Aspergequiche

Aspergequiche (vegetarisch)

Aspergequiche oftewel asperges in een quiche. Net welke kant je op wilt 😉 Een lekker, makkelijk recept dat deze keer ook nog eens vegetarisch is. Geen vlees en dat betekent extra veel plaats voor die heerlijke asperges.

Zodra het weer het seizoen is voor asperges zie je mij naar de winkel rennen om asperges in te slaan. Het witte goud, heerlijk! Goed, eerlijk is eerlijk de prijs is aan de hoge kant niet (niet voor niets noemen we het ook wel het witte goud) maar tegelijkertijd is het maximaal genieten van deze heerlijke groente.

Klassiek

Normaal eet is asperges eigenlijk vrij simpel, witte asperges met een snelle hollandaisesaus, ham en ei. Klassiek maar wel waanzinnig lekker. Even geleden kreeg ik een prachtige box van Verse Oogst thuis gestuurd met seizoensgroente waaronder groene en witte asperges. Kijk, daar maak je me blij mee!

Groene en witte asperges

Aspergequiche

Ik besloot een deel van de asperges te gebruiken voor een quiche, een aspergequiche dus. Een eenvoudige quiche met bladerdeeg, groene en witte asperges en een saus van kaas. Eenvoudig, zodat de heerlijke asperges de hoofdrol spelen in deze quiche. Juist de afwisseling van groene en witte asperges maakt dit gerecht speciaal maar ook waanzinnig lekker! Serveer de aspergequiche met een lekkere frisse salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Wist je trouwens dat je morgen de dag van de asperge is? Heb je direct een goede reden om deze heerlijke aspergequiche te maken.

Aspergequiche

Aspergequiche

Aspergequiche (vegetarisch)

Het recept voor een waanzinnig lekkere vegetarische aspergequiche.
4.70 van 13 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram witte asperges
  • 200 gram groene asperges
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • 25 ml melk
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel uienpoeder
  • peper, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 225 graden boven- en onderwarmte en laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de witte asperges en snijd van zowel de witte als de groene asperges de kontjes af.
  • Verhit ruim water en een snuf zout in een pan en kook de witte asperges voor 8 minuten en voeg dan de groene asperges toe en kook deze ook nog 4 minuten mee tot de asperges gaar zijn (test dit eventueel door er met een vork in te prikken en als deze er makkelijk doorheen gaat zijn de asperges gaar). Laat ze vervolgens even uitlekken op een theedoek.
  • Vet ondertussen de vorm in en verdeel hierover het bladerdeeg en zorg dat je een opstaande rand hebt zoals op de foto. Prik gaatjes in het bladerdeeg en bak de vorm met het bladerdeeg een minuut of 5 even kort voor in de oven.
  • Meng ondertussen het eidooier met de crème fraîche, melk, uienpoeder, 25 gram geraspte kaas en naar smaak peper en zout. Haal de vorm uit de oven en verdeel de asperges erover, giet het ei en crème fraîche mengsel erover en strooi de rest van de kaas erop. 
  • Zet de quiche in de oven voor ongeveer 20 minuten en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 722kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 39g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Aspergequiche

10 thoughts on “Aspergequiche (vegetarisch)

  • Hoi Eef,
    Ik wil graag de quiche maken. Nu lees ik in je beschrijving dat je melk hebt toegevoegd, maar vind dit niet terug in het ingrediëntenlijstje. Hoeveel melk heb je toegevoegd?

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Wilma

  • Hoi Eef,
    Ik wil graag de quiche maken. Nu lees ik in je beschrijving dat je melk hebt toegevoegd, maar vind dit niet terug in het ingrediëntenlijstje. Hoeveel melk heb je toegevoegd?

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Wilma

  • Jolanda Vellinga says:

    Hoi Eef!
    Ik ben nog een leek op dit gebieddus mijn vraag hoe groot moet het bakblik zijn als ik het wil maken voor 4 en ook voor 6 personen ?

    Lieve groetjes Jolanda

    • Dan gebruik je een bakblik dat 2 keer zo groot is dus ongeveer 70 x 20 of iets wat daarbij in de buurt komt voor 4 personen en voor 6 personen wordt het 100 x 30 of iets wat daarbij in de buurt komt (je kunt ook 60 x 50 gebruiken bijvoorbeeld dan heb je dezelfde oppervlakte namelijk 🙂 )

  • Jolanda Vellinga says:

    Hoi Eef!
    Ik ben nog een leek op dit gebieddus mijn vraag hoe groot moet het bakblik zijn als ik het wil maken voor 4 en ook voor 6 personen ?

    Lieve groetjes Jolanda

  • Dan gebruik je een bakblik dat 2 keer zo groot is dus ongeveer 70 x 20 of iets wat daarbij in de buurt komt voor 4 personen en voor 6 personen wordt het 100 x 30 of iets wat daarbij in de buurt komt (je kunt ook 60 x 50 gebruiken bijvoorbeeld dan heb je dezelfde oppervlakte namelijk 🙂 )

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept