Misschien valt je iets op aan de titel van het artikel. De afgelopen 2 keer schreef ik dit artikel namelijk onder de noemer “dagboekje”. Nu twijfelde ik eigenlijk een beetje over de naam…
Ik heb de naam van dit artikel gewijzigd naar een kijkje achter de schermen want dat is eigenlijk precies wat ik wil doen met dit artikel. Letterlijk je een kijkje achter de schermen geven. Iets minder ditjes en datjes, misschien iets minder privé maar juist de focus op de dingen die achter de schermen gebeuren voor, door en rondom Eef Kookt Zo.
Natuurlijk zal ik zo af en toe nog wat schrijven wat misschien niet helemaal onder de noemer food valt zoals de verbouwing. Hoewel… aangezien we as we speak geen keuken meer hebben en wachten op de nieuwe valt het toch best een beetje onder de categorie food en koken, toch 😉 .
Wist je bijvoorbeeld dat ik deze maand mijn eerste nieuwsbrief verstuurd heb? Elke week verstuur ik de nieuwsbrief en daarmee ben je direct op de hoogte wat er die week allemaal online is gekomen, soms een exclusief voorproefje, leuke winacties en nog veel meer… Dus meld je nu aan voor de gratis nieuwsbrief, vind ik leuk!
Beeld: Bibi Neuray
Cheesecake masterclass van Miljuschka
November begon direct goed toen ik aanwezig mocht zijn voor een cheesecake masterclass van niemand minder dan Miljuschka Witzenhausen. De workshop was super leuk en Miljuschka had voor iedereen een eigen cheesecake recept gemaakt met onze favorieten ingrediënten. Lees snel het recept van mijn cheesecake met pindakaas en chocolade want jongens, die is lekker! Aan de masterclass zat ook een winactie gekoppeld en de winnaar is Lianne geworden. Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad!
Ho ho ho it’s christmas!
Nog even en het is weer kerst! De afgelopen maand ben ik dan ook druk bezig geweest met allerlei heerlijke kerstrecepten! Een voorproefje van deze gingerbread men (of is het gingerbread man?) heb je misschien al voorbij zien komen op Instagram. Naast deze heerlijke koekjes staat er nog meer lekkers voor kerst klaar op het gebied van brood, ontbijt, vlees, voorgerechten en natuurlijk ook nagerechten. Een groot deel van de planning voor december is af en dat is maar goed ook…
Verbouwing
… we hebben namelijk geen keuken meer! Niets nada nopes. Nou… we hebben een gasplaat en de vaatwasser staat nog, zeker dat laatste is erg fijn. In de bijkeuken hebben we nog een koelkast, een oventje en verder staat alles voorlopig in andere kasten of stellage kasten. Het is even niet anders en daarom moest ik wel even flink vooruit werken voor de kerstperiode. Ik moet zeggen, het is ook wel weer even een uitdaging op deze manier te koken maar hé, straks waardeer ik de nieuwe keuken des te meer. Hoe vind je trouwens onze stoere klushond? De naam is Sharky en nee, die oordoppen bleven niet lang op 😉 .
All you need is food
Dit jaar werd voor de derde keer het All you need is food event van PR-Bureau Kroon op het werk georganiseerd. Bovenstaand filmpje geeft hier een mooi sfeerbeeld van. Op vrijdag was er een persdag waarvoor ik uitgenodigd was en op zaterdag & zondag was de toegang voor iedereen die dol is op koken en lekker eten. Het event werd gehouden in een oude Zaanse chocoladefabriek wat een tof, sfeervol pand is.
Super leuk om iedereen (weer) eens te spreken en sommige te ontmoeten die ik nog nooit in het “eggie” had gezien zoals Marlon en Marijke. Leuk! Ook leuk waren alle merken die er stonden en waar je een praatje mee kon maken. Ik word altijd enthousiast van mensen die gepassioneerd over hun merk kunnen praten. Het was een super leuke, goed georganiseerde dag en ik hoop volgend jaar ook weer van de partij te kunnen zijn!
Verder schreef ik mij deze maand in bij de KvK, bestaat mijn blog sinds eind deze maand alweer 2 jaar en kwamen de kookboeken van Xenos uit waar ik aan mee gewerkt heb. Ik was alleen zo trots als een pauw dat ik de kookboeken aan mijn ouders heb gegeven en zelf nog geen nieuw exemplaar in huis heb om een foto van te maken 😉 . Maar gelukkig kun je ze wel op de website vinden van Xenos! De exemplaren waar ik aan meegewerkt heb zijn: “Lekker en Snel” & “Foodtruck Bites”
Dat was ‘m weer. Een kijkje achter de schermen van alles rondom Eef Kookt Zo. Op naar de laatste maand van dit jaar: december!
Sandra says:
Leuke update!! Haha arme Shark, staat m wel goed 😉
Eef says:
Hahaha wel hé 😉
Demi | StudioKOOK says:
Leuk artikel! Van koken zonder keuken word je waarschijnlijk nog creatiever 😉
Eef says:
Dat zeker!
Roos says:
Wat heb jij een leuke dingen meegemaakt zeg! Het all you need is food event ziet er heel erg leuk uit. Ik ben erg benieuwd naar alle recepten die er in december op de planning staan.
Marijke says:
Leuk om te lezen en ik vind de naam heel leuk gekozen ‘kijkje achter de schermen’. Super leuk om jou te ontmoeten bij All you need is food. Volgend jaar ga ik zeker weer!
Eef says:
Insgelijks 🙂 en blij dat je naam ook leuk vindt!
kelly van voorden says:
War leuk om te lezen! Ik krijg volgend jaar een nieuwe keuken…heel de woonkamer krijgt trouwens n make over. Wat voor keuken word t bij jou? k ben er nog niet helemaal uit. Kijk erg uit naar al je lekkers
Eef says:
Wij doen nu ook de hele woonkamer, wel een werk maar we beginnen nu een beetje aan de opbouwende fase en dat is wel zo leuk om het steeds iets mooier te zien worden. De keuken wordt een hoekkeuken met bar. In januari volgt er een artikel over 🙂
Anne-Marie says:
Leuke dingen weer! Ben echt benieuwd naar de kookboekjes, ga van de week ff spieken bij Xenos. Was leuk je weer gezien te hebben bij aynif.
Eef says:
Doen! Deze week zijn ze trouwens in de aanbieding 🙂 Was ook zeker leuk om jou weer even gesproken te hebben na een lange tijd!
Ilona says:
Leuk Eef! Veel succes x
Eef says:
Dank je wel 🙂