Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki. Dit is zo’n verrukkelijke maaltijd! Eigenlijk heb ik net pas de laatste hap genomen van deze heerlijke wrap en zit nu al achter mijn laptop om dit recept uit te werken. Dit moet je gewoon echt eens maken, zo lekker!

Griekse wraps met kip en tzatziki, een hemelse combinatie. Goed gekruide kipfilet die gemarineerd is in Griekse yoghurt, knoflook en lekkere kruiden en daarna licht gegrild is in de grillpan waardoor de kip heerlijk mals is. Een zachte wrap belegd met een frisse tzatziki, lekkere knapperige sla en groenten met daarop die heerlijke kip. Krijg je al trek?

Zelfgemaakt of zelf gekocht?

Je kunt het jezelf zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wilt. Zelfgemaakte dingen zijn nou eenmaal vaak een stuk lekkerder dan kant en klaar gekocht dingen én je weet precies wat erin zit. Voor dit recept kun je bijvoorbeeld mijn recept gebruiken voor zelfgemaakte tzatziki (trouwens ook echt een aanrader om eens te maken) en het recept voor zachte, luchtige wraps. Aan jou de keuze of je voor volledig zelfgemaakt of deels zelfgemaakt gaat.

Marineren

De kip moet voor dit recept ongeveer 2 uur marineren. Langer mag maar houd maximaal een dag aan en verminder in het laatste geval de hoeveelheid knoflook omdat deze anders erg sterk kan worden. Als je ooit een knoflooksaus of kruidenboter hebt gemaakt en deze iets te lang hebt laten staan weet je precies wat ik nu bedoel… Goed, we gaan lekker aan de slag met dit heerlijke recept. Al schrijvende krijg ik er namelijk weer trek in!

Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki

Gevulde Griekse wraps met heerlijk gekruide kipfilet in de Griekse yoghurt met een sausje van tzatziki en knapperige groenten.
4.19 van 11 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 wraps

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de wraps:
  • 350 gram kipfilet (in blokjes)
  • 150 gram tzatziki
  • 50 gram veldsla
  • 4 wraps
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
Voor de kip marinade:
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de blokjes kipfilet in een kom en voeg hier de ingredienten voor de marinade aan toe.
  •  Snijd de tomaten en komkommer in dunne plakjes en de rode ui in halve maantjes. Houd dit even apart.
  •  Verhit een beetje olijfolie in een grillpan of verdeel een beetje olijfolie over een grillplaat en grill hier om en om de blokjes gemarineerde kip op gaar.
  • Bereid de wraps zoals op de verpakking of maak zelf wraps.
  • Verdeel een beetje tzatziki over de wrap, hierover doe je een beetje veldsla, een paar plakjes komkommer, ui en tomaat. Tot slot verdeel je de gare blokjes kipfilet over de wrap en vouw je deze dicht. Herhaal dit met alle wraps.  Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 415kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 23g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Griekse wraps met kip en tzatziki

42 thoughts on “Griekse wraps met kip en tzatziki

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept