BBQ spareribs uit de slowcooker

BBQ spareribs uit de slowcooker. Zachte, malse spareribs met een licht krokante buitenkant en heerlijke, zelfgemaakte BBQ saus erover. Dit recept moet je echt eens proberen. Zo lekker, zo makkelijk om te maken: een recept om je vingers bij op te eten!

De slowcooker is een ideaal apparaat om spareribs in te bereiden. Door de langzame bereiding worden de spareribs heerlijk zacht en mals. Daarna gaan ze nog heel even een paar minuutjes de oven in voor een licht krokante buitenkant en de perfecte spareribs zijn klaar!

BBQ saus – zelfgemaakt

Een van de lekkerste sauzen die je op mijn blog kunt vinden is de zelfgemaakte BBQ saus. Nu vind ik natuurlijk alle sauzen lekker op mijn blog daar niet van 😉 maar deze zelfgemaakte BBQ is wel echt heel erg lekker. Zo lekker zelfs dat ik eigenlijk geen kant en klare BBQ saus meer in huis haal. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om zelf BBQ saus te maken en zeer waarschijnlijk heb je een groot deel van de ingrediënten gewoon al in huis. Voor dit recept heb je 150 ml BBQ saus nodig wat ongeveer de helft is van de zelfgemaakte BBQ saus.

BBQ spareribs uit de slowcooker

De slowcooker vind ik echt een ideaal apparaat om vlees in te bereiden. Over het algemeen heb je er weinig tijd voor nodig om de voorbereidingen te doen, in dit geval zelfs maar 10 minuten en het apparaat doet de rest. De spareribs zijn boterzacht en super mals als ze uit de slowcooker komen. Ze vallen zelfs al een beetje uit elkaar dus haal ze voorzichtig uit de slowcooker. Daarna moeten ze alleen nog een paar minuten in de oven en ondertussen kook je de BBQ saus weer iets in zodat deze weer wat dikker wordt. Dit is de slowcooker welke ik in huis heb.

Voordeel van deze bereidingswijze is ook dat je de spareribs ook prima kunt voorbereiden. Je kunt namelijk de spareribs eerst bereiden in de slowcooker en ze de volgende dag nog even in de oven doen. Dan zijn ze extra lekker omdat de smaken goed zijn ingetrokken. Doe ze dan alleen iets langer in de oven, ongeveer 15 tot 20 minuten en dan op 180 graden in plaats van 200 graden. De bereidingstijd is natuurlijk even afhankelijk van je oven dus controleer ze na een minuutje of 10-15 even.

Lekker voor bij de spareribs

Serveer deze spareribs met een van de volgende bijgerechten:

✓ Zelfgemaakte krokante zoete aardappelfrietjes uit de oven
✓ Een lekkere frisse salade zoals een snelle pastasalade, Italiaanse broodsalade (panzanella) of een pompoensalade met rucola en feta bijvoorbeeld
Haricots verts in spek gerold: lekker, makkelijk en snel klaar
✓ Stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter of baba ganoush 
Hasselback potatoes oftewel ingekeepte aardappels uit de oven met knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas

Heb je zelf nog een lekkere tip voor een gerecht om bij deze spareribs te serveren ? Laat jouw tip dan achter in de reacties!

BBQ spareribs uit de slowcooker

Het recept voor BBQ spareribs uit de slowcooker. Heerlijke, malse spareribs met zelfgemaakte BBQ saus. Dit recept moet je echt proberen!
4.41 van 128 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 4 spareribs

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo spareribs (4 stuks)
  • 150 ml BBQ saus
  • 100 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel paprikapoeder (gerookte)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met het maken van de saus voor over de BBQ spareribs. Hiervoor doe je 150 ml BBQ saus in een kom en hierbij doe je 100 ml water, 2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst), 3 eetlepels bruine basterdsuiker,  1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel honing en 1 theelepel gerookte paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar.
  • Doe de spareribs in de slowcooker en verdeel hierover de saus. Stel de slowcooker in op 4 uur op high of 8 uur op low.
  • Als de spareribs gaar zijn haal je ze uit de slowcooker. Leg je ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ondertussen doe je de saus uit de slowcooker in een steelpannetje. De saus is door het vocht van de spareribs dunner geworden en deze gaan we nu inkoken tot het weer een mooie ietwat dikke saus is. Verdeel daarna het merendeel van de saus weer over de spareribs met een kwastje of lepeltje en schuif ze de oven in voor ongeveer 10 minuten tot de spareribs iets krokant zijn geworden.
  • Serveer de spareribs tot slot met het restant van de saus en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 627kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 5g | Vetten: 33g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

199 thoughts on “BBQ spareribs uit de slowcooker

          • Deze zijn echt heerlijk!!! Vooral als je zelf de bqq saus erbij maakt. Heb ze al een keer of 4 gemaakt, bedankt Eef voor dit recept.

          • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

            Oh wat fijn om te horen! En ik ben het helemaal met je eens, er gaat niets boven zelfgemaakte bbq saus!

        • 5 sterren
          Heb het nu in de slowcooker zitten, echter wel dikbevleesde ribs, 1,5 kg in 1 stuk van zo’n 40cm, heb hem op high staan met zo’n 750ml bbq saus van jou recept. ga ik dit halen in 4 uur tijd om hem mals te krijgen? En staan jou ribben altijd volledig onder de saus, deze kwam namelijk halverwege de rib zodoende heb ik er voor 3kg ribben aan saus in zitten. (Omdat die zo dik bevleesd is, zo’n 12cm dik!)

          • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

            Nee hoor, ze mogen in een laagje saus staan en hoeven niet helemaal bedekt. Aangezien het een grotere hoeveelheid is durf ik geen exacte tijdsindicatie aan te geven.. het zal waarschijnlijk wel ietsjes langer duren! Laat je het me weten?

    • Eef het was heerlijk. Alleen bij de marinade minder basterdsuiker en honing gebruikt. Anders vonden wij het te zoet.
      Ook de BBQ saus was heerlijk.
      Wij gaan dit vaker maken.

        • Gemaakt en was heerlijk! Alleen viel het nog niet van het bod…. 9 uur op low gehad. Moet het nog langer? Of doe ik iets anders verkeerd

          • Maris - Team Eefkooktzo.nl says:

            Hi Mo! Lastig om zo te zeggen. Het kan er ook aan liggen hoe dik de spareribs zijn, dat verschilt natuurlijk. Ze kunnen eventueel de volgende keer een uurtje extra in de slowcooker.

          • Gerrie van Berkom says:

            Dankjewel voor je recept
            Overheerlijk!!!

            Zie bij de reactie’s dat ze niet goed gaar zijn.
            Zorg dat het vlies aan de onderzijde van de spare ribs verwijderd is (met een mespunt eronder steken en eraf trekken) anders worden ze niet gaar.

    • Johan van der Heijden says:

      5 sterren
      Al verschillende keren spare ribs gemaakt maar deze zijn toch wel het allerlekkerst! Maar zit nu met een brandende vraag…kan je de saus waarin je de spare ribs gemaakt hebt bewaren en gebruiken als barbecue saus, of is het meer een marinade, ook vanwege het vleesvocht vraag ik me af of bewaren een goed idee is…maar buiten dat is het een fantastisch recept!

      • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

        Hi Johan, ik denk dat je de saus zeker kunt gebruiken voor iets anders! Ik zou het alleen wel nadat het op kamertemperatuur is afgekoeld, afgesloten in de koelkast bewaren en binnen 1 á 2 dagen gebruiken. We hebben het zelf niet getest dus ik kan je geen garantie geven. Ruik/kijk/proef altijd eventjes voor je het gaat gebruiken om te voorkomen dat je iets eet dat over de datum is. 😉

      • René Slaats says:

        Een stoomoven is zowat het tegenovergestelde van een slowcooker.. Daarin wordt het vlees bij 100C* gekookt. De truc van een slowcooker is om de bereidingstijd te verlengen bij relatief lage temperatuur. Daardoor gaart het vlees beter en is het resultaat “om je vingers bij af te likken” zo mals. Bovendien trekken alle smaken beter in het vlees waardoor je meer proeft. 🙂 Smakelijk!

      • Lekker drie jaar later maar ik weet niet welke stoomoven je hebt. Je zou ze sous vide kunnen garen (gevacumeerd met marinade) Het zou precies op 74 graden moeten maar geloof me sous vide kan schommelingen aan van 5 graden. Dus als jou stoomoven op 75 graden ingesteld kan worden zeg ik doen. Je moet er wel geduld voor hebben, zeker 10 uur sous vide garen. Als je het vlees er uit haalt ziet het er niet uit, maar het is zo gaar als wat. Nu nog even kort onder de gril, liefst op de gril of grilpan en dan snel alle kanten aanbraden en serveren. Dus ja een stoomoven kan mits sous vide garen. Misschien een idee.

  • Mijn beste ribbetjes ooit! Na heel wat recepten te hebben uitgeprobeerd zal ik ze van nu af aan nooit meer op een andere wijze (mogen 😉 klaarmaken.

    • Heerlijk! Ik ga sla het recept op en ga deze zeker maken. Vraagje.. Welke bbq-saus zou je adviseren (qua merk), als je geen tijd zou hebben om deze zelf te maken?

      • Ik heb Stubbs van de groothandel (Sligro) nu toevallig in huis en de smaak ‘sticky sweet’ vond ik erg lekker. Of die van Remia Smokey BBQ heb ik ook weleens gegeten en is lekker voor erbij, voor in dit recept zou ik dan gaan voor de zoete met honing. Wel een kleine disclaimer: voor dit recept maak ik de BBQ saus wel altijd zelf dus ik durf niet te garanderen dat ‘ie net zo lekker is met een ander sausje, dit zijn alleen de sausjes die ik weleens ergens bij serveer en kant en klaar heb gekocht (en ook lekker vind ;-))

  • Goedemorgen Eef,
    Ik sta op het punt de ribs in de sc te doen en saus is gemaakt.
    Moet ik de ribs nu ook niet insmeren alvorens ze de sc ingaan en rest saus er bij gieten?
    Normaal bij een rub moeten ze wel ingesmeerd worden, vandaar…

    Gr. Harold

    • Zal ik dan maar even snel reageren 😉 Nee dat hoeft niet. De saus er gewoon overheen doen dan trekt het, het vlees ook in door de langzame bereiding. Pas als je de saus hebt ingekookt aan het einde en je de spareribs nog eventjes in de oven doet dan verdeel je de saus erover.

      Laat je me weten of ze in de smaak vallen?

  • Hoi Eef,

    Ik zou nog wat laten horen.
    Ze waren verrukkelijk, vrouw en dochtertje vonden het ook erg lekker.
    (Dat zijn normaal gesproken de wat lastige eters hier in huis hahahaha)
    En bedankt voor je snelle response! 😉

  • Hallo Eef, het lijkt me een heerlijk recept. Ik heb helaas geen slowcooker. Kan ik het ook op een andere wijze bereiden?
    Groetjes, Truus

  • Hoi Eef,

    Misschien een beetje amateuristisch, maar wat is gerookte paprikapoeder? Wat is het verschil met normale paprikapoeder?

    • Hi Michelle, sorry voor mijn late reactie maar gerookte paprikapoeder is paprikapoeder met een rokerig smaakje eraan. Mocht je het niet kunnen vinden gebruik dan gewone paprikapoeder of kijk even bij de toko (daar kun je vaak gerookte paprikapoeder vinden – erg lekker) Groetjes 🙂

  • Hoi Eef,

    Misschien een beetje amateuristisch, maar wat is gerookte paprikapoeder? Wat is het verschil met normale paprikapoeder?

  • Hoi hoi, de ribjes zijn heerlijk!! Echter had ik wel een vraagje, ik merk dat de ribben die onderin liggen letterlijk van het bod af komen (al bij het oppakken) en de ribben die bovenop liggen nog wat steviger zijn. Heb je daar eventueel tips voor? Ik heb de 3,5 literpan..

    • Ook lekker maar niet zo handig 😉 . Je kunt halverwege de bereiding even de ribbetjes verplaatsen (bovenste naar onder etc.) mijn slowcooker is vrij breed waardoor ze meestal allemaal redelijk gelijk verdeelt zijn over de bodem vandaar.

  • Hoi hoi, de ribjes zijn heerlijk!! Echter had ik wel een vraagje, ik merk dat de ribben die onderin liggen letterlijk van het bod af komen (al bij het oppakken) en de ribben die bovenop liggen nog wat steviger zijn. Heb je daar eventueel tips voor? Ik heb de 3,5 literpan..

    • Ook lekker maar niet zo handig 😉 . Je kunt halverwege de bereiding even de ribbetjes verplaatsen (bovenste naar onder etc.) mijn slowcooker is vrij breed waardoor ze meestal allemaal redelijk gelijk verdeelt zijn over de bodem vandaar.

  • matthijs boelens says:

    Hallo Eef,
    Allereerst, wat een lekkere recepten. Daar gaan we eens even een aantal van proberen. Morgen gaan we de spareribs in de Slowcooker maken. Is het goed om de spareribs van tevoren ook te kruiden en vervolgens die een aantal uren in de koelkast te leggen zodat ze in kunnen trekken? Of is de saus genoeg.

    Grtz

    • Marineren mag altijd, wordt het vlees alleen maar lekkerder van. Overigens sorry voor mijn ietwat late antwoord, hoop dat ze evengoed lekker gesmaakt hebben 🙂

  • matthijs boelens says:

    Hallo Eef,
    Allereerst, wat een lekkere recepten. Daar gaan we eens even een aantal van proberen. Morgen gaan we de spareribs in de Slowcooker maken. Is het goed om de spareribs van tevoren ook te kruiden en vervolgens die een aantal uren in de koelkast te leggen zodat ze in kunnen trekken? Of is de saus genoeg.

    Grtz

  • hoi Eef, ik heb pas een slow cooker gekregen, ik ben aan het proberen en heb vandaag de ribbetjes gedaan. mijn man heeft jou recept gevonden en ik heb het precies zo gemaakt. het was een succes en we hebben gesmuld . wij willen je bedanken want je hebt het heel makkelijk en duidelijk beschreven.

  • hoi Eef, ik heb pas een slow cooker gekregen, ik ben aan het proberen en heb vandaag de ribbetjes gedaan. mijn man heeft jou recept gevonden en ik heb het precies zo gemaakt. het was een succes en we hebben gesmuld . wij willen je bedanken want je hebt het heel makkelijk en duidelijk beschreven.

  • Echt belachelijk lekker! Zelfs mijn vrouw die eigenlijk over wilde slaan gaf ze een 10. Mooie ribbetjes bij de lokale biologische boer gehaald en je slowcooker kennen om ze op tijd eruit te halen maar dan zijn ze werkelijk goddelijk. Beter dan vanaf de BBQ.

  • Echt belachelijk lekker! Zelfs mijn vrouw die eigenlijk over wilde slaan gaf ze een 10. Mooie ribbetjes bij de lokale biologische boer gehaald en je slowcooker kennen om ze op tijd eruit te halen maar dan zijn ze werkelijk goddelijk. Beter dan vanaf de BBQ.

  • TOP TOP TOP , zo heerlijk en gemakkelijk grandioos. 1 minpuntje het vliesje (staat niet vermeld) aan de binnenzijde moet je wel verwijderen.
    Eerst kleine SC gekocht uit een aanbieding, beviel ons zo goed dus ook nog een grote 5.7ltr SC aangeschaft welke automatisch na afloop van de tijd, terug gaat naar warmhoud functie.
    Nu in die paar weken dat deze SC in ons bezit zijn al vele gerechten gemaakt, je wordt er wel lui van.
    Buitenkeuken doet nu minder werk :-).
    Eef je krijgt van mij een dikke 10, helaas kan niet hoger.
    Sake

  • TOP TOP TOP , zo heerlijk en gemakkelijk grandioos. 1 minpuntje het vliesje (staat niet vermeld) aan de binnenzijde moet je wel verwijderen.
    Eerst kleine SC gekocht uit een aanbieding, beviel ons zo goed dus ook nog een grote 5.7ltr SC aangeschaft welke automatisch na afloop van de tijd, terug gaat naar warmhoud functie.
    Nu in die paar weken dat deze SC in ons bezit zijn al vele gerechten gemaakt, je wordt er wel lui van.
    Buitenkeuken doet nu minder werk :-).
    Eef je krijgt van mij een dikke 10, helaas kan niet hoger.
    Sake

  • tamara stan says:

    ja lekker zeg !!!!!!! wij gaan bijna altijd naar de restaurant om lekkere spareribs te eten gisteren heb ik deze recept gevolgd en ….ik ben niet te stoppen geweest; heb ik ruime hoeveelheid in de SC gedaan en het is niets gebleven;

  • tamara stan says:

    ja lekker zeg !!!!!!! wij gaan bijna altijd naar de restaurant om lekkere spareribs te eten gisteren heb ik deze recept gevolgd en ….ik ben niet te stoppen geweest; heb ik ruime hoeveelheid in de SC gedaan en het is niets gebleven;

  • Rene Romein says:

    Heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk. Binnenkort heb ik een BBQ met vrienden en wil ze dan eigenlijk voorbereiden in de slowcooker en een dag later dan afmaken op de BBQ. Is dat mogelijk of moet je ze gelijk eten?

    • Nee dat lijkt me fantastisch lekker! Ik zou ze alleen ietsje korter in de slowcooker doen want nu zijn ze echt door en door gaar waardoor ze makkelijk uit elkaar vallen, om ze op de BBQ te grillen kunnen ze beter nog iets steviger zijn als je begrijpt wat ik bedoel 🙂
      Ik ga overigens aan de slag met een recept voor spareribs op de BBQ deze zomer (ze liggen al in de diepvries dus hou de website goed in de gaten 🙂

    • Ik gebruik jouw werkwijze met de slowcooker om mijn spare ribs voor te bereiden. Daarna gaan ze op de bastard bbq. Ik vind het ideaal. Je kunt ze zelfs een dag tevoren voorbereiden. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Bedankt voor je recept.

  • Rene Romein says:

    Heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk. Binnenkort heb ik een BBQ met vrienden en wil ze dan eigenlijk voorbereiden in de slowcooker en een dag later dan afmaken op de BBQ. Is dat mogelijk of moet je ze gelijk eten?

    • Nee dat lijkt me fantastisch lekker! Ik zou ze alleen ietsje korter in de slowcooker doen want nu zijn ze echt door en door gaar waardoor ze makkelijk uit elkaar vallen, om ze op de BBQ te grillen kunnen ze beter nog iets steviger zijn als je begrijpt wat ik bedoel 🙂
      Ik ga overigens aan de slag met een recept voor spareribs op de BBQ deze zomer (ze liggen al in de diepvries dus hou de website goed in de gaten 🙂

  • Wauw wat waren deze lekker zeg, een maand geleden voor het laatst gemaakt! Het ligt er wel heel erg aan welke BBQ saus je gebruikt (wij hadden Sweet Baby Rays) maar het was een ontzettend goed recept. Helaas vielen ze al uit elkaar voor de de oven in gingen maar qua smaak waren ze geweldig. Woensdag gaan we ze weer eten!

  • Wauw wat waren deze lekker zeg, een maand geleden voor het laatst gemaakt! Het ligt er wel heel erg aan welke BBQ saus je gebruikt (wij hadden Sweet Baby Rays) maar het was een ontzettend goed recept. Helaas vielen ze al uit elkaar voor de de oven in gingen maar qua smaak waren ze geweldig. Woensdag gaan we ze weer eten!

  • Ik heb ze in de oven gegaard in plaats van in de slowcooker (ingepakt in folie, 2,5 uur op 140 graden). Heel goed gelukt, wat een heerlijke spareribs! De volgende keer laat ik de spareribs eerst een dag marineren in de barbecuesaus: hopelijk trekken de smaken er dan wat beter in.

  • Jolanda Derksen says:

    Ik ga ze morgen maken, maar heb even voor het gemak kant en klare saus, heb namelijk niet alles in huis en moet zo werken. Moet ik deze regel uit jou recept dan ook nog doen? of weglaten

    hierbij doe je 100 ml water, 2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst), 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel honing en 1 theelepel gerookte paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar.

    bedankt alvast Jolanda

  • Dewi Volkert says:

    Vandaag de spare ribs gemaakt en ook zelf de bbq saus gemaakt, te lekker!!!
    Afgelopen weken veel van je recepten gemaakt en alles was even lekker, je bent mijn nieuwe favoriete persoon 🙂 en van mijn vriend. 😉

      • Goedenavond,

        Ik wil dit recept ook gaan proberen. Ziet er super uit. Heb de ingrediënten al in huis. Morgen ga ik er aan beginnen. Mijn vraag is alleen. Ik hou er niet zo van dat het vlees direct van het bod valt. Iets van een bite vind ik persoonlijk wel lekker. Als ik ze iets korter in de slocoocker doe zou dat dan het gewenste resultaat geven? Ik wil ze uiteindelijk ipv in de oven op de bbq afgrillen.

        Alvast bedankt.

        Met vriendelijke groet,

        Joël

        • Ik zie je berichtje nu pas, maar hopelijk is alles gelukt. Inderdaad iets korter in de slowcooker doen. Ik zou 2-3 uur voor het einde even kijken hoe ze ervoor staan. Zeker als je ze nog op de BBQ gaat afgrillen zou ik ze zeker wat korter in de slomo doen 🙂

          • Heb het recept al x gemaakt, verrukkelijk, krijg vlgde week eters en zijn met 6 pers. Ik zie bij het recept niet staan voor hoeveel personen het is, dus hellup hoeveel ribs moet ik kopen, heb er wel bijgerechten bij.

          • Is geheel afhankelijk van de samenstelling van je gezelschap en hoeveel ze eten 🙂 Als ook hoe groot/ dik de spareribs zijn dus dat is altijd even schatten voor jezelf, maar dat gaat je vast lukken 🙂

  • Ziet er goed uit! Net een slow cooker gekocht en spareribs wordt het eerste gerecht om te maken. Heb jij wellicht nog ideeën voor een pittige versie?

  • Crockpot slowcooker voor mijn verjaardag gekregen. Gelijk voor de eerste keer gebruikt met jouw recept van de bbq spareribs. Een groot succes. Het vlees van gewoon van het bot af. Zo sappig en lekker. Ook je recept van de bbq saus was heel makkelijk te maken en super lekker. Ga dit recept bij mijn favorieten zetten. Dank je wel!

  • Sandra Gerdessen says:

    Vandaag deze spareribs gemaakt. Precies volgens recept. 4 uur in de crockpot express op high. De ribs waren nog net mals maar tegen het droge aan. Nu zag ik ergens dat de ce wat warmer wordt dan andere slowcookers. Nu twijfel ik hoeveel korter ik hem moet doen…

    • Ja de express is wel een ander verhaal. Dat is namelijk niet hetzelfde als een slowcooker. Ik heb beide ook en je kunt de recepten simpelweg niet 1 op 1 overnemen omdat de uitkomst toch anders is. Logisch ook want de temperatuur verdeling is totaal anders. Het is echt een kwestie van uitproberen. Ik heb dit recept zelf nog niet in de express gedaan dus ik kan je het juiste antwoord helaas niet vertellen.

  • Als ik óók nog eens n x het gerecht in de oven moet doen na de SC dan laat maar,ineens alles in binnenpan=====>tijd=====>klaar als ik eerst in moet bakken had ik het wel in die pan verder gemaakt,en evenzo voor nog eens in de oven ”no way” dubbel op

    • Als het teveel werk voor je is dan sla je dit recept lekker over. Maar ik moet wel zeggen (en dat kun je ook wel lezen uit de reacties denk ik): je mist wel wat 😉

  • Klaas Knijnenberg says:

    Ons tweede recept in de slow cooker en dat was zaterdagavond smullen. Vrijdagavond had ik de BBQ saus gemaakt en deze was ook top. Wat waren de Spareribs gaar en de kleine kids vonden het ook erg lekker.

  • Janneke Kloosterman says:

    Ze waren heerlijk! Na het maken van de bbq saus vroeg ik me even af of het wel een goed idee was omdat ik deze niet super vond. Ik ben ook niet zo’n bbq saus fan. Maar toch maar gebruikt en absoluut geen spijt van. De vorige keer had ik ze gemaakt met een marinade van cola en chilisaus. Die waren ook lekker, maar minder lekker dan deze. Dus absoluut een blijvertje. Dank je wel voor het recept!

  • Beste,

    Ben van plan om dit recept zaterdag te gaan maken. Welke kant en klare bbqsaus zou jij aanbevelen? Heb er niet zo’n hele goede ervaringen mee haha.

    Mvg

    • Hi Jeffrey,

      De zelfgemaakte uiteraard 😉 Maar ik heb onlangs deze geprobeerd: Remia Sweet Dalton smokey bbq honey.
      Die vonden wij erg lekker, tikkie zoet en wat rokerig. Dus die vind ik persoonlijk wel een aanrader.

      Hou je me op de hoogte? Benieuwd of hij bij jou ook in de smaak valt.

      Groetjes,

  • Arjan Rector says:

    Super recept! Volledig gemaakt volgens dit recept inclusief de hier thuis inmiddels populaire BBQ saus. Had wat ribs over. Volgende dag nog een keer afgelakt met de saus en weer in de oven. Dan misschien nog wel lekkerder dan de dag ervoor.

  • Hai Eef

    Ik heb je speribs recept gemaakt.
    Ik heb nog speribs over, ik wil het de volgende dag op warmen in de oven.
    Op hoeveel graden en hoeveel minuten moet ik het in de oven doen.
    En ik heb ook nog saus over kan ik dat bewaren, zoja hoelang ( maanden ).
    Gr joyce

    • Ik zou ze op 200 graden eerst even 10-15 minuten opwarmen afgedekt onder aluminiumfolie en dan nog even zonder aluminiumfolie. Hoe lang precies dat zul je even op gevoel moeten doen en tussendoor even kijken. De saus kun je invriezen en de BBQ saus zelf is weken in de koelkast houdbaar.

  • Goedemorgen Eef

    Ik heb nog speribs over saus.
    Ik wil speribs volgende dag op warmen in de oven, op hoeveel graden en hoeveel minuten moet het in de oven.
    En kan ik de saus bewaren zoja hoelang……………..

    Ik hoor het graag van je EEF.

  • Wauw, Zeldzaam lekker. Ik moet ook nog wat andere vormen en manieren proberen, maar deze maak ik nu voor de tweede keer. Errug lekker en deze blijft hoog in mijn receptenlijstje staan!
    Dank voor je heerlijke recept!

    • Wat jammer om te horen! Dit kan ook aan de spareribs zelf liggen. Dunnere hebben natuurlijk iets korter nodig dan dikkere, maar mega droog horen ze niet te zijn uit de slowcooker ook al doe je ze langer. Dat is juist het mooie. Dus ik denk zo dat er iets anders aan de hand is, zou dat kunnen?

      • Ik weet niet! Een paar dingen die ik kan bedenken:

        -Ik heb ze niet direct in de grill gedaan nadat ze uit de slowcooker kwamen. Ze zijn dus eerst afgekoeld.
        -ik had meer bbq saus dan nodig in de slowcooker gedaan, die had ik zelf gemaakt volgens je recept.

        Het was een hele flinke rib, maar hij viel echt helemaal uit elkaar. Hij was dus wel echt ontzettend haar. Hij viel niet alleen van t bot, maar het vlees veranderde ook meteen in Pulled pork zeg maar ? wat denk jij?

        • Geen idee, het kan soms simpelweg aan het vlees zelf liggen natuurlijk. Als dat gewoon niet zo’n goed stuk was dan kun je het nog zo goed doen, maar dan valt de kwaliteit tegen. Als ik het zo lees heb je in ieder geval niets verkeerd gedaan.

  • Dag Eef,

    Wat bedoel jij precies bovenaan het recept bij “Hoeveelheid ……. spareribs”?
    Of moet daar ipv spareribs het aantal personen staan/worden ingevuld?
    Ik heb nu ruim 2.6 kilo ribs klaarliggen, verdeeld over 3 strings. Die moeten gesneden worden natuurlijk, waarschijnlijk over 2x voorbereiden verdelen. Inhoud van mijn pan is 4,5L, ongeveer zelfde als die van jou. Of is jouw ervaring dat het in één keer kan?

    • De hoeveelheid geeft aan voor hoeveel een recept is. In dit geval 4 spareribs en soms staat er voor 4 personen. Maar aangezien zo ongeveer iedereen wel een andere hoeveelheid spareribs eet leek mij dit passender voor dit recept 😉 Kwestie van proberen of het in de pan past, ligt ook aan de vorm van de pan soms en anders inderdaad in 2 delen

  • Marijn Stevens says:

    5 sterren
    Dit is echt een geweldig recept! Ik heb het nu 2 keer gemaakt en het valt bij iedereen in de smaak. Ik heb wel telkens heel veel marinade over. Kan ik deze invriezen en een volgende keer weer gebruiken?

  • Hoi Eef,
    Deze week wil ik dit recept van de spareribs gaan maken in de slowcooker.
    Mijn vraag: in de supermarkt liggen al gemarineerde spareribs, gebruiken jullie die voor het recept? Of koop je ergens on-gemarineerde spareribs?
    Groetjes!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Miranda, in dit recept marineer de spareribs zelf dus je koopt ze “kaal”. Hiervoor kun je ook goed terecht bij een slager!

  • 5 sterren
    Gisteren dit recept gemaakt. Goed recept, makkelijk te volgen. Ik ga het nog eens maken, maar dan iets minder zoet, ook wat sambal toevoegen.

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Of het past kan ik je zo niet vertellen, ik zou op basis van dit recept omrekenen hoeveel vocht je dan nog moet toevoegen. Dan zou ik kijken naar de (BBQ)saus en het water, de rest is voornamelijk marinade.

  • Hoi!

    Ik ben van plan dit morgen te maken maar ik ben over een uur bij de slager.
    Rauwe spareribs halen toch of voorgegaarde?

    Hoop voor die tijd het antwoord te hebben 🙂

  • 5 sterren
    Fantastisch recept!
    Het wordt de zoveelstekeer dat ik ze ga maken.
    Rauwe spareribs zijn hier( in een dorp) moeilijk te verkrijgen.
    Ik gebruik krabbetjes van de AH!
    Geweldig resultaat.
    En….
    Jouw BBQ saus is onovertroffen.
    Jouw site ,daar kom ik vaak terug om iets op te zoeken.
    Ga zo door…..

  • Sabine Gerritsen says:

    5 sterren
    GEWELDIG!!!
    Tijdje geleden een Multicooker voor mijn verjaardag gekregen en mijn man vroeg wanneer we toch eens spareribs gingen proberen. Jou recept gebruikt en het was een groot succes! Ook de zelfgemaakte bbqsaus goddelijk! Ben bang dat dit vaker gemaakt moet worden hihi bedankt!!!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Britt, dat is een beetje afhankelijk van hoeveel je per persoon eet. Mijn bijgerechten kan 1 á twee stuks zeker al voldoende zijn per persoon.

  • Hoi hoi!

    Vraagje, als ik kant en klare bbq saus gebruik, moet ik dan nog steeds de saus mengen met de honing/suiker/ knoflook etc?🙂

    Alvast bedankt!

    • Nee dat is dan niet perse nodig zeker niet als je een honey BBQ saus gebruikt. Knoflook kan wel een hele lekkere toevoeging zijn dus ik zou dat wel toevoegen nog.

  • Richard Rietveld says:

    5 sterren
    Hi Eef, dit recept is geweldig! In plaats van de spareribs na de slowcooker in de oven te bakken heb ik ze afgegrild boven een houtskoolvuur.
    Het smaakte heerlijk en onze gasten bleven om meer vragen.

    Bedankt voor de receptjes!

  • Ik heb de spareribs ql een paar uur in de slowcooker. Nu lees ik in de reacties dat je het vlies eerst moet verwijderen. Dit heb ik niet gedaan. Wordt het nu wel gaar?

  • Ik ga ze morgen uitproberen.
    Wat ik altijd heerlijk vind bij spareribs zijn gegrilde maiskolf met een sausje van mayo met tabasco en daar parmezaanse kaas overheen.

    • Hoi Eef,
      Ik maak het nu voor de tweede keer en ik blijf me afvragen in hoeverre de spareribs onder de saus moeten staan. Want met de hoeveelheid saus die je aangeeft kun je ze eigenlijk alleen insmeren en een klein bodempje in de slowcooker zelf. Ik dacht te begrijpen uit een reactie die je op iemand anders gaf dat ze drie kwart onder moeten staan maar dat lukt nooit. Heb ik dat verkeerd begrepen?

      • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

        Hi Lola, nee dat hoeft niet. Met de saus er overheen trekt het voldoende in het vlees door de langzame bereiding. Als het goed is komt er tijdens het bereiden ook wat vocht vrij uit de spareribs, en wordt de saus/marinade wat dunner daardoor. Dit kook je uiteindelijk in tot dikke saus voor het laatste momentje in de oven en het serveren. Zijn je spareribs in het verleden goed gaar geworden en niet uitgedroogd? Dat is natuurlijk wel een voorwaarde, haha

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept