept voor lekkere, makkelijke M&M koekjes met chocolate chip. Lekker "chewy" aan de binnenkant en iets knapperig van buiten
4.51 van 142 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 15 koekjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanille suiker
  • ½ theelepel baking soda
  • 100 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
  • 125 gram M&M's chocolade

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • In een ruime kom doe je de boter, lichtbruine basterdsuiker, suiker en vanillesuiker. Mix dit goed door elkaar met een handmixer of een keukenmachine.
  • Voeg dan het ei toe en mix het weer even door. Tot slot doe je het zelfrijzend bakmeel en de baking soda erbij. Mix dit weer goed door tot je een mooi stevig deeg hebt.
  • Kneed tot slot de chocolade erdoor.
  • Maak nu balletjes van het deeg (ongeveer even groot als een walnoot) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk de balletjes iets aan en zorg ervoor dat je een paar centimeter tussen de koekjes laat (tijdens het bakken worden ze namelijk iets groter). Gebruik eventueel 2 bakplaten als het niet op 1 bakplaat past en bak de koekjes dan in 2 delen af.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 tot 12 minuten mooi licht goudbruin.
  • Zodra ze uit de oven komen druk je de M&M's in de koekjes, gebruik hiervoor net zoveel M&M's als je lekker lijkt. Meestal gebruik ik zelf zo'n 100 tot 125 gram M&M's.
  • Laat de koekjes daarna even afkoelen en… eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 255kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 3g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

M&M koekjes

100 thoughts on “M&M koekjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept