Volg mij:
Soep

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep is een van mijn favoriete soepen. Die heerlijke combinatie van zoetzuur, kip, ei en knapperige groenten in een warme kom soep: zalig!

Chinese tomatensoep heb ik, net als de meeste mensen, voor het eerst gegeten bij “de Chinees”. Deze zelfgemaakte versie smaakt precies zoals bij de chinees. Die heerlijke zoetzure smaak, perfect! Zal ik je dan direct een geheimpje verklappen? Er zit namelijk appelmoes in dit recept. Appelmoes zorgt er namelijk voor dat deze soep de juiste smaak krijgt. Klinkt gek hè?! Maar geloof mij maar dat is nou net wat deze soep zo lekker maakt.

Variatie

Met dit recept voor Chinese tomatensoep kun je volop variëren. Voor een vegetarische versie laat je de kip achterwege. Voeg eventueel wat mihoen toe voor een goed gevulde soep. Voor wat extra groenten in de soep doen dunne plakjes prei, wortel in dunne reepjes of wat plakjes champignon het erg goed. Eigenlijk kun je alle kanten op met dit recept maar persoonlijk maak ik hem het liefst zo. Niet voor niets deel ik mijn eigen favoriete bereidingswijze van deze soep met je!

Chinese tomatensoep


Het recept voor Chinese tomatensoep:

Voorbereidingstijd: 15 minuten | Bereidingstijd: 30 minuten | Totale bereidingstijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 6 kommen

Wat heb je nodig voor Chinese tomatensoep (ingrediënten):

  • 2 stuks kipfilet (ca. 300 gram)
  • 2 eieren
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosui
  • 1 ui
  • 25 gram taugé
  • 3 eetlepels appelmoes
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel geraspte gember
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Hoe maak je Chinese tomatensoep :

  1. Snipper het uitje en snijd de knoflookteentjes fijn.
  2. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig worden. Voeg dan de geraspte gember toe en bak dit kort mee. Daarna de tomatenpuree erbij en deze ook even kort meebakken.
  3. Voeg dan de bouillon samen met de appelmoes, gembersiroop, tomatenblokjes, kipfilet en de suiker toe. Roer goed door elkaar en laat dit vervolgens ongeveer 15-20 minuten pruttelen tot de kipfilets gaar zijn.
  4. Terwijl de soep lekker aan het pruttelen is gaan we de omelet maken welke we straks op de soep serveren. Kluts hiervoor 1 eitje in een kom en bak deze met een beetje olie in een koekenpan tot een dunne omelet. Breng op smaak met peper en zout en herhaal dit met het andere eitje zodat je twee dunne omeletten hebt. Rol de omeletten op en laat ze afkoelen, Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
  5. Haal de kipfilets uit de soep als ze gaar zijn en pluis de kipfilets vervolgens. Dit doe je door met een vork het vlees los te trekken. Doe de reepjes kip daarna weer terug in de soep.
  6. Meng de maizena met 2 eetlepels water en doe dit door de soep. Laat de soep nog even rustig koken en iets indikken.
  7. Snijd alvast de bosui in dunne ringetjes.
  8. Schep de soep in kommen en verdeel hierover de plakjes omelet, ringetjes bosui en de taugé. Eet smakelijk!

Chinese tomatensoep

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

9 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Ik ben zo dol op deze soep, maar had geen idee hoe je nou die typische zoetzure smaak krijgt. Nu weet ik het 😉 Ik ga ‘m zeker een keertje maken, heerlijk!

    13 maart 2017 at 19:22
    • Beantwoorden Eef

      Zeker doen! Laat je me weten hoe de soep smaakte? 🙂

      19 maart 2017 at 21:33
  • Beantwoorden Lieve

    Ziet er weer verrukkelijk uit!

    16 maart 2017 at 14:58
  • Beantwoorden Merel

    Heerlijk! Ik kan altijd heel erg genieten van lekkere maaltijd soepen. Dankjewel voor de tip! 🙂 Liefs, Merel

    21 maart 2017 at 15:22
  • Beantwoorden Daphne

    Superlekker met die typische zoetzure smaak! Zo grappig met de appelmoes!

    21 maart 2017 at 16:42
    • Beantwoorden Eef

      Ja he, als je het niet weet verwacht je het volgens mij ook niet.

      26 maart 2017 at 20:57
  • Beantwoorden Annemarie Bökkerink

    Het was heerlijk, bedankt voor het recept

    22 maart 2017 at 18:57
    • Beantwoorden Eef

      Super om te lezen Annemarie, dank je wel voor je reactie 🙂

      26 maart 2017 at 20:57

    Laat een reactie achter